Rešeno: Windows 10 ne zazna drugega monitorja

Solved Windows 10 Not Detecting Second Monitor

V današnjem hitrem tempu moramo vsi večkrat opraviti svoje življenje in tu je lahko drugi monitor zelo koristen. V pisarni V okolju je zelo pogosto, da en monitor hrani podatke v živo, drugi monitor pa se uporablja za analizo in razčlenitev teh podatkov v preglednice. Doma , lahko je res priročno brskati po spletu na enem monitorju ali gledati izobraževalni video, medtem ko beležite zapise na drugem monitorju.

Dvojni monitorjiTorej, kaj se zgodi, ko najdemo drugi monitor ni zaznan ? To je lahko moteča težava, ko poskušate opraviti delo doma ali v pisarni, Windows pa drugega monitorja ne more zaznati, zaradi česar je neuporaben. Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih se lahko zgodi ta napaka Windows 10 , vendar obstaja več načinov za rešitev težave z dvojnim monitorjem Windows 10 ali podobnega drugega monitorja, ki ni zaznal težave s sistemom Windows 7. V tem članku delimo ključne korake, za katere so uporabniki poročali, da bodo v svoji napravi Windows 10 zaznali svoj drugi monitor.

Kako priskrbeti Windows 10, da zazna vaš drugi monitor

Razlog, da Windows 10 ne more zaznati drugega monitorja, je najverjetneje povezan z težavo z gonilnikom, ki jo bomo raziskali spodaj. Kot pri vseh težavah z napravo Windows, bi moral biti prvi korak preprost ponovni zagon prenosnika ali računalnika! Ta metoda lahko pogosto odpravi preproste težave s prikazom kot poročalo veliko uporabnikov .

Če vaša naprava po vnovičnem zagonu še vedno ne more zaznati drugega monitorja, boste verjetno morali sprejeti ukrepe za obnovitev gonilnika zaslona. Uporabniki sistema Windows 10 lahko sledijo spodnjim korakom, da zaznajo drugi monitor.

télécharger microsoft office pour mac avec la clé de produit
 1. Ročno zaznajte nastavitve monitorja
 2. Povrnitev gonilnika na predhodno nameščeno različico
 3. Posodobi gonilnik za prikaz
 4. Spremenite frekvenco monitorja

1. način - Ročno zaznajte nastavitve monitorja

Če še vedno ne morete zaznati drugega monitorja v sistemu Windows 10, boste morda morali poskusiti ročno zaznati nastavitve zaslona za sinhronizacijo z grafično kartico. To bi morala biti vaša prva možnost, ker je najpreprostejša in zahteva najmanj dela. Pogosto je najpreprostejša in najlažja rešitev najboljša! Sledite spodnjim korakom in poskusite ročno rešiti v nastavitvah.

 1. Kliknite na Začni gumb, da odprete Nastavitve okno.
 2. Pod Sistem in v meniju Zaslon poiščite in pritisnite Zaznaj pod naslovom Več prikazov . Windows 10 bi moral samodejno zaznati in drug monitor ali zaslon v vaši napravi.

Če vam zgornji koraki ne pomagajo zaznati drugega monitorja v operacijskem sistemu Windows 10, je vaša težava skoraj zagotovo povezana z vašo grafično kartico ali grafično kartico in povezanim gonilnikom. Glejte spodnja navodila za posodabljanje ali povrnitev gonilnika zaslona v operacijskem sistemu Windows 10. Številni uporabniki sistema Windows 10 uporabljajo način posodobitve gonilnika ali način povratka kot najverjetnejšo rešitev za Windows, ki ne prikazuje drugega monitorja.

Windows 10 več zaslonov

2. način - vrnitev gonilnika na predhodno nameščeno različico

Mogoče je razlog, da vaša naprava ne more zaznati drugega monitorja, povezan z nedavno posodobljenim gonilnikom naprave. V nekaterih primerih posodobljeni gonilnik zaslona morda ni združljiv z vašim drugim monitorjem. Če ste nedavno posodobili gonilnik zaslona, ​​boste morda želeli preizkusiti spodnje korake, da bo naprava zaznala drugi monitor.

 1. Pritisnite Tipka Windows + X na tipkovnici.
 2. Izberite Upravitelj naprav med razpoložljivimi možnostmi v novem oknu.
 3. Izberite Adapterji zaslona nastavitve in razširite, da si ogledate razpoložljive naprave.
 4. Z desno miškino tipko kliknite zaslon in nato izberite Lastnosti .
 5. Pomaknite se do Voznik zavihek.
 6. Izberite Povrni gonilnik.
 7. Windows vas bo prosil, da navedete razlog za povračilo. Izberite razlog in pritisnite Da .

V nekaterih primerih Windows 10 ne dovoli uporabe gumba za vrnitev. V tem primeru boste morali na spletno mesto proizvajalca zaslona prenesti prejšnji gonilnik za namestitev. Ta korak je ponavadi tako preprost kot navigacija do spletnega mesta proizvajalca in iskanje njihovih gonilnikov in oddelka za podporo. Tu bi morali imeti na voljo vse svoje sedanje in prejšnje gonilnike.

3. način - Posodobite gonilnik za prikaz

Če premikanje gonilnika ne odpravi težave z zaslonom in naprava še vedno ne more zaznati drugega monitorja, morda uporabljate napačen gonilnik zaslona. Morda boste morali dobiti ustrezen gonilnik za svojo grafično kartico. Sledite spodnjim korakom za ročno posodobitev grafične kartice z Upraviteljem naprav.

 1. Pritisnite Tipka Windows + X na tipkovnici.
 2. Izberite Upravitelj naprav med razpoložljivimi možnostmi v novem oknu.
 3. Izberite Adapterji zaslona nastavitve in razširite, da si ogledate razpoložljive naprave.
 4. Z desno miškino tipko kliknite zaslon in nato izberite Posodobi gonilnik .
 5. Izberite možnost Samodejno poiščite posodobljeno programsko opremo gonilnikov .
 6. Znova zaženite napravo, da bodo spremembe začele veljati.

Novi gonilnik za vašo grafično kartico bi moral odpraviti težavo, ker Windows ne zazna drugega monitorja. Če za vašo napravo ni na voljo novejši gonilnik, bo Windows samodejno zaznal in posodobil obstoječi gonilnik grafične kartice.

4. način - Spremenite frekvenco monitorja

Hitrost osveževanja ali frekvenca monitorja je hitrost, s katero se slika spremeni. Hitrejša kot je hitrost osveževanja ali frekvenca, večkrat se bo slika posodobila in bolj gladka bo videti, še posebej med ogledom videoposnetka. Število slik, ki se spremenijo na sekundo, se meri v hercih.

Zahtevana frekvenca je odvisna od njene funkcije. Filmski kino z dolgim ​​kolutom deluje s samo 24 herci, medtem ko so standardni stari televizorji delovali s 50 do 60 herci. Tipičen računalniški monitor deluje s frekvenco 60 herc, vendar najnovejši in najboljši zasloni za videoigre dosegajo 240 Hz! To je še posebej pomembno v svetu spletnih video iger, kjer igralci tekmujejo med seboj in za dosego konkurenčne prednosti je ključnega pomena najboljša in gladka ločljivost videa.

Stopnje osveževanja zaslona sistema Windows 10

comment réparer la demande de descripteur de périphérique a échoué

Po mnenju nekaterih uporabnikov bi to težavo morda lahko odpravili s spreminjanjem frekvence. Sledite spodnjim korakom, da naprava prepozna vaš drugi zaslon.

 1. Odprite aplikacijo Nastavitve s pritiskom na Tipka Windows + I.
 2. Ko se odpre aplikacija Nastavitve, pojdite na Sistem lastnosti.
 3. Pomaknite se do razdelka za Več zaslonov in izberite Prikaz lastnosti adapterja .
 4. Enkrat novo Lastnosti odpre se okno, poiščite zavihek Monitor. Nastavite Hitrost osveževanja zaslona do 60 hercev in kliknite na Prijavite se gumb in v redu da shranite spremembe.

Zdaj bi morali videti drugi monitor. Ta potencialna rešitev se opira na možnost, da se vaš monitor in grafična kartica glede na zmogljivosti prikaza ne sinhronizirata. V tem primeru lahko težavo rešite z zmanjšanjem frekvence na enostavnejšo nastavitev zaslona. V nasprotnem primeru boste morda morali nadgraditi grafično kartico, da boste lahko v celoti dostopali do zmogljivosti monitorja.

Končne misli

Če Windows 10 ne prikazuje vašega drugega zaslona, ​​se težava verjetno nanaša na težavo z gonilnikom. Če zaporedoma sledite zgornjim korakom, bi morali to pogosto težavo hitro in priročno rešiti sami doma.

Dandanes je zelo pogosto uporabljati več zaslonov in ni redko, da ljudje hkrati uporabljajo 3 ali 4 zaslone. Če kdaj vstopite v trgovalno dvorano pri veliki banki v kateri koli finančni prestolnici sveta, boste morda celo videli nekaj uporabnikov s 5 ali 6 zasloni! Ta nastavitev uporabnikom omogoča enostavno večopravilnost. V tem primeru pomeni, da lahko trgovec dnevno beleži več podatkovnih točk, ki se gibljejo na trgu, in hkrati odloča o zelo velikih vsotah denarja.

Dva monitorja drug ob drugem

Vendar pa uporaba več monitorjev ni namenjena le močnim finančnim vrstam. V današnjem svetu podatkov o visoki hitrosti in obsegu večina uporabnikov potrebuje drugi monitor samo za vsakodnevno uporabo. Če na primer delate iz domače pisarne in morate imeti video klic s stranko ali poslovnim partnerjem, vam bo drugi monitor omogočil, da se udeležite klica, medtem ko v ilustrativne namene delite svoj drugi prikaz na klicu.

Glede na jasne prednosti več zaslonov je nujno, da lahko Windows brez težav prepozna vse monitorje, ki jih želite uporabljati. Včasih to lahko povzroči težave, zlasti pri posodobitvah, ki se pojavijo v vaši napravi. Ni razloga za zaskrbljenost, saj je, kot smo pojasnili v tem priročniku, odpravljanje težav in reševanje težave sorazmerno preprosto doma.