Goljufovski list Microsoft OneNote

Microsoft Onenote Cheat Sheet

OneNote Cheat sheet

Aplikacije, ki izpolnjujejo preproste naloge, so večinoma v nevarnosti. Običajno so funkcije nefunkcionalne, samo plačljive ali pa ne delujejo tako dobro, kot je obljubljeno v opisu izdelka. Odličen primer tega so aplikacije, ki se uporabljajo za zapisovanje osebnih zapiskov. Ko zapisujete ideje, spremljate naloge in načrtujete dogodke, potrebujete aplikacijo, ki lahko v celoti podpira vaše potrebe in nudi dobro rešitev za organizirano vodenje zapiskov. Microsoft OneNote je odličen primer takšne aplikacije.OneNote je bil dolgo časa plačljiv del zbirke Microsoft Office, vendar je zdaj brezplačna aplikacija, potem ko je Microsoft ukinil namizno različico. V zadnjem času je OneNote na voljo kot aplikacija za Windows 10, ki je vnaprej nameščena v vašem računalniku. Starejše različice, kot je OneNote 2016, so še vedno na voljo za prenos, vendar Microsoft ne razvija nobenih posodobitev in glavna podpora naj bi potekla leta 2020.

Ker je ta sprememba v tehnološkem svetu še vedno povsem nova, smo sestavili uporaben goljufiv, ki ga bomo uporabili pri delu z OneNote za Windows 10. Če uporabljate starejšo različico OneNote, bo naš namigi in triki morda ni tako koristno - stvari so se v tej izdaji močno spremenile, kar je povzročilo veliko novih priložnosti in zmožnosti.

  • Namig: Naš goljufivi list je namenjen novim uporabnikom, ki želijo vedeti, kako začeti uporabljati OneNote za Windows 10. Zajeli bomo osnove in nekaj koristnih nasvetov za bolj izkušene uporabnike, ki so morda spregledali nekatere dele programske opreme . Če poznate koga, kar je novega v programu OneNote za Windows 10, z njim delite naš članek, da se bodo lažje in hitreje učili!

Uvod v vmesnik traku

Podobno kot vse druge aplikacije Microsoft Office ima tudi OneNote priljubljeni vmesnik Ribbon za upravljanje navigacije. Trak je že vrsto let pomemben del programov Office Suite, saj je bil prvič predstavljen že v Officeu 2007. Zasnovan je bil z lažjo navigacijo in je odpravil uporabo staromodnih menijev z več nivoji podmeniji.

Čeprav trak OneNote nima toliko zavihkov in orodij kot druge Officeove aplikacije, vseeno dobite preprostejšo navigacijo z vizualnim vmesnikom, ki vam pomaga hitro najti orodja, ki jih poznate in imate radi. Trak je vaš glavni in edini način krmarjenja po programu OneNote, ki odpira priložnosti za oblikovanje besedila, vstavljanje elementov, dostop digitalno črnilo in spremenite način pogleda.

Digitalno črnilo OneNote Digitalno črnilo

V nasprotju s prejšnjimi izdajami OneNote ima trak v programu OneNote za Windows 10 bolj ravno in privlačno obliko, ki omogoča manj nereda na zaslonu, ki vas odvrača od zapiskov. Ta minimalistični vmesnik daje OneNote sodoben in eleganten videz, ki ga ločuje od konkurentov.

Začnite z ustvarjanjem zvezkov, odsekov in strani

Ko odprete OneNote, boste opazili, da obstaja veliko možnosti za organizacijo zapiskov. Preden skočimo v vsebino, je pomembno razumeti več nivojev prostora za shranjevanje, ki ga imate v programu OneNote.

Ni treba posebej poudarjati, da potrebujete Microsoftov račun, da lahko v celoti izkoristite OneNote. To je prva stopnja v hierarhiji - vsak Microsoftov račun ima lahko več zvezkov, odsekov in strani za shranjevanje zapiskov. To se zelo dobro pokaže, kako je OneNote postavljen na vaš zaslon.

Prenosniki Sheat Microsoft OneNote Cheat Sheat

Prenosniki v Onenote

V vaših zvezkih so vse strani z opombami. Beležnica je razdeljena na odseke, v katere lahko zapiske vnašate na različne strani. Če kliknete ime vašega trenutno aktivnega zvezka, se prikažejo vsi razpoložljivi zvezki. Priporočamo, da hranite različne zvezke za različne dele svojega življenja. Lahko imate na primer celo zvezek, namenjen študiju, delu in osebnemu življenju.

  • Nasvet: Beležnico lahko preimenujete tako, da jo z desno miškino tipko kliknete in izberete možnost Vzdevek zvezek. Preprosto vnesite novo ime in pritisnite enter!

Kako preimenovati zvezke v onenote

Oddelki

Kako uporabljati razdelke v programu Onenote

Kot smo že omenili, je vsak delovni zvezek ločen v različne oddelke. Privzeto imate razdelek Hitre opombe ustvarjen za vas, vendar lahko vedno ustvarite nove odseke s pritiskom na gumb Dodaj razdelek na dnu okna. Lahko pa tudi z desno miškino tipko kliknete prazen prostor v stolpcu z odseki in izberete Nov odsek ali Nova skupina odsekov, če želite nadalje organizirati odseke.

Vsak odsek ima veliko možnosti za prilagajanje. Ko z desno miškino tipko kliknete razdelek, si lahko te možnosti ogledate takoj. Ti lahko preimenuj jim dodelite edinstvene barve, premaknite ali kopirajte odsek in ga celo zaščitite z geslom. Obstaja tudi možnost, da razdelek pripnete na svoj Ploščice menija Start . Tu lahko tudi brišete razdelke, ko jih ne potrebujete več, samo previdno! Ko izbrišete razdelek, bodo izbrisane tudi vse strani v njem.

Hitre opombe

Strani

Kako uporabljati strani v programu Onenote

Vaše strani so v bistvu vaše zapiske. Podobno kot pri odsekih lahko nove strani ustvarite tako, da pritisnete gumb Dodaj stran na dnu okna ali z desno miškino tipko kliknete prazen prostor v stolpcu strani in kliknete možnost Nova stran. Vaše strani lahko ves čas preimenujete, kopirate in brišete z desnim klikom na njih v stolpcu strani.

Kako organizirati naloge v enem zapisu

Ko začnete tipkati zapisek, boste opazili, da je prikazan v sivem okvirju. Ko vtipkate več, okvir samodejno prilagodi svojo širino in višino besedilu, vendar ga lahko vedno spremenite ročno, tako da povlečete njegove stranice. Ta okvir je viden samo, če tipkate zapisek ali premaknete miško nad eno, drugače ne bo viden.

Kako spremeniti okvirje v onenote

Ta okvirni vmesnik vam omogoča enostavno obiskovanje zapiskov in ustvarjanje dinamičnih in interaktivnih postavitev. S klikom na tri pike v zgornjem srednjem delu okvirja lahko prosto povlečete zapiske, ki jih vsebuje, podobno kot pri ponovnem iskanju opomb na plošči za načrtovanje.

Vse o oblikovanju

Oblikovanje ene opombe

Ko izberete Zavihek Domov s traku , lahko vidite nekaj priročnih možnosti za oblikovanje besedila v beležkah. Preprosto izberite besedilo, ki ga želite spremeniti, in kliknite katero koli ikono, da spremenite samo pisavo, velikost, barvo, krepko besedilo, ležeče, podčrtano ali celo poudarjeno besedilo. Lahko tudi jasno oblikovanje s klikom na gumb. Premaknite miškin kazalec nad imena ikon, da vidite, kaj počnejo. Ne bojte se niti klikniti nanje - vedno lahko razveljavite.

Zavihek Domov

Vstavite slike, videoposnetke in druge elemente

S klikom na zavihek Vstavi na traku lahko vidite številne možnosti za vstavljanje različnih elementov, da bodo zapiski bolj učinkoviti in dinamični. Tu je povzetek treh glavnih stvari, ki jih boste najverjetneje uporabili pri delu z OneNote:

Kako vstaviti tabele v OneNote

Vstavite lahko tabele, ki se v glavnem uporabljajo za spremljanje podatkov, kot so kontaktni podatki. Ko na svojo stran vstavite tabelo, se na traku prikaže nov zavihek Tabela, ki vsebuje možnosti prilagajanja. Vsako tabelo lahko prilagodite in spremenite, vstavite lahko nove vrstice in celo razvrstite vnose v tabelo. Z enakimi zgoraj omenjenimi orodji za oblikovanje besedila lahko svojo ustvarjalnost prepustite in vaše tabele izgledajo privlačno. Prav tako lahko spremenite ozadje vsake celice in celo odstranite meje.

Kako vstaviti tabele v eno opombo

Kako vstaviti datoteke v OneNote

Naslednje na seznamu je vstavljanje datoteke. Ta datoteka je lahko v bistvu vse, kar je shranjeno lokalno v računalniku ali po želji znotraj OneDrive. Ko vstavite datoteko, bo OneNote v bistvu ustvaril bližnjico za odpiranje datoteke znotraj zapiskov. Datoteke PDF lahko vstavite tudi posebej, tako da kliknete ikono izpisa.

luminosité ne change pas windows 10

Kako vstaviti datoteke v eno opombo

Kako vstaviti slike v OneNote

Zdaj prihajajo Slike. Na svoje strani OneNote lahko vstavite skoraj vsako sliko. Brskajte po lokalnih datotekah, posnemite novo sliko s fotoaparatom ali poiščite primerno sliko v spletu, vse v programu OneNote. Ko vstavite sliko, se na traku prikaže nov zavihek Slika. Uporabite orodja za enostavno spreminjanje velikosti, vrtenje ali obračanje slik. Sliko lahko nastavite tudi za ozadje strani.

Kako vstaviti slike v Onenote

Kako vstaviti videoposnetke v OneNote

Imate možnost, da spletne videoposnetke z interneta vstavite kar na svoje strani. Preprosto zgrabite povezavo do videoposnetka, ki bi ga radi videli na svoji strani, kliknite gumb Spletni video in uživajte v ogledu!

  • Nasvet: OneNote trenutno podpira veliko število spletnih mest, ko gre za vstavljanje videoposnetkov. Tu je seznam podprta spletna mesta

Kako vstaviti videoposnetke v OneNote

Digitalno črnilo

Vsi imamo trenutke, ko raje preprosto napišemo nekaj na že obstoječo digitalno stran, namesto da bi uporabili oblikovanje in ustvarjali nepotrebne zapiske. Strani lahko izboljšate z zavihkom Risanje na traku, ki vam omogoča digitalno črnilo na vrhu vsebine v zapiskih. OneNote je opremljen s številnimi prilagodljivimi pisali, svinčniki in označevalci, s katerimi lahko vsi najdejo tisto, kar iščejo.

  • Nasvet: Ko končate s črnilom, kliknite gumb Izberi predmete ali Vtipkajte besedilo na traku poleg nabora pisala. Tako lahko preklapljate med zapisovanjem, premikanjem okvirjev in črnilom.

Digitalno črnilo

Iščite v zapiskih

Čeprav vam OneNote omogoča svobodo pri pravilni organizaciji zapiskov, vedno pride do trenutkov, ko vam spomin odpove in ne najdete nečesa, kar iščete. Zato je Microsoft vključil funkcijo iskanja za brskanje po zapiskih in hitro iskanje stvari. Za dostop do funkcije iskanja preprosto kliknite ikono povečevalnega stekla na levi strani zaslona in vnesite, kar iščete.

Lahko poiščete besedo ali oznake - na primer elemente, ki so označeni kot pomemben vnos, vprašanje ali opravilo »Opravila«. Ko iskalna vrstica najde rezultat, se prikaže, katera stran, zvezek in odsek je vrnil ujemajoč se rezultat ter označi besedo ali oznako na strani.

Kako iskati zapiske v programu Onenote

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite več kot SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo.