Rešeno: Storitev Windows Update se ne izvaja

Solved Windows Update Service Not Running

Windows Update je Microsoftova storitev za družino operacijskih sistemov Windows, ki avtomatizira prenos in namestitev posodobitev sistema Windows prek interneta. Storitev bo preverila, ali so na voljo posodobitve za Windows, pa tudi druge pomembne posodobitve, kot so protivirusni izdelki.

Številni uporabniki so poročali o težavah s to storitvijo. Ko se Windows Update zažene, uporabniki prejmejo sporočilo o napaki, ki pravi: 'Windows Update trenutno ne more preveriti, ali so na voljo posodobitve, ker se storitev ne izvaja.' Ker ne deluje pravilno, uporabniki ne morejo preveriti posodobitev in namestiti zahtevanih posodobitev.Storitev Windows Update se ne izvaja

Če storitev za posodobitev sistema Windows ne deluje pravilno, lahko to povzroči večje težave, ker lahko vaš prenosnik ali računalnik izpostavi potencialno škodljivim virusom ali prepreči optimalno delovanje vašega operacijskega sistema. Na srečo bi lahko našli preprosto rešitev za odpravo težave. Sledite spodnjim korakom in poiščite pravo rešitev, če se vam Windows Update zatakne.

Kako popraviti, da se storitev Windows Update ne izvaja

Za vsako rešitev sledite spodnjim korakom, dokler ne najdete rešitve, ki ustreza vaši napravi.

 1. Zaženite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update
 2. Preverite, ali je zlonamerna programska oprema
 3. Preverite povezane storitve
 4. Znova zaženite Windows Update
 5. Počistite mapo za distribucijo programske opreme Windows
 6. Nadgradite gonilnike naprav

1. način - zaženite orodje za odpravljanje težav s posodobitvami

Windows ima vgrajeno orodje za odpravljanje težav, ki lahko zažene diagnostiko in vam pomaga odpraviti težave s storitvijo. To bi morala biti vaša prva možnost, če naletite na težave, vključno s težavami z Windows 10 nadgradnja. Če izberete to možnost, sledite spodnjim korakom, da poskusite rešitev.

 1. Tip odpravljanje težav v iskalni vrstici sistema Windows in kliknite na Odpravljanje težav možnost.
 2. Pritisnite Popravi težave s sistemom Windows Update in nato Naslednji .
 3. Ponovni zagon računalnik in znova zaženite storitev, da preverite, ali je težava odpravljena.

2. način - Preverite, ali je zlonamerna programska oprema

Možno je, da naletite na težave zaradi zlonamerne programske opreme v vaši napravi. V tem primeru je rešitev, da v napravi zaženete pregled, da zazna škodljivo programsko opremo in jo izbriše.

Microsoft ponuja a Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme ki jih lahko prenesete in zaženete v svoji napravi. Ko naložite in zaženete orodje v računalnik, poskusite znova zagnati program in preveriti, ali je težava odpravljena.

Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme

3. način - Preverite povezane storitve

Težava je lahko v tem, da povezane storitve ne delujejo. Te težave boste morali znova zagnati, da odpravite težavo, tako da sledite spodnjim korakom.

code de mise à jour windows 7 80244019
 1. Tip Windows Update v iskalni vrstici nato izberite Spremenite nastavitve .
 2. Spodaj Pomembne posodobitve , kliknite na Nikoli ne preverjajte posodobitev.
 3. Ponovno pojdite v okno z nastavitvami in izberite Samodejno namestite posodobitve in kliknite v redu .

Po tem postopku boste morali znova zagnati program in odpraviti napako. Upoštevamo, da se postopek za reševanje težave s sistemom Windows Update lahko nekoliko razlikuje od zgoraj za različne različice sistema Windows.

5. način - Počistite mapo za distribucijo programske opreme Windows

V mapi za distribucijo programske opreme so začasne datoteke, ki lahko preprečijo pravilno delovanje storitve, če so te datoteke poškodovane. Poškodovane datoteke lahko izbrišete, da odpravite težavo.

 1. Enter Tipka z logotipom sistema Windows in R na tipkovnici za zagon ukaznega polja.
 2. Enter storitve.msc in kliknite V redu .
 3. Z desno miškino tipko kliknite Windows Update in izberite Nehaj .
 4. Odprite Windows Explorer in se pomaknite do C: Mapa Windows.
 5. Poiščite in izbrišite distribucijo programske opreme mapo .
 6. Vrnite se na nadzorno ploščo, z desno tipko miške kliknite storitev Windows Update in vnesite Začni .
 7. Znova zaženite računalnik.

Mapa SoftwareDistribution

6. način - Nadgradite gonilnike

Do napake lahko pride zaradi uporabe napačnega ali zastarelega gonilnika naprave. Če želite odpraviti to napako, preprosto poiščite najnovejši gonilnik naprave in jih namestite v svojo napravo.

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.