V sistemu Windows 10 manjka nadzorna plošča NVIDIA

Nvidia Control Panel Missing Windows 10

Grafične kartice NVIDIA se pogosto uporabljajo po vsem svetu. So zmogljivi, cenovno ugodni in ponujajo veliko prilagodljivih možnosti za uporabnike. Vendar pa nekateri uporabniki NVIDIA poročajo, da je na nadzorni plošči za njihovo grafično kartico manjka Windows 10 .

Danes se lahko naučite, kako to težavo odpraviti na najučinkovitejši način. Pomembno je, da je vaša nadzorna plošča NVIDIA vedno v delovnem stanju. To je edini način za spreminjanje lastnosti grafične kartice, izboljšanje zmogljivosti ali grafike. Brez tega morda ne boste dobili najboljšega rezultata ali zaostanka v izkušnjah zaradi slabe optimizacije.V oknu 10 manjka nadzorna plošča nvidia

Kaj povzroča to napako?

Trenutno neposredne vzroke za to napako ni. Vendar je možnih več vzroki za pomanjkanje nadzorne plošče NVIDIA v sistemu Windows 10. Tu so najpogostejši, s katerimi se lahko soočate:

Windows 10 ne peut pas détecter le moniteur
 • Težave z gonilnikom grafične kartice : Nekaj ​​je narobe z gonilnikom grafične kartice. To lahko pomeni zastarel gonilnik, poškodovane datoteke gonilnikov ali težave z združljivostjo. Kar lahko storite, je posodobiti gonilnike. Nadaljujte z branjem našega članka, če želite izvedeti, kako!
 • Posodobitev sistema Windows : Ste pred kratkim posodobili ali nadgradili na Windows 10? Če je odgovor da, gonilnik grafične kartice morda ni več združljiv z vašim sistemom.
 • Manjkajoči ali napačni vnosi v registru : Register se uporablja za nadzor številnih nastavitev v računalniku. Če vnosi manjkajo ali so napačni, lahko povzroči, da se nadzorna plošča ne prikaže v vašem računalniku. Če želite to popraviti, morate uporabiti urejevalnik registra.
 • Poškodovana nadzorna plošča NVIDIA : Mogoče je, da je nadzorna plošča NVIDIA sama poškodovana. Eden od načinov, kako je to mogoče odpraviti, je popolna ponovna namestitev nadzorne plošče.
 • Druge napake : Nekatere splošne napake in napake sistema Windows 10 lahko povzročijo, da nadzorna plošča NVIDIA manjka.

Zdaj, ko smo ugotovili možne vzroke, se lahko lotimo odpravljanja težav. Tu je pet načinov za lažje odpravljanje pomanjkljivosti nadzorne plošče NVIDIA v sistemu Windows 10.

Opomba : Za nekatere naše rešitve boste morda morali imeti lokalni račun s skrbniškimi dovoljenji. Če ne veste, kako nastaviti skrbniški račun v sistemu Windows 10, priporočamo ogled tega videoposnetka StormWind Studios.

Kako razkriti nadzorno ploščo NVIDIA

Pogosta napaka je, da skrijete nadzorno ploščo NVIDIA, zaradi česar ta izgine iz sistemske vrstice. Možno je tudi, da Windows ali neodvisna aplikacija samodejno skrije nadzorno ploščo.

Težavo lahko enostavno in hitro odpravite tako, da jo skrijete. Sledite tem korakom:

 1. Uporabite funkcijo iskanja v opravilni vrstici in poiščite Nadzorna plošča . Zaženite aplikacijo iz ustreznih rezultatov.
  Nadzorna plošča
 2. Spremenite način pogleda v Velike ikone .
  Ikone sistema Windows
 3. Pomaknite se navzdol in kliknite na Nadzorna plošča NVIDIA .
  nadzorna plošča nvidia
 4. Ko je nadzorna plošča NVIDIA odprta, kliknite na Namizje meni na vrhu. Poskrbite, da je zraven kljukica Dodaj kontekstni meni namizja in Pokaži ikono pladnja za obvestila . Če jih ni, jih preprosto kliknite.
  Pladenj za obvestila
 5. Zaprite nadzorno ploščo NVIDIA in jo poskusite odpreti z desnim klikom na namizju ali s sistemskim pladnjem.

Znova zaženite storitve NVIDIA

V računalniku se nenehno izvaja ogromno storitev, ki omogočajo neprekinjeno delovanje aplikacij in funkcij. Včasih bo morda treba znova zagnati storitve NVIDIA, da se bo nadzorna plošča znova pojavila.

Te storitve lahko znova zaženete tako, da sledite spodnjim korakom:

 1. Pritisnite in držite tipko Windows tipko na tipkovnici, nato pritisnite R . To bo zagnalo pripomoček z imenom Teči .
 2. Vtipkati storitve.msc in pritisnite Enter ali kliknite na v redu .
  Msc storitev
 3. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite naslednjih storitev NVIDIA:
  1. NVIDIA Display Container LS
  2. Vsebnik NVIDIA LocalSystem
  3. Zabojnik NVIDIA NetworkService
  4. Telemetrijski zabojnik NVIDIA
 4. Z desno miškino tipko kliknite vsako od teh štirih storitev in izberite Ponovni zagon možnost.
  Ponovni zagon
 5. Po ponovnem zagonu vseh štirih storitev NVIDIA preverite, ali vidite nadzorno ploščo v kontekstnem meniju sistemske vrstice ali namizja.

Ročno odprite nadzorno ploščo NVIDIA

Morda boste lahko prisilili nadzorno ploščo NVIDIA, da se prikaže tako, da jo najprej odprete ročno. To lahko storite tako, da sledite tem korakom:

 1. Odprite Upravitelj opravil z desnim klikom na opravilno vrstico in izbiro upravitelja opravil. Lahko pa uporabite tudi Nadzor + Shift + Esc tudi bližnjica.
  Upravitelj opravil
 2. Moral bi biti na Procesi privzeto. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite procesa, ki se imenuje Posoda NVIDIA . (Mogoče jih je več, to je normalno.)
  vsebnik nvidia
 3. Z desno miškino tipko kliknite enega od Posoda NVIDIA procese in izberite Odprite lokacijo datoteke iz kontekstnega menija.
  procesov vsebnika nvidia
 4. Raziskovalec datotek bo odprl to mesto: C: Program Files NVIDIA Corporation Display.NvContainer .
 5. Kliknite na Korporacija NVIDIA da se vrnete za eno mapo.
  korporacija nvidia
 6. Dvokliknite na Nadzorna plošča odjemalec mapo, nato poiščite nvcplui.exe .
 7. Z desno miškino tipko kliknite nvcplui.exe in izberite Zaženi kot skrbnik . Po potrebi vnesite geslo za račun.
  nvcplui
 8. Preverite, ali se nadzorna plošča NVIDIA prikaže v sistemskem pladnju ali kontekstnem meniju namizja.

Če nobena od zgornjih metod ni delovala, imamo še dve rešitvi, ki bi utegnili narediti trik. To so splošnejši nasveti za odpravljanje težav, ki pa pogosto najbolj pomagajo.

Posodobite gonilnik grafične kartice

Zelo pomembno je, da je gonilnik vaše grafične kartice vedno posodobljen. Zlasti po večjih posodobitvah sistema Windows 10 se lahko pojavijo težave z združljivostjo in povzročijo vse vrste napak.

Tu so trije načini za enostavno in hitro posodobitev gonilnika grafične kartice:

Prenesite gonilnik ročno

Gonilnik grafične kartice lahko ročno posodobite tako, da prenesete najnovejše posodobitve z uradnega spletnega mesta NVIDIA.

Nasvet : Nikoli ne prenašajte gonilnikov s spletnega mesta tretjih oseb - te datoteke so lahko zlonamerne in lahko škodujejo vašemu računalniku. Vedno poskrbite, da se naslov URL spletnega mesta, s katerega prenašate, ujema z uradnim spletnim mestom.

 1. Preverite natančno vrsto grafične kartice, ki jo uporabljate:
  1. Pritisnite dol Windows in R tipke na tipkovnici za zagon Teči aplikacijo.
  2. Vtipkati dxdiag in pritisnite v redu .
   dxdiag
  3. Preklopite na Zaslon zavihek.
   zavihek zaslona
  4. Spodaj Naprava , preberite ime svoje kartice.
   Ime kartice
 2. Pojdi na Spletno mesto proizvajalca NVIDIA in poiščite svojo grafično kartico. Ko ga najdete, prenesite najnovejše gonilnike .
 3. Namestite gonilnik tako, da dvokliknete preneseno datoteko in sledite navodilom na zaslonu.

Prepričajte se, da vedno prenašate pravi gonilnik, ki ustreza vaši grafični kartici. Če niste prepričani, lahko vedno iščete v Googlu ali se obrnete na podporo za stranke NVIDIA.

Posodobite gonilnike samodejno iz sistema Windows

Pri tej metodi bomo uporabili Upravitelj naprav najti nov posodobljen gonilnik.

 1. Pritisnite in držite tipko Windows tipko, nato pritisnite R . To bo sprožilo Teči aplikacijo.
 2. Vtipkati devmgmt.msc in zadel v redu da odprete Device Manager.
 3. Razširite Zaslonski adapterji s klikom na puščicoikono.
 4. Z desno miškino tipko kliknite gonilnik grafične kartice in izberite Posodobi gonilnik .
 5. Kliknite na Samodejno poiščite posodobljeno programsko opremo gonilnikov .
 6. Če bo Windows našel posodobljen gonilnik, bo samodejno prenesel in namestil posodobitev v vaš računalnik.
 7. Znova zaženite računalnik in preizkusite, ali se lahko povežete z internetom.

Posodobite gonilnike z neodvisno aplikacijo

Prav tako lahko poiščete in prenesete orodja neodvisnih programov za posodobitev, kot so Driver Booster, DriverHub ali DriverPack Solution. Vsa ta tri orodja so brezplačna in enostavna za uporabo, vedno pa lahko po spletu poiščete naprednejše aplikacije.

Opomba : Vedno se prepričajte, da je aplikacija, ki jo uporabljate, vredna zaupanja. Številne aplikacije, ki obljubljajo, da bodo popravile ali posodobile vaše gonilnike, vsebujejo zlonamerno, oglaševalsko ali vohunsko programsko opremo. Priporočamo, da poiščete ime izdelka in preberete mnenja resničnih ljudi.

Ne overclockajte GPU

gpu

Overclocking vašega GPU je lahko zelo koristen, če iščete povečanje zmogljivosti. Vendar pa lahko privede tudi do številnih napak v računalniku. Obstajajo številne zgodbe o okvarah celotnih računalnikov zaradi overclockinga - poskrbite, da boste vedno v mejah.

Zaradi overclockanega grafičnega procesorja morda manjka nadzorna plošča NVIDIA. Čeprav neposredni vzrok ni znan, so o tem poročali številni uporabniki onemogočili overclocking na svojem GPU se je znova pojavila nadzorna plošča NVIDIA.

Upamo, da vam je ta članek lahko pomagal popraviti nadzorno ploščo NVIDIA, ki manjka v sistemu Windows 10! Zdaj lahko grafične nastavitve hitro in enostavno prilagodite, prilagodite in optimizirate.

Ali vas zanima branje bolj koristnih člankov, povezanih z operacijskim sistemom Windows? Ali potrebujete več pomoči pri odpravljanju težav v vašem operacijskem sistemu? Klikni tukaj da vas bodo preusmerili v naš razdelek, namenjen zagotavljanju informativne vsebine.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne glejte dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .