Se telefon po padcu ne vklopi? Tukaj je, kaj storiti

Se Telefon Po Padcu Ne Vklopi Tukaj Je Kaj Storiti

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Pametni telefoni, ki jih uporabljate danes, so neverjetne naprave, ki vam omogočajo veliko več kot le komunikacijo. Na žalost so v primerjavi s prejšnjimi generacijami telefonov tudi precej krhki.Če vaš telefon pade s precejšnje višine, se lahko poškoduje in povzroči več težav, zaradi katerih se ne vklopi; morate vedeti, kaj storiti v tem posebnem scenariju.

 AdobeStock_280656376 Moški, ki pobere poškodovan mobilni telefon

Ali lahko uporabljate svoj telefon, če odklopite ... 1. Napolnite svoj telefon

Zgodi se vsakomur; telefon zdrsne iz vaše roke ali torbe in pade na tla z ropotajočim zvokom, vi pa upate, da je še cel. Na žalost včasih telefon padca ne preživi brez poškodb. Če ga vzamete v roke in vidite črn zaslon, boste morda začeli razmišljati o vseh možnih načinih, kako se lahko poškoduje in kako to popraviti.

Vendar je morda baterija vašega telefona je mrtev , po redkem, a ne nemogočem naključju. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da poskusite napolniti telefon da zagotovite, da vaš telefon ne deluje zaradi prazne baterije.

Če vidite tipični znaki življenja ki se prikažejo, ko telefon priključite na polnilnik, lahko pustite, da se naprava popolnoma napolni in nato preverite, ali vse deluje, kot bi moralo.

2. Pokličite svojo napravo

Če vaš telefon tudi po polnjenju ne kaže znakov življenja, imate morda opravka s težavo, ki je posledica padca. Začeti morate razmišljati o vseh možnih težavah, ki bi jih padec lahko povzročil vašemu telefonu.

Preden začnete misliti, da je vaš telefon popolnoma mrtev, razmislite o možnosti, da je res tako zaslon telefona to ne deluje. Če je težava z zaslonom, vaš telefon morda deluje kot običajno; preprosto ne boste mogli videti.

Zelo preprost način za potrditev te posebne težave je pokliči svojo številko . Če gre le za težavo z zaslonom, boste lahko slišali zvonjenje telefona ko pokličete svojo številko. Seveda na zaslonu ne boste mogli videti ničesar, toda dejstvo, da sprejema signale, vam mora povedati, da ni povsem pokvarjen.

Če telefon zazvoni, boste vedeli, da je težava v zaslonu, zato morate telefon odnesti k strokovnjaku, da popravi ali zamenja zaslon.

3. Preverite, ali je vaš telefon prepoznaven v drugih napravah

Klicanje na vaš telefon je dober način, da ugotovite, ali telefon še vedno deluje, čeprav je zaslon zatemnjen. Vendar pa klicanje ne bi vplivalo, če je vaš telefon v tihem načinu in je haptika je deaktivirana . Ali obstaja drug način, kako ugotoviti, ali ostali deli vašega telefona delujejo?

Lahko poskusite preveriti druge naprave in preverite, ali so prepoznati prisotnost vašega telefona kakorkoli. Preverite na primer, ali lahko drug telefon ali računalnik prepozna Bluetooth signal prihaja iz vašega telefona. Tvoj telefon se mora pojaviti na seznamu naprav na drugi napravi, kar vam bo povedalo, da še vedno deluje, čeprav na zaslonu ne vidite ničesar.

Kaj pa, če vaš telefon nima omogočenega Bluetootha? Dokler je vaš telefon povezan z omrežjem WiFi ali mobilnimi podatki, ga lahko odkrijete na različne načine. Vendar je morda nekoliko bolj zapleteno, saj boste morda morali dobiti napravo, ki bo olajšala odkrivanje, kot je RF skener.

Lahko tudi povežite telefon z računalnikom s kablom USB in preverite, ali se prikaže na napravi. Za prenosnike Windows lahko preverite pod Naprave razdelek v Moj računalnik . Za Macbooke pojdite na Finder , in telefon bi se moral prikazati v orodni vrstici.

Če je vaš iPhone ali Android prepoznan kot naprava v vašem računalniku ali optičnem bralniku, morda ni tako pokvarjen, kot mislite. Ti znaki življenja pomenijo, da vaš telefon kljub težavam po padcu še vedno deluje. Preizkusite lahko različne načine za obnovitev telefona, da odpravite morebitne težave, ki jih povzroči padec.

 AdobeStock_411769062 Pokvarjen telefon v rokah ženske. Razbit koncept zaslona

4. Ponastavite telefon

Včasih lahko padec povzroči začasne težave, ki jih je mogoče odpraviti, ko ponastavite telefon. Ponastavitev odstrani napake ki povzročajo različne vrste težav, vključno s tem, da se telefon ne vklopi po padcu z določene višine.

Telefon lahko ponastavite na različne načine, odvisno od tega, kako resna je težava in koliko informacij ste pripravljeni žrtvovati. Najlažji način za ponastavitev telefona je, da to storite v nastavitve , če pa se vaš telefon ne vklopi, ta metoda ni mogoča.

Trda ponastavitev vašega iPhona

Čeprav vaš telefon sploh ne deluje, ga lahko vseeno poskusite strojno ponastaviti s pravimi gumbi. Če imate iPhone, naredite strojno ponastavitev v nekaj preprostih korakih:

 1. Pritisnite tipko Gumb za povečanje glasnosti in ga nato izpustite.
 2. Takoj zatem pritisnite Gumb za zmanjšanje glasnosti in ga sprostite.
 3. Na koncu pritisnite Gumb za prižig in drži .
 4. Še naprej držite gumb za vklop dokler ne vidite, da zaslon zasveti .
 5. Preverite, ali vaš telefon deluje kot običajno.

Trdna ponastavitev telefona Android

Če imate Android, bo način ponastavitve odvisen od vaše določene znamke pametnega telefona. Za Samsung je popolnoma enako kot Apple . Za telefoni Google Pixel , morate pritisniti Gumba za vklop in zmanjšanje glasnosti in jih zadrži 10 do 12 sekund .

5. Preklopite telefon v način DFU

To je rešitev, ki deluje samo s telefoni iPhone, zato, če imate Android, preskočite na naslednji korak.

DFU pomeni Posodobitev vdelane programske opreme naprave in je naprednejša metoda obnavljanja informacij kot preprosta ponastavitev. DFU izbriše in nato obnovi programsko in vdelano programsko opremo na vašem iPhoneu. Kot si lahko predstavljate, je ta vrsta ponastavitve globoka in vseobsegajoča, zato morate biti pripravljeni na izgubite svoje podatke, če vaš telefon ni varnostno kopiran v oblak ali vaš računalnik.

Če želite svoj iPhone preklopiti v način DFU, morate:

 1. Povežite svoj iPhone na vaš Macbook ali prenosni računalnik.
 2. Pojdi do Finder ali iTunes .
 3. Pritisnite in držite obe gumb za vklop in gumb za zmanjšanje glasnosti .
 4. Počakajte pet sekund in nato spustite gumb za vklop medtem še vedno pritiska gumb za zmanjšanje glasnosti.
 5. iTunes vas bo obvestil, da je vaš iPhone noter DFU način ; sledite navodilom za obnovitev vdelane in programske opreme.
 6. Po upoštevanju navodil preverite, ali telefon deluje.

6. Zaženite vdelano programsko opremo telefona

Kar smo opisali zgoraj, je v bistvu utripanje vdelane programske opreme iPhona da se znebite morebitnih hroščev ali napak in ga obnovite. Enako je mogoče storiti tudi s telefoni Android, vendar je morda nekoliko bolj zapleten kot pri iPhonu .

Obstaja več različnih znamk naprav Android in vsaka ima svoj način za odstranitev in obnovitev vdelane programske opreme telefona. Morda boste morali, odvisno od znamke namestite posebno programsko opremo da bi lahko dokončali postopek.

Na primer, če uporabljate telefon Samsung Galaxy, morate v računalnik, s katerim bo povezan telefon, prenesti določen program, ki vam bo pomagal pri bliskavici vdelane programske opreme. Običajno programska oprema, imenovana Odin velja za najboljšega za ta namen.

Za razliko od preklopa iPhona v način DFU je utripanje vdelane programske opreme v telefonu Android a veliko bolj zapleten postopek ki zahteva več časa in zahteva veliko več korakov. Moral bi nalaganje programov v vaš računalnik, strojno ponastavite telefon in nato izberite zaloga vdelane programske opreme želite bliskati.

V tem procesu je še veliko drugih korakov, zato se poskusite vsega naučiti vnaprej, da ne boste obstali na pol poti. Če se vam zatakne, ne poskušajte improvizirati. Pokličite strokovnjaka ali se obrnite na podporo da vas popelje skozi preostale korake. Če niste prepričani, kje začeti, odnesite telefon nekomu, ki zna prenesti vdelano programsko opremo telefona Android.

 AdobeStock_445628027_Editorial_Use_Only Nova vrstica napredka pri namestitvi iPhona z logotipom Apple na zaslonu, medtem ko telefon stoji na prenosnem računalniku Macbook pro

_ _ – stock.adobe.com

7. Ponastavite na tovarniške nastavitve

Poleg trde ponastavitve lahko poskusite tudi s ponastavitvijo na tovarniške nastavitve, kar lahko vrnite telefon na prvotne nastavitve . Ponastavitev na tovarniške nastavitve bo izbrisala vse na vašem telefonu, vključno s stiki in fotografijami, torej poskusite to metodo le, če imate varnostno kopijo ali pa nimaš veliko za izgubiti.

Ponastavitev vašega iPhona na tovarniške nastavitve

Če želite iPhone ponastaviti na tovarniške nastavitve:

 1. Povežite telefon na prenosni računalnik ali Macbook.
 2. Pojdi do Finder ali, alternativno, iTunes .
 3. Preverite, ali se vaš telefon pojavi v orodni vrstici.
 4. Če se, izberite Obnovi iPhone.
 5. Vaš telefon bo ponastavljen na tovarniške nastavitve in bo morda spet začel delovati.

Ponastavitev vašega telefona Android na tovarniške nastavitve

Če želite telefon Android ponastaviti na tovarniške nastavitve, poskusite to narediti v telefonu in ne v računalniku. Odvisno od določene znamke boste morali pritisniti in držati določene gumbe ter počakati obnovitveni meni pojaviti.

Na primer, nedavni telefoni Samsung Galaxy zahtevajo, da pritisnete dva ali tri gumbe, odvisno od modela in nato delo neposredno na meniju ki se bo pojavil na zaslonu. Za ponastavitev telefona Samsung Galaxy na tovarniške nastavitve:

 1. Pritisnite in držite Gumbi za vklop, povečanje glasnosti in Bixby istočasno.
 2. Držite vse tri gumbe dokler se ne prikaže meni .
 3. Krmarite po meniju z uporabo gumbe za glasnost če hočeš gor ali dol.
 4. Pojdi do Brisanje podatkov/tovarne in ga izberite.
 5. Vaš telefon bo vstopil Obnovitveni način , kar pomeni, da bodo izbrisani vsi podatki in ponovljene tovarniške nastavitve.
 6. Poskusite vklopiti telefon in preverite, ali deluje.

Če vaš telefon Samsung nima gumba Bixby, pritisnite gumba za povečanje glasnosti in za nekaj sekund dokler ne vidite menija. Ta metoda bi morala delovati z najnovejšimi telefoni Samsung, ki imajo samo gumba za glasnost in vklop.

Ponastavitev telefona na tovarniške nastavitve je zadnja možnost, zato se prepričajte, da kakršni koli drugi možni popravki in načini obnovitve niso mogoči, preden to poskusite. Ta metoda v bistvu izbriše vse podatke, shranjene v vaši napravi.

8. Obrnite se na podporo

Če nobeden od zgornjih znakov ne deluje ali če želite mnenje, preden sploh začnete preizkušati različne popravke, lahko se obrnite na skupino za podporo za vaš telefon . Na spletu lahko najdete kontaktne številke ali e-poštne naslove za določeno vrsto telefona, ki ga imate. Poleg tega večina blagovnih znamk ponuja tudi klepeti v živo kjer lahko pošlješ slike in vse podrobno razložiš.

Ko stopite v stik z nekom, lahko natančno pojasnite, kako je telefon padel in kaj ste storili, da bi ga poskušali popraviti. Skupina za podporo vam lahko zagotovi več informacij o morebitni težavi in vas vodi skozi nekaj načinov, kako to popraviti .

qu'est-ce que le volume de démarrage non montable signifie

9. Odnesite svoj telefon strokovnjaku

Čeprav bodo podporne ekipe naredile vse, kar je v njihovi moči, resnejše težave z vašim telefonom ne morejo rešiti na daljavo. Morda boste imeli tudi težave pri upoštevanju navodil in sami odkrivanju težave.

Če ste poskusili že vse in vaš telefon še vedno ne deluje ali če se preprosto počutite nemogoče, lahko telefon odnesete k strokovnjaku, ki vam bo poskušal popraviti telefon.

Nekateri strokovnjaki imajo delavnice in se ukvarjajo z različnimi vrstami telefonov, lahko pa greste tudi v trgovino z elektroniko; lahko ste prepričani, da imajo hišni strokovnjak za tehnologijo ki bo vedel, kaj narediti s tvojim telefonom.

10. Zamenjajte svoj telefon

Če ste vi in ​​tehnični strokovnjaki poskusili vse in telefon še vedno ne deluje, je morda čas, da kupite nov telefon. Odvisno od težave z vašim trenutnim telefonom boste morda lahko rešili nekaj informacij. Če imate varnostno kopijo, vam ni treba narediti ničesar dodatnega, povežite nov telefon in obnovite podatke.

Če želite poiskati zamenjavo za svoj telefon, lahko opravite raziskavo in izberete najboljšo možnost za vas, pa naj bo to iPhone ali Android. Ne pozabite preveriti mnenj in ugotoviti, kako dobro delujejo in kako vzdržljivi so.

Ko dobite nov telefon, poskrbite za nenehno varnostno kopiranje podatkov in kupite zaščitno torbico, da se izognete podobni težavi v prihodnosti.

Zaključek

Pametni telefoni so dandanes precej krhki, zato ne preseneča, da lahko po padcu z določene višine pokažejo črn zaslon smrti. Vendar ne smete obupati in takoj teči v trgovino po novega.

Poskusite priklicati svoj telefon, preveriti, ali je prepoznaven na drugih napravah, ga ponastaviti na različne načine ali se obrniti na strokovnjaka, ki vam bo morda svetoval, kaj storiti ali celo popraviti.