Pregled strežnika Acronis Disk Director

Review Acronis Disk Director Server

V tem pregledu naprednega strežnika Acronis Disk Director recimo, da ste pravkar namestili Windows Server in ste v naglici, da bi strežnik zaživel, pozabili pustiti dovolj prostora za ločen logični pogon za shranjevanje podatkov stran od strežniškega operacijskega sistema. Strežnik Acronis Disk Director bo pomagal pri ustvarjanju nove particije na strežniku. Prvi korak v postopku je spremeniti velikost obstoječe particije in nato ustvariti novo particijo na strežniku.

Kot verjetno že veste, pripomoček za upravljanje diskov Windows Server le malo pomaga pri spreminjanju velikosti in združevanju particij. Acronis je to ugotovil že zdavnaj in razvil pripomoček za upravljanje trdega diska Disk Director Server.Tu je strežnik, uporabljen za test. Samo 80-gigabajtni trdi disk, vendar je le test. Vedno je priporočljivo, da v preskusnem okolju preizkusite katero koli programsko opremo za upravljanje diskov, da se prepričate, ali deluje, kot jo potrebujete. Vedno si lahko naložite brezplačno preskusno različico strežnika Acronis Disk Director, ki bo sledila pregledu.

Strežnik za disk Dorector

Najprej morate namestiti pripomoček za upravljanje strežniškega pogona Disk Director Server.

Disk Dorector Server2

Odločil sem se za popolno namestitev, da se prepričam, ali bo nameščeno vse, kar je na voljo.

Disk Dorector Server3

Namestitev je potekala brez zapletov.

Disk Dorector Server4

Ko se zažene strežnik Acronis Disk Director, boste pozvani, da izberete način vmesnika. Za ročni način sem izbral samo popoln nadzor nad programom.

manque l'icone volume windows 7

Disk Dorector Server5

Naslednji zaslon prikazuje izbiro čarovnikov, kjer lahko ustvarite particijo, povečate prosti prostor, kopirate particijo ali obnovite particijo na strežniku. Odločil sem se, da ustvarim particijo na strežniku Windows 2003.

Strežnik za disk Dorector6

Nato pripomoček zahteva, da izberete, ali želite ustvariti particijo z nedodeljenim prostorom ali s prostim prostorom obstoječih particij. Za strežnik sem se odločil ustvariti novo particijo z uporabo prostega prostora obstoječih particij trdega diska strežnika, ker na strežniškem trdem disku ni bilo dodeljenega prostora. Ta korak vam omogoča, da ustvarite novo particijo tako z nedodeljenim prostorom kot s prostim prostorom obstoječih strežniških particij. Po potrebi lahko obstoječe particije spremenite, da zagotovite potreben prostor novo ustvarjeni particiji.

Strežnik za disk Dorector7

Nato so me prosili, da izberem particije s seznama razpoložljivih particij, da zavzamem prosti prostor, nato pritisnite Next.

Strežnik za disk Dorector8

Čarovnik za ustvarjanje particij strežnika Acronis Disk Director je nato želel, da določim velikost particije bodisi s premikanjem drsnika bodisi z vnosom ustrezne vrednosti v velikost particije. Na tem strežniku sem želel ustvariti približno 50-gigabajtno particijo.

Strežnik za disk Dorector9

barre des tâches windows sur youtube plein écran

Nato so me pozvali, naj izberem vrsto particije. Ustvarjanje logične particije je priporočljivo, če na tej particiji ne nameravate namestiti drugega strežnika ali operacijskega sistema. Ta vrsta particije je predlagana za podatkovne datoteke. Izbral sem možnost logične particije in nato kliknil Naprej.

Disk Dorector Server10

Nato boste dobili možnost, da ustvarite particijo z več datotečnimi sistemi. To je Windows 2003 Server, zato je najboljši datotečni sistem za ta strežnik datotečni sistem NTFS.

Strežnik za disk Dorector11

Windows 10 ne détecte pas le moniteur

Nova particija je potrebovala črko pogona, zato sem jo izbral za pogon D.

Server strežnika za disk

Vnesel sem oznako za novo particijo, imenovano New Disk Director Partition.

Strežnik za disk Dorector 13

Na naslednjem posnetku zaslona je točno prikazano, kaj bo strežnik Acronis Disk Director strežnik strežnika izvajal na trdem disku. Pove mi, da je novo ustvarjena particija označena za izvajanje določenih operacij in pritisnite Finish, da ustvarite novo particijo. Spomnim se, da s pritiskom na gumb Končaj dejansko ne izvedete operacije. Za izvedbo operacije morate to storiti. Tako sem seveda udaril gumb za zaključek.

Strežnik za disk Dorector 14

Po udarcu gumba za zaključek se prikaže ta zaslon. Tu se morate predati čakajočim operacijam. Preden se lotite čakajočih operacij, se odmaknite in razmislite o vseh možnih scenarijih stvari, ki bi lahko šle narobe. Acronis je dober, vendar nikoli ne veš. Prepričajte se, da so vsi podatki varnostno kopirani. Najboljše, kar morate storiti, preden se zavežete k takšni spremembi s podatki v živo, je slika strežnika z rešitvijo za varnostno kopiranje in slikanje Acronis Backup & Recovery 11 for Windows Server. Tukaj je dober pregled Postopek slikanja strežnika za varnostno kopiranje in obnovitev Acronis . Nato sem udaril gumb Zaveži.

Strežnik za disk Dorector 15

Nato dobim še zadnje opozorilo, da Strežnik Acronis Disk Director je pripravljen na fizično obdelavo podatkov . Potreben je tudi predviden ponovni zagon, ker delam na particiji, ki bo kmalu spremenjena. To stran sem hitro shranil in kliknil Nadaljuj.

Strežnik za disk Dorector16

Pripomoček Disk Director Server je ustvaril novo particijo med zagonom sistema Windows Server 2003. Ustvarjanje particije je trajalo manj kot minuto. Po ponovnem zagonu sistem Windows Server 2003 Disk Management natančno poroča o novi particiji.

Strežnik za disk Dorector17

Kot pri vseh Pregled izdelkov Acronis, direktor diska Acronis Strežnik je izvedel vse operacije, potrebne za hitro in intuitivno ustvarjanje nove particije. Iz tega razloga strežnik The Disk Director dobi častnega Brontobyteja na lestvici od Bytes do Brontobytes. To je priporočljivo orodje za vsakega IT-strokovnjaka, ki ga ima v svoji zbirki orodij.