Rešeno: Ikona glasnosti Manjka Windows 10

Solved Volume Icon Missing Windows 10

Opravilna vrstica v Windows 10 privzeto vključuje ikone, ki vam pomagajo spremljati in prilagoditi vaš omrežna / brezžična povezava, baterija in glasnost . Ta sistem ikon omogoča enostavno in priročno prilagajanje nastavitev v napravi, ne da bi morali odpreti nadzorno ploščo prek Raziskovalca.

Manjše neprijetnosti pri krmarjenju z nastavitvami glasnosti v računalniku so lahko precej moteče, če jih morate ponavljati večkrat. Na srečo tega problema ni treba trpeti dlje časa, saj obstaja več znanih rešitev. V tem članku bomo postopoma prehajali skozi številne od teh metod.Kako popraviti ikono glasnosti, ki manjka v sistemu Windows 10

Nekateri uporabniki pa poročajo, da ikona za glasnost občasno manjka, težava pa se lahko pojavi v različnih oblikah. V nekaterih primerih je ikona glasnosti siva ali ne deluje pravilno, v drugih pa v celoti manjka.

Na nadzorni plošči lahko glasnost naprave prilagodite tudi na druge načine, vendar je opravilna vrstica najbolj priročen način. Ta članek bo raziskal nekaj različnih načinov, kako obnoviti ikono zvoka, če v opravilni vrstici manjka. Priporočamo, da nadaljujete v spodnjem vrstnem redu, da odpravite težavo z napravo. V večini primerov bi morali to hitro in učinkovito urediti sami. Upoštevajte spodnje metode in povečajte glasnost!

windows+x ne fonctionne pas
 1. Preverite, ali je ikona glasnosti omogočena
 2. Spremenite velikost besedila
 3. Odjava in prijava v sistem Windows 10
 4. Znova zaženite Explorer
 5. Posodobite gonilnik

Vsako od teh metod so uporabniki preizkusili in preizkusili. So večinoma preproste rešitve, ki jih lahko preizkusite doma.

1. način - Preverite, ali je ikona glasnosti omogočena

Če v opravilni vrstici manjka ikona za glasnost, morate najprej zagotoviti, da je omogočena v sistemu Windows. Manjkajoči nadzor glasnosti lahko v sistemu Windows onemogočite, zato je lahko vrnitev ikone v opravilno vrstico tako preprosta, kot če jo znova omogočite v nastavitvah naprave.

 1. Pomaknite se do Nastavitve meni, da meni Start ali desni klik na prazen prostor v opravilni vrstici.
 2. V Opravilna vrstica meni pod Območje za obvestila , kliknite na Vklopite ali izklopite ikono sistema.
 3. Prikazala se bo nova plošča, kjer lahko vklopite / izklopite različne sistemske ikone. Prepričajte se Glasnost nadzorni preklop je nastavljen na VKLOPLJENO .
 4. Znova zaženite Windows in preverite, ali je ikona zvoka spet v opravilni vrstici.

2. način - spremenite velikost besedila

Če metoda 1 ne obnovi glasnosti v opravilni vrstici, je naslednji korak za odpravo težave sprememba velikosti besedila. Ta metoda spremeni nastavitve zaslona v napravi in ​​jih znova obnovi, ker je v nekaterih primerih težavo z zaslonom povzročila manjkajoča ikona.

 1. Pomaknite se do Nastavitve meni, da meni Start ali desni klik na prazen prostor v opravilni vrstici.
 2. Spodaj Nastavitve zaslona , spremenite velikost besedila na 125% in kliknite Prijavite se .
 3. Ko dokončate 2. korak, spremenite velikost besedila nazaj na 100% in kliknite Prijavite se znova.
 4. Zaprite okno in ikona zvoka naj bo obnovljena v opravilni vrstici.

3. način - Odjava in prijava v sistem Windows 10

Če po zgornjih dveh metodah še vedno vidite ikono glasnosti, nadaljujte s poskusom prijave in odjave iz sistema Windows 10. Nekateri uporabniki so poročali, da ta preprosta rešitev deluje zanje in zahteva le en ključni korak. Samo odjavite se in se znova prijavite v sistem Windows 10, na zaslonu pa se bo spet prikazala ikona glasnosti.

Kako se prijaviti / odjaviti iz sistema Windows 10

4. način - Znova zaženite Explorer / explor.exe

Drug način za obnovitev ikone glasnosti v opravilni vrstici je ponovni zagon Raziskovalca z Upraviteljem opravil. Uporabniki so poročali o uspehu s to metodo za pomanjkanje težave z ikono nosilca v sistemu Windows 10. V nekaterih primerih je morda težava z Explorerjem, ki povzroča težavo.

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc za začetek Upravitelj opravil .
 2. Pojdi na Podrobnosti in poiščite explorer.exe datoteko in jo kliknite z desno miškino tipko. Izberite Končaj opravilo med razpoložljivimi možnostmi.
 3. Pritisnite Tipka Windows + R. in vnesite Explorer. Pritisnite Enter ali kliknite v redu nadaljevati.
 4. Raziskovalec Windows se bo znova zagnal in ikona glasnosti bi se morala znova prikazati v opravilni vrstici.

5. način - posodobite gonilnik

Odsotnost ikone glasnosti v opravilni vrstici sistema Windows 10 je morda povezana s težavo s strojno opremo. To še posebej velja, če je ikona za glasnost siva, namesto da bi popolnoma manjkala. V obeh primerih, če je težava povezana z vašo zvočno napravo, posodobite gonilnik za zvočno napravo. Ko končate, znova zaženite Windows in preverite, ali je ikona glasnosti spet v opravilni vrstici.

 1. Pritisnite Tipka Windows + X in izberite Upravitelj naprav s seznama.
 2. Ko je upravitelj naprav odprt, izberite Krmilniki zvoka, videa in iger, z desno tipko miške kliknite zvočno napravo in izberite Posodobi gonilnik.
 3. Sledite navodilom na zaslonu in Windows naj vam pomaga, da izberete najboljši gonilnik za posodobitev vaše zvočne naprave. Po posodobitvi teh nastavitev za zvočno napravo je treba ikono glasnosti obnoviti v opravilni vrstici sistema Windows.

Obstaja veliko različnih rešitev za obnovitev ikone glasnosti v opravilni vrstici. S preizkusom vsakega od zgornjih načinov bi lahko hitro dobili nazaj ikono glasnosti in v priročniku opravilne vrstice namizja nadzorovali raven zvoka v napravi. Kot pri vseh ikonah omrežja in ikoni akumulatorja je ikona glasnosti stvari bolj priročna, vendar je le en način za spreminjanje glasnosti naprave. Če ikona manjka in vas ni mogoče takoj obnoviti, bi morali imeti možnost nadzora naprav brez ikone tako, da v Raziskovalcu odprete nastavitve.

Zaupajte programski opremi, naj bo najboljša programska oprema in storitev kjer koli

SoftwareKeep CA. je namenjen zadovoljevanju potreb javnosti, ki kupuje programsko opremo, z zagotavljanjem najboljših storitev v svojem razredu. Naše strokovno osebje vam je na voljo 24 ur na dan, da vam ponudi odgovore, ki jih potrebujete pred, med in po nakupu programske opreme.

Software Keep CA je ponosen Microsoftov certificirani partner in podpira vse vaše potrebe po posodobitvah sistema Windows in Windows. To pomeni tudi, da z Microsoftom sodelujemo pri zagotavljanju samo originalnih izdelkov po najugodnejših cenah, ki so na voljo kjer koli. Podjetje SoftwareKeep CA je tudi pooblaščeno Urad za boljše poslovanje (BBB) kar pomeni, da z našimi strankami po vsem svetu izpolnjujemo najvišje standarde najboljših poslovnih praks.

Pri nakupu programske opreme zaupajte podjetju SoftwareKeep CA, da vam bo pomagal najti pravilno licenčno različico po najboljši ceni.