Nekdo se je povezal z mojim pametnim televizorjem: kako to ustavim?

Nekdo Se Je Povezal Z Mojim Pametnim Televizorjem Kako To Ustavim

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Lahko je strašljivo in frustrirajoče, ko se na zaslonu televizorja pojavi obvestilo, ki vas opozori, da se nekdo poskuša povezati z njim.V tem članku bomo razpravljali o tem, kako se lahko nekdo poveže z vašim pametnim televizorjem in kako lahko blokirate njegove povezave, da bo vaš televizor varen.

 AdobeStock_515984199 Spletna TV. Televizijski pretočni video. Moška roka, ki drži TV daljinski upravljalnik. Koncept pretakanja večpredstavnosti.

Kako se je nekdo drug povezal z mojim pametnim televizorjem?

Če želite razumeti, kako se nekdo drug lahko poveže z vašim pametnim televizorjem, morate najprej vedeti, kako se naprave povežejo z vašim televizorjem.

Naprave se lahko povežejo z vašim televizorjem na tri možne načine:

la barre des tâches windows 10 ne fonctionne plus
 • Vaše WiFi omrežje
 • Bluetooth
 • WiFi Direct

Vsi pametni televizorji se lahko povežejo z WiFi. Če imate omrežni usmerjevalnik, imate občutek varnosti in nadzora – dokler ga nekdo drug ne vdre. Če bi nekdo vdrl v vaše internetno omrežje, bi lahko dostopal do vašega televizorja. Če sosedje uporabljajo vaš WiFi, se lahko povežejo tudi z vašim pametnim televizorjem.

Večina pametnih televizorjev ima zmožnost Bluetooth, ki vam omogoča predvajanje zvoka, slik ali videa na televizorju. Ker ga ima večina pametnih naprav, Bluetooth prinaša varnostna tveganja. Hekerji Bluetooth se morajo povezati le v kratkem dosegu vašega televizorja.

WiFi Direct je podoben Bluetoothu ker vzpostavljajo povezave enakovrednih, kot domače omrežje, ne da bi potrebovali vozlišče. Vendar lahko WiFi Direct obravnava več informacij pri hitrejših hitrostih kot Bluetooth. Vsi televizorji nimajo možnosti WiFi Direct, vendar jih imajo številni, na primer Roku.

Hekerji začetniki in izkušeni lahko do vašega televizorja dostopajo prek katere koli od zgornjih možnosti povezave.

Kako preprečiti zunanjim osebam, da se povežejo z vašim pametnim televizorjem

Zahtevaj žebljiček za predvajanje

Nekatere storitve, kot je Chromecast, omogočajo uporabnikom, da ustvarijo žebljiček za namene predvajanja. Če želite, da deluje, morate uporabiti način za goste. Vašim gostom in drugim bo preprečil predvajanje na vašem televizorju brez dovoljenja.

Če imate Chromecast, svoj pin poiščete tako:

 1. Odprite katero koli aplikacijo Chromecast in se poskusite povezati.
 2. Ko povezava ne uspe, se na zaslonu televizorja prikaže 4-mestni PIN.

PIN se spremeni vsakih 24 ur, da vaš TV zaščiti pred nezaželenimi obiskovalci.

Ustvarite močno internetno varnost

Hekerji lahko napadejo vaše omrežje že z vožnjo v bližini. Ohranjanje močne varnosti usmerjevalnika WiFi je vaš prvi korak, da zunanjim uporabnikom preprečite povezavo z vašim pametnim televizorjem.

Če želite ustvariti večjo varnost za vaš internet, morate:

 • Posodabljajte usmerjevalnik – Če v zadnjih šestih mesecih ni bilo posodobitev, je vaš usmerjevalnik zastarel in čas je, da kupite novega.
 • Uporabite šifriranje WPA2 – Šifriranje WPA2 je zaščiten varnostni protokol, ki varuje vaše podatke.
 • Onemogoči oddajanje SSID – Oddajanje SSID pomeni, da je ime vašega omrežja na seznamu razpoložljivih omrežij v območju, da ga lahko vidijo bližnji uporabniki. Če ga onemogočite, lahko do njega dostopajo samo tisti, ki poznajo ime vašega omrežja.
 • Izberite edinstveno ime omrežja – Vaše ime je del šifriranja. Med poimenovanjem omrežja ne vključite osebnih podatkov. Izogibajte se uporabi imena proizvajalca vašega usmerjevalnika, saj lahko to tudi odpre vrata hekerjem.
 • Ustvarite edinstveno geslo – Naj bo vaše omrežno geslo dolgo in zapleteno. Težje kot je uganiti, manjša je verjetnost, da se bo nekdo poskušal povezati z vašim WiFi ali, sčasoma, vašim televizorjem. Ustvarite geslo, ki ima od 16 do 63 znakov, z veliko številkami in simboli med črkami.
 • Podatkov o svojem omrežju ne izdajajte nikomur – Namesto da gostom daste svoja gesla, ustvarite gostujoče omrežje, če vaš usmerjevalnik to omogoča.

Če potrebujete pomoč pri spreminjanju gesla usmerjevalnika, je tukaj kratek koristen videoposnetek.

Ustvarite požarni zid

Dobro konfiguriran požarni zid je najmočnejša obrambna linija pred hekerji. So ključni del vsakega močnega in varnega omrežja usmerjevalnikov. Vendar se lahko nastavitev požarnega zidu zdi zastrašujoča, če ne veste, kako pristopiti.

Tukaj je osnovni vodnik o tem, kaj morate narediti za konfiguracijo požarnega zidu:

 1. Posodobite usmerjevalnik na najnovejšo vdelano programsko opremo.
 2. Izbrišite ali preimenujte vse uporabniške račune in spremenite vsa privzeta gesla.
 3. Izklopite SNMP tako, da v načinu globalne konfiguracije vnesete ukaz no SNMP server.
 4. Ustvari cone. Območja so deli vašega omrežja, v katerih so shranjene različne vrste sredstev, kot so podatki o bolnikih in plačilih, da je varnejše. Na primer, vsi e-poštni in spletni strežniki bi morali biti v namenskem območju, ki omogoča omejen vhodni omrežni promet.
 5. Vzpostavite pretok prometa za vaša območja z ACL (ali seznami za nadzor dostopa). Naj bodo ACL-ji specifični za njihove cilje ali vire naslovov IP. Ne pozabite dodati pravila »zavrni vse« za filtriranje neželenega prometa.

Ko ste požarni zid nastavili tako, kot želite, ga preizkusite. Zaženite katerega koli ali vse naslednje teste, da preizkusite varnost požarnega zidu:

 • Preizkus skupne rabe datotek: Preizkuša ranljiva vrata za skupno rabo datotek
 • Test skupnih vrat: Analizira vrata, ki jih uporabljajo priljubljene storitve, kot sta FTP in Telnet.
 • Test vseh vrat in storitev: Ta preizkus pregleda vsa vrata, da ugotovi, ali se kaj izvaja, je odprto, v prikritem načinu ali zaprto.

Spoznajte varnostne funkcije za vaš WiFi Direct

Vaš pametni televizor bo prikazan kot navedeno omrežje WiFi, če podpira WiFi Direct. Običajno ga boste videli na seznamu z »DIRECT« pred imenom izdelka in številko modela. Ko veste, da ima vaš TV Direct, preverite varnostne podatke svoje naprave, da vidite, kako jo narediti varnejšo.

Direct ima dve vrsti povezav, trajne in začasne. Persistent vam bo omogočil, da v napravo shranite podatke, kot so gesla in računi, kadar koli se Direct poveže. Čeprav vam to prihrani veliko težav, vam omogoča tudi lažjo izgubo teh informacij, če hekerji napadejo vašo neposredno povezavo.

comment réparer aucun périphérique de sortie audio n'est installé windows 10

Omejite svoje trajne povezave in se raje odločite za začasne. Začasni način se ne poveže samodejno, ko uporabljate WiFi Direct, in deluje varneje, saj vam ponuja več varnosti. Lahko se odločite tudi za začasne zatiče za povezavo.

Izklop Bluetootha

Če nekdo poskuša dostopati do vašega televizorja prek povezave Bluetooth – namerno ali ne – potem izklop Bluetootha je najpreprostejša rešitev. Morda ni idealno, če radi redno uporabljate Bluetooth, vendar ga lahko vedno znova vklopite, kadar koli ga želite uporabiti.

Če želite izklopiti Bluetooth na televizorju Samsung, sledite tem korakom:

 1. Pojdite v meni televizorja Samsung.
 2. V meniju odprite Sistem.
 3. Ko ste v meniju Sistem, izberite Brezžične povezave in poiščite Naprave Bluetooth.
 4. Izklopite stikalo za Bluetooth.

 AdobeStock_132290171 Sodoben pametni televizor 4K v sodobni dnevni sobi z velikimi okni, kavčem, mizo, okraski in parketom. 3D ilustracija

Odstranjevanje neželenih naprav iz pomnilnika

Vaš televizor si ves čas zapomni naprave, s katerimi se povezuje. Nekomu lahko preprečite povezavo z vašim televizorjem tako, da odstranite predhodno preverjene ali registrirane naprave.

Sledite naslednjim korakom, če si želite ogledati naprave, ki se povezujejo z vašim Samsung Smart TV:

 1. Odprite meni Nastavitve.
 2. Pojdite na zavihek Splošne nastavitve in poiščite Upravitelj zunanjih naprav.
 3. Izberite Upravitelj povezav naprave.
 4. Odprite seznam naprav.

S seznama lahko odstranite neželene naprave, ki jih ne prepoznate. Nikoli ne sprejmite naprav, ki se jih ne spomnite.

Zaključek

Močna internetna varnost je prvi korak, da ljudem preprečite povezavo z vašim televizorjem. Če dostopajo do vašega pametnega televizorja brez uporabe usmerjevalnika, boste morda morali izklopiti Bluetooth in počistiti seznam naprav vašega televizorja.