Prevara za Microsoft Office Excel

Microsoft Office Excel Cheat Sheet

Goljufov list Microsoft Excel

Excel je nedvomno najboljša aplikacija pri ustvarjanju in upravljanju preglednic. Najdete ga v sklopu zbirke Microsoft Office skupaj z drugimi aplikacijami za produktivnost. Vsakdo lahko najde primerno možnost za dostop do Excela. Poslovni in domači uporabniki lahko licenco za programsko opremo plačajo vnaprej in jo hranijo za vedno, kar se imenuje trajna licenca. Če imate raje naročninsko storitev, Office 365 ponuja različne plačilne načrte, primerne tako za posameznike kot za podjetja.Pripravili smo ta goljufiv, ki vam pomaga, da začnete uporabljati Excel, in vam ponudil nekaj koristnih nasvetov, še preden kupite aplikacijo.

Odločanje med trajno in naročninsko licenco

Kot smo že omenili, lahko Excel pridobite na dva različna načina. Vendar obe različici ponujata različne prednosti in slabosti, ki so primernejše za nasprotno občinstvo.

Trajna licenca ponuja zelo stroškovno učinkovito rešitev, saj morate samo enkrat plačati in imeti programsko opremo za vedno. Zaradi tega Microsoft v prihodnosti ne ponuja nobenih posodobitev - ko enkrat kupite Excel , boste imeli različico, ki je bila takrat na voljo, in boste morali kupiti prihodnje različice

Po drugi strani pa ima nakup naročnine na Office 365 svoje prednosti. Čeprav je morda dražje, dobite takojšen dostop do prihodnjih posodobitev in dodatnih edinstvenih funkcij. Če potrebujete stvari, kot sta skupna raba v oblaku in sočasno sodelovanje z ekipo, je naročnina vsekakor prava pot.

Spoznajte vmesnik traku

Trak je že nekaj let glavni del Excela, saj je bil predstavljen v prejšnji različici programske opreme. Razvit je bil, da omogoča hitrejše delo v nasprotju s krmarjenjem po zapletenih in staromodnih menijih, podmenih, podmenih itd. S trakom dobite enostavno navigacijo z večinoma vizualnim vmesnikom, ki vam pomaga hitreje do orodij, ki jih poznate in imate radi.

menu démarrer transparent windows 10

V nasprotju s prejšnjimi izdajami Excel je trak v novih izdajah, kot je Excel 2016 in Excel 2019 ima bolj plosko zasnovo, ki omogoča manj nereda na zaslonu. Minimalistična oblika daje Excelu sodoben in eleganten videz, ki ga ločuje od konkurentov.

Znano je, da je Excelova barva podpisa zelena, vendar lahko zgornji del traku vedno spremenite v belo, sivo ali črno. Preprosto se pomaknite do Datoteka → Možnosti → Splošno in poglejte pod ' Prilagodite svojo kopijo Microsoft Officea ', Da izberete temo, ki vam je ljubša.

Kako prilagoditi Microsoft Office

Če ste seznanjeni s starejšimi različicami Excela, boste večino ukazov in funkcij našli na istih lokacijah, a tudi novi uporabniki lahko hitro poiščejo orodja zaradi nalepk in skupin. Ne najdete nečesa? Uporabite Microsoftovo Povej mi, kaj želiš početi ”. Tega se bomo dotaknili kasneje, če ne želite skočiti naprej.

Po potrebi trak kadar koli skrijete s pritiskom na Ctrl + F1 tipke na tipkovnici. Če se želite znova prikazati, pritisnite isti tipki.

Obstaja več nastavitev in načinov, kako spremeniti način prikaza traku. V zgornjem desnem kotu zaslona boste videli ikono z naslovom »Možnosti prikaza traku«, ki odpre spustni meni s tremi različnimi možnostmi:

  • Samodejno skrij trak: Ta možnost privzeto skrije sam trak ter zavihke in ukaze v njem. Ko je to izbrano, se trak in njegova vsebina prikažeta le s klikom na zgornji del zaslona Excel.
  • Pokaži zavihke: Ta možnost ohrani zavihke traku, vendar skrije vse ukaze spodaj. Ukaze lahko prikažete tako, da kliknete enega od zavihkov in pritisnete Ctrl + F1 tipk na tipkovnici ali namesto tega izberite možnost »Pokaži zavihke in ukaze«.
  • Pokaži zavihke in ukaze: s to možnostjo lahko vidite celoten trak z zavihki in ukazi, ki so ves čas vidni.

Meni Datoteka, zakulisje

Meni Datoteka

Ko v Excelu kliknete meni Datoteka, boste prispeli na območje, ki ga Microsoft pokliče v zakulisje. Tu namesto zavihka z ukazi dobite celostranski pogled osnovnih funkcij, kot so odpiranje ali shranjevanje datotek, pa tudi tiskanje in skupno rabo. Podmeniji v datoteki so osredotočeni na izvoz vašega dela, saj lahko lokalno shranjujete, uporabljate storitve v oblaku, s katerimi ste povezani (na primer SharePoint in OneDrive), delite po e-pošti in celo tiskate svoje delo neposredno iz Excela.

Poleg tega lahko v meniju Datoteka vidite informacije o trenutnem delovnem zvezku. To pomeni, da vidite čas, ko je bil ustvarjen, nazadnje spremenjen, lastnik, pa tudi velikost datoteke in še veliko več. Prav tako lahko preverite težave z dostopnostjo, dodate zaščito z geslom ali kot lastnik spremenite dovoljenja svojih sourednikov.

Povej mi, kaj želiš početi

Povej mi

Preprosto je ugotoviti, da Excel ni ena od začetnikov prijaznih aplikacij, vendar je Microsoft naredil spremembo, ki pri tem pomaga. Zaradi izjemnih količin funkcij in zmožnosti Excela lahko postane težko uporabljati Excel v celoti, ne da bi porabili veliko časa za učenje in zapomnitev orodij.

Recimo na primer, da imate nabor podatkov in jih želite vizualizirati v tortnem grafikonu. Vnesite »ustvari tortni grafikon« in meni bo prikazal več rezultatov. V tem primeru lahko s klikom na prvi rezultat vstavite tortni grafikon, ne da bi vam bilo treba krmariti po traku in tam najti možnost.

Tudi drugi rezultati vam bodo morda prav prišli in predlagajo možne rešitve za vaš problem. Pri vsaki nalogi, ki jo vtipkate, imate vedno povezavo za pomoč pri temi ali za uporabo Pametno iskanje funkcija za spletno iskanje.

Skratka, funkcija Povej mi omogoča hitrejše izvajanje nalog in iskanje rešitev v Excelu. Tudi če se štejete za veterana s programsko opremo, lahko še naprej iščete načine za pospešitev dela. Povej mi, se spomni nalog, ki ste jih že iskali, kar omogoča še boljšo dosegljivost v prihodnosti.

vérifier l'adresse IP sur mac

Poiščite v spletu s pametnim iskanjem

Pameten pogled v excel

Ta nova funkcija vam omogoča enostavno dostopen način iskanja informacij v spletu. Preprosto kliknite celico z nekaj besedami in v priročnem meniju izberite Smart Lookup. To bo odprlo podokno na strani Excela, kjer iskalnik Microsoft Bing izvede spletno iskanje besed v izbrani celici.

  • Opomba: Morda boste morali Microsoftovim inteligentnim storitvam omogočiti dostop do funkcije Smart Lookup. To pomeni, da bo Microsoft zbral vaše iskalne izraze in nekatere vsebine iz preglednic in dokumentov, da bo tem storitvam zagotovil učno gradivo. Če raje ne tvegate, ko gre za zasebnost, premislite, ali se spletno iskanje v Excelu splača ali ne.

Videli boste definicije, povezane vnose v Wikipediji in druge uporabne rezultate iz interneta. S klikom na katerega koli od rezultatov lahko še naprej raziskujete spletne strani in sami zbirate več informacij.

Čeprav Smart Lookup ni popoln za posebne poizvedbe, kot je iskanje stopnje inflacije v Nemčiji v letu 2016, ga lahko vsekakor izkoristite, ko morate določiti besedo ali razumeti izraz.

Za vizualizacijo podatkov uporabite grafikone

Morda imate zmogljiv in informativen nabor podatkov, vendar ga lahko hitro predstavite občinstvu ali dodate vedno več informacij. Grafikon vam omogoča vizualni prikaz delov vaše preglednice, kar izboljša vaše preglednice, tako da informacije naredijo bolj izčrpne. To vam omogoča prepoznavanje podatkovnih trendov, vzorcev in hitro analiziranje stvari s hitrim pogledom.

Pri ustvarjanju grafikona morate najprej izbrati podatke, ki jih želite vizualizirati. To lahko storite tako, da kliknete celico in nato držite tipki Shift ali Alt, da izberete skupino podatkov oziroma druge posamezne celice. Ko so izbrane vse celice, ki jih potrebujete, na traku kliknite zavihek Vstavi in ​​izberite slog grafikona, primeren za vaše podatke.

Kako uporabiti grafikone v Excelu za vizualizacijo podatkov

V izdaji Excela za leto 2019 lahko najdete več kot 15 različnih grafikonov in številne možnosti vrst grafikonov, s katerimi prilagodite videz in videz dokumentov. Spreminjate lahko tudi barve ter pisavo in slog svojih grafikonov.

Uporabne bližnjice v Excelu

Excel vedno dobi zasluge, ker svojim uporabnikom nudi široko paleto funkcij in zmožnosti. Če želite resnično postati strokovnjak za Excel, morate vedeti o bližnjicah na tipkovnici, s katerimi lahko dodatno pospešite svoje delo in se privabite pred pregledovanjem neskončnih menijev in izvajanjem nepotrebnih klikov.

Tu je nekaj najbolj uporabljenih Bližnjice za Excel kar morate vedeti, da lahko trenutno izenačite svojo igro Excel:

la clé windows razer ne fonctionne pas

Izberite celoten stolpec ali vrstico

Če želite izbrati celoten stolpec, preprosto kliknite celico v tem stolpcu in pritisnite Ctrl + presledek kombinacija. To lahko storite s celo vrstico, tako da pritisnete Shift + presledek.

Začnite novo vrstico v isti celici

Ena najbolj dolgočasnih stvari Excel ustvarja novo vrstico v isti celici, saj bi morali besedilo vtipkati v ločeno aplikacijo, kot je Word ali Beležnica, in jo kopirati v Excel. Temu postopku se lahko izognete z uporabo Alt + Enter bližnjico med tipkanjem za začetek nove vrstice.

Vnesite trenutni čas in datum

Trenutni čas lahko vstavite v preglednico s pritiskom na Ctrl + Shift + Colon tipke. Če želite enako storiti s trenutnim datumom, pritisnite Ctrl + Colon samo.

Skrij stolpec ali vrstico

Obstajajo primeri, ko želite primerjati podatke med vrstico ali stolpcem, sredi pa je še en. Stolpec lahko začasno skrijete tako, da v njem izberete celico in pritisnete Ctrl + 0 , in enako storite z vrstico s pritiskom na Ctrl + 9 namesto tega.

Pokaži ali skrij formule

S pritiskom na tipko lahko hitro pregledate vse formule, ki ste jih uporabili v preglednici Ctrl + ~ tipke na tipkovnici. Ko pritisnete isto kombinacijo bližnjičnih tipk, lahko tudi formule skrijete. Prav tako lahko preverite našo Primerjalni vodnik za Excel tukaj .

Morda vam je všeč tudi:

> Kako zamrzniti vrstico ali stolpec v Excelu za Mac

> Kako shraniti grafikon Excel kot sliko

> Kako združiti celice v Excelu