Goljufije za Microsoft Office PowerPoint

Microsoft Office Powerpoint Cheat Sheet

Goljufov list Microsoft Powerpoint

Microsoft PowerPoint je vodilna predstavitvena programska oprema na trgu. Omogoča vam, da sporočilo dostavite z uporabo diaprojekcij, ki jih sestavljajo besedilo, slike, video, 3D modeli in še veliko več. Zgodbo lahko poveš samozavestno, ne glede na to, kje na svetu si. PowerPoint vam omogoča, da svoje delo udobno delite s sošolci, prijatelji, kolegi ali celo pred številnim občinstvom. Da bi to dosegli, so priročna naša vodila za goljufanje v PowerPointu.Tudi če ste uporabnik začetne stopnje ali preprosto ne veste veliko o oblikovanju, je PowerPoint odlično orodje. Preproste in uporabniku prijazne funkcije vam omogočajo, da ves čas izražate strokovne in vpadljive predstavitve. Tukaj smo, da vam z nekaj nasveti in triki pomagamo v celoti izkoristiti vse, kar ponuja PowerPoint, in predstavitve dvignite na naslednjo stopnjo.

 • Nasvet: če se morajo vaši prijatelji, sodelavci ali zaposleni naučiti več o PowerPointu, ne bodite sramežljivi in ​​delite ta članek! Znanje je moč in drugim lahko pomagate pri učenju, tako da delite naš članek.

Trajna licenca za naročnino na Vs? Za katero bi se morali odločiti?

Tako kot večina programov Office Suite je tudi PowerPoint na voljo za nakup na dva različna načina. Obe različici ponujata različne prednosti in slabosti, ki so primernejše za nasprotno občinstvo. Če ne veste, katero različico PowerPointa bi morali kupiti, vsekakor preberite ta razdelek.

Če želite imeti PowerPoint za vedno v lasti in plačati le enkratno ceno, Microsoft ponuja možnost nakupa aplikacije z trajno licenco. To je vsekakor stroškovno učinkovit načrt, saj morate plačati le enkrat, vendar ima nekaj negativnega, kar lahko vpliva na zahtevnejšega kupca. Ko PowerPoint kupite z neprekinjeno licenco, ne boste dobili nobenih posodobitev programske opreme v prihodnosti, kar pomeni, da boste lahko uporabljali samo takrat razpoložljivo različico. Tega nikakor ne morete opraviti, če želite nadaljnje nakupe za prihodnje različice.

Po drugi strani pa je nakup naročnine na Office 365 vsekakor dolgoročna naložba, ko gre za denar, vendar ima določene prednosti. Naročnine se gibljejo med 10 in 100 USD na mesec, vendar imate takojšen dostop do velikega števila Officeovih aplikacij in storitev, ki jih lahko uporabljate skupaj s PowerPointom. Številne aplikacije imajo poleg tega funkcije, ki so na voljo samo z različico Office 365. Če želite aktivno sodelovati z Officeom v bližnji prihodnosti, vsekakor priporočamo, da se odločite za naročninsko licenciranje.

Spoznajte vmesnik traku

Trak je že vrsto let pomemben del programov Office Suite, saj je bil prvič predstavljen že v Officeu 2007. Zasnovan je bil z lažjo navigacijo in je odpravil uporabo staromodnih menijev z več nivoji podmeniji. S trakom dobite preprostejšo navigacijo z močno vizualnim vmesnikom, ki vam pomaga hitro najti orodja, ki jih poznate in imate radi. Trak je vaš glavni in edini način krmarjenja v PowerPointu, ki odpira priložnosti za oblikovanje besedila, vstavljanje elementov, izvajanje animacij, prilagajanje diapozitivov in dostop do funkcij.

Za razliko od prejšnjih izdaj PowerPointa je trak v novih različicah, kot sta PowerPoint 2016 in PowerPoint 2019 ima bolj ravno in privlačno obliko, ki omogoča manj nereda na zaslonu, ki vas odvrača od dela. Ta minimalistični vmesnik daje PowerPointu sodoben in eleganten videz, ki ga ločuje od konkurentov. Lokacija orodij in funkcij je približno enaka prejšnjim različicam, zato ne bi smeli imeti težav pri iskanju najljubših ukazov. Če se mučite, preprosto uporabite novo funkcijo Povej mi.

Trak PowerPoint Slide master vmesnik

Kako skriti trak

Po potrebi lahko trak kadar koli skrijete z nekaj preprostimi kliki. To je univerzalni namig med Officeovimi aplikacijami, zato vam svetujemo, da si ga zapomnite, če delate tudi z aplikacijami, kot sta Word in Excel.

Obstaja več nastavitev in načinov, kako spremeniti, kako se trak privzeto prikaže. V zgornjem desnem kotu zaslona boste videli ikono z naslovom »Možnosti prikaza traku«, ki odpre spustni meni s tremi različnimi možnostmi:

le micro a cessé de fonctionner windows 7

Kako skriti trak v programu PowerPoint

 • Samodejno skrij trak: Ta možnost privzeto skrije sam trak ter zavihke in ukaze v njem. Ko je to izbrano, se trak in njegova vsebina prikažeta le tako, da klikneš zgornji del zaslona PowerPoint.
 • Pokaži zavihke: Ta možnost ohrani zavihke traku, vendar skrije vse ukaze spodaj. Ukaze lahko prikažete tako, da kliknete enega od zavihkov in pritisnete Ctrl + F1 tipke na tipkovnici ali izberete Pokaži zavihke in ukaze 'Namesto tega.
 • Pokaži zavihke in ukaze: s to možnostjo lahko vidite celoten trak z zavihki in ukazi, ki so ves čas vidni.

Meni Datoteka, zakulisje

Pogled od zadaj

Ko v meniju kliknete meni Datoteka Power Point in druge Officeove aplikacije, boste prispeli na območje, ki ga Microsoft pokliče v zakulisje. Tu namesto da vidite zavihek z uvrščenimi ukazi, dobite celostranski pregled informacij in različne osnovne funkcije za odpiranje in shranjevanje datotek, tiskanje in druge možnosti skupne rabe.

Poleg tega lahko v meniju Datoteka vidite informacije o trenutni diaprojekciji. To pomeni, da vidite čas, ko je bil ustvarjen, nazadnje spremenjen, lastnik, pa tudi velikost datoteke in še veliko več. Prav tako lahko preverite težave z dostopnostjo, dodate zaščito z geslom ali kot lastnik datoteke spremenite dovoljenja svojih sourednikov.

Povej mi, kaj želiš početi

Povej mi

Namen nove funkcije »Povej mi, kaj želiš« ali preprosto »Povej mi« je približati orodja, tudi če ne veste natančno njihovega mesta na traku. Uporabite ga lahko tako, da ga kliknete tik ob zavihku Pogled na traku ali pritisnete tipki Alt + Q na tipkovnici. Opazili boste, da vam funkcija omogoča vnašanje - takrat lahko PowerPointu poveste, kaj želite storiti.

Na podlagi vaše poizvedbe bo PowerPoint predlagal orodja, ki se nanašajo na tisto, kar iščete. Če na primer vtipkate »spremeni ozadje diapozitiva«, se v vrstici Povej mi samodejno prikažejo možnosti, ki vam omogočajo natančno izvajanje naloge.

Tudi če se imate za guruja PowerPointa, vam funkcija Povej mi lahko pomaga pospešiti delo. Nikoli vam ne bo treba kopati po traku ali iskati po spletu, da bi še kdaj našli funkcijo.

Različni načini pogleda

Pri ustvarjanju predstavitev je zagotovo koristno, če dobite drugačen pogled na svoje delo. PowerPoint ima veliko načinov ogleda, ki vam omogočajo boljši ogled diapozitivov, ki ste jih ustvarili, pogosto z drugačne perspektive. Na voljo je majhen pregled razpoložljivih načinov pogleda in njihovega delovanja:

 • Običajni pogled: privzeti pogled se naloži v programu PowerPoint. To vključuje vse bistvene elemente, ki jih potrebujete za delo, na primer trak, podokno Diapozitiv in podokno Notes.
 • Orisni pogled: pogled, ki se močno osredotoča na vašo vsebino. S tem pogledom prilagodite strukturo diapozitiva ali dodajte večje količine besedila.
 • Pogled sortiranja diapozitivov: ta pogled prikazuje vse obstoječe diapozitive v vaši predstavitvi na enem samem zaslonu. Omogoča vam, da preuredite vrstni red diapozitivov ali enostavno dodate učinke prehoda med diapozitivi.
 • Pogled strani z opombami: Prikaže predstavitvene diapozitive v postavitvi za tiskanje, hkrati pa prikaže zapiske pod vsakim diapozitivom. Priročen za pregled dela.
 • Pogled za branje: to je pogled, ki ga želite uporabiti za lažji pregled predstavitev, ko so končane. Dobili boste okno, v katerem lahko s pomočjo preprostih kontrolnikov hitro preklopite med diapozitivi.
 • Pogled diaprojekcije: pogled, ki se uporablja za predstavitev diapozitivov v okolju diaprojekcije. Ta pogled uporabite pri predstavitvi diapozitiva občinstvu.

Za nastavitev predstavitve uporabite QuickStart

Funkcija hitrega zagona

Če se počutite prestrašeni s prazno diaprojekcijo, lahko za začetek dela na novi predstavitvi uporabite ekskluzivno funkcijo Office 365, imenovano QuickStarter. Dajte si prednost, ne da bi zapravljali čas za raziskovanje in orise dokumentov.

Orodje QuickStarter omogoča vnos teme predstavitve, ko izdelate nov dokument. Nato izberite s seznama podtem in si oglejte čarovnijo, ko QuickStarter zbira vire prek iskalnika Bing in Wikipedije. Preglejte ustvarjene diapozitive, izberite, katere boste obdržali, in začnite prilagajati!

QuickStarter dopolni vsak diapozitiv s temo in grafiko v ozadju, če je bila najdena kakšna slika. Ko končate, začnite urejati in natančno nastavljati podrobnosti in vsebino. Voila!

Ne pozabite vklopiti samodejnega shranjevanja

Če ne želite nenehno shranjevati svojega dela, medtem ko vas skrbi, da ga boste izgubili, je funkcija samodejnega shranjevanja narejena za vas. Če delamo digitalno, se lahko v kratkem času marsikaj zmoti. Pomislite, kolikokrat ste doživeli izpad električne energije, zrušitev sistema ali preprosto prenehanje delovanja sistema Office zaradi napake. Če je AutoSave vklopljen, vam nikoli ne bo treba vznemiriti, če se vam pri delu na predstavitvi zgodi kaj od tega.

 • Opomba: Ta funkcija je na voljo samo za uporabnike sistema Office 365. Poleg tega shrani samo dokumente, shranjene v OneDrive, OneDrive za podjetja ali SharePoint Online.

Poleg samodejnega shranjevanja dela med tipkanjem vam samodejno shranjevanje omogoča tudi obnovo starejših različic datoteke prek zgodovine različic.

Uporabne bližnjice do PowerPointa, ki bi jih morali poznati vsi

Za konec te varalnice smo se odločili, da vključimo nekaj najbolj koristnih bližnjic na tipkovnici PowerPoint, s katerimi lahko pospešite svoje delo:

 • Ctrl + vrtenje kolesa miške: Povečava na platnu.
 • Alt + majica + gor in dol: prerazporedite označeni ali oštevilčeni seznam, ne da bi morali izrezati in prilepiti besedilo.
 • Zavihek: preklapljanje med predmeti, plastmi in elementi.
 • Ctrl + Z: razveljavite zadnje urejanje.
 • Ctrl + A: izberite vse predmete na trenutnem diapozitivu.
 • Ctrl + G: izbrane predmete združite v skupine.
 • Shift + levi gumb miške: ohranite razmerja, da narišete popolne kvadratke, kroge in obdržite deleže slik pri spreminjanju velikosti.
 • Ctrl + D: podvoji trenutno izbrane predmete.
 • Ctrl + M: vstavite nov diapozitiv.
 • Shift + F9: preklopi mrežne črte.
 • Ctrl + L: Aktivirajte navidezni laserski kazalec v pogledu diaprojekcije.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite več kot SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.