Opravilna vrstica se prikaže v celozaslonskem načinu? Tukaj je opisano, kako to popraviti

Taskbar Showing Fullscreen

The prekrivanje opravilne vrstice poleg iger, videoposnetkov v YouTubu in spletnih brskalnikov, kot sta Chrome in Firefox, je pogosta težava v sistemu Windows. To napaka obstaja že dolgo, že od Windows 7.

Vaša opravilna vrstica je trak, ki gre privzeto čez spodnji del zaslona. Vsebuje pomembne lastnosti, kot je Meni Windows, sistemska ura, upravitelj glasnosti, in omrežne nastavitve . Prikazuje tudi, katere aplikacije so trenutno odprte in delujejo.Opravilna vrstica bi morala skrij ko gledate video, zagon igre, odpiranje dokumenta, ali spletno mesto v celozaslonskem načinu .

Lahko je draži in moti da se prikaže, medtem ko poskušate biti na nekaj pozorni. Pogosto lahko blokira tudi pomembne elemente, saj se prekriva na vrhu videoposnetka, igre ali drugih dokumentov, ki si jih želite ogledati v celozaslonskem načinu.

Kako popraviti opravilno vrstico, ki se prikazuje v celozaslonskem načinu

Če sledite našemu vodniku, lahko to preprečite. The odpravljanje težav je enostavno, tudi če še nikoli niste poskušali rešiti težav z računalnikom.

Opravilna vrstica je vidna na celotnem zaslonu? Hitri popravki

Ljudje so poročali o nekaterih hitri popravki za opravilno vrstico, ki se prikaže v celozaslonskem načinu.

 1. Medtem ko se opravilna vrstica prikazuje na celotnem zaslonu, desni klik na ikoni opravilne vrstice (aplikacija, stanje omrežja, glasnost itd.), nato kliknite nazaj v video, igro ali spletni brskalnik, ki si ga ogledujete.
  V nekaterih primerih to večinoma pri igrah odpravi težavo.
 2. V operacijskem sistemu Windows 7 lahko tudi poskusite sila-skrij v opravilni vrstici.

  To lahko storite tako, da zapustite celozaslonski prikaz in nato dvakrat kliknete gumb Prikaži namizje v opravilni vrstici. S tem boste zmanjšali in nato povečali vsa okna.Poskusite znova vstopiti v celozaslonski prikaz, da preverite, ali je težava odpravljena.

Če uporabljate Windows 10, bi vam ta hitri trik ustrezal:

 1. Na tipkovnici uporabite tipke Ctrl + Shift + Esc odpreti upravitelj opravil .
 2. Na Procesi 'jeziček, pomaknite se navzdol do' Windows Explorer 'in ga poudarite.
 3. Kliknite » Odštej v spodnjem desnem kotu upravitelja opravil.

Če vam hitri popravki niso uspeli, nadaljujte z branjem spodnjega vodnika, da boste vedeli, zakaj se opravilna vrstica prikazuje na celotnem zaslonu in kako to popraviti.

Windows Explorer

Za večino uporabnikov se zdi, da je Windows Explorer del samega operacijskega sistema Windows. Vendar temu ni tako, saj gre za aplikacijo, ki se sama izvaja v sistemu.

Kadarkoli odprete svoj datotek za dostop do vsebine vašega trdi disk , uporabljate Raziskovalec Windows. Skratka, to je grafični vmesnik za vaše datoteke.

GUI za datoteke

The opravilna vrstica je v bistvu razširitev od Windows Explorer.

Ko posodobite sistem Windows, lahko raziskovalec zamrzne, ustavi in ​​povzroči različne težave. To vodi do hrošča, zaradi katerega se opravilna vrstica ne bo skrivala v celozaslonskem načinu, tudi med igranjem iger, gledanjem videoposnetkov v YouTubu ali brskanjem po internetu.

Znova zaženite Windows Explorer

Ponovni zagon raziskovalca Windows ponastavi aplikacijo in jo lahko odpraviti težave, povezane z opravilno vrstico .

Kako znova zagnati Windows Explorer v operacijskem sistemu Windows 10

 1. Zaženite Upravitelj opravil na enega od dveh načinov:
  1. Desni klik v opravilni vrstici in izberite Upravitelj opravil.
  2. Udari Ctrl, Alt, in Od tipke na tipkovnici hkrati, nato izberite Upravitelj opravil na zaslonu Varnostne možnosti.
 2. V računalniku bi morali videti vse zagnane aplikacije in procese. Udari Več podrobnosti gumb, če je vaš Upravitelj opravil začela v načinu kompaktnega pogleda.
  kako zagnati upravitelja opravil
 3. Najti Windows Explorer Iz Aplikacije seznam in ga izberite s klikom nanj.
  zaženi upravitelja opravil
 4. Znova zaženite Raziskovalec Windows na enega od dveh načinov:
  1. Kliknite na Ponovni zagon v spodnjem desnem kotu okna.
   gumb za počitek upravitelja opravil -
  2. Desni klik v postopku Windows Explorer in izberite Ponovni zagon .
   Windows Explorer proces

Po teh korakih bosta opravilna vrstica in okna Windows Explorerja za nekaj sekund izginili. To je zato, ker sistem ponastavi aplikacijo tako, da jo izklopi in znova odpre.

Windows ne peut pas accéder au périphérique, au chemin ou au fichier spécifié

Kako znova zagnati Windows Explorer v operacijskem sistemu Windows 7

Postopek ponovnega zagona Upravitelj opravil v operacijskem sistemu Windows 7 zahteva nekaj dodatnih korakov.

 1. Zaženite Upravitelj opravil na enega od dveh načinov:
  1. Desni klik v opravilni vrstici in izberite Zaženite upravitelja opravil .
  2. Udari Ctrl, Alt, in Od tipke na tipkovnici hkrati.
 2. Preklopite na Procesi zavihek.
 3. Najti explorer.exe s seznama in ga kliknite z desno miškino tipko.
 4. Izberite Končaj postopek .
 5. Kliknite Končaj postopek znova za potrditev. Ikona opravilne vrstice in namizja bo začasno izginila, vendar mora biti upravitelj opravil odprt.
 6. Kliknite na mapa , potem Novo opravilo (zaženi ...) .
 7. Tip explorer.exe v polje in kliknite v redu .

Te postopke lahko ponovite, kadar je to potrebno. Ponovni zagon Raziskovalec Windows v vašem sistemu ne povzroča škode in lahko v kateri koli različici sistema Windows odpravi številne težave, povezane z vašo opravilno vrstico.

Po ponovnem zagonu Raziskovalca preverite, ali so težave v celozaslonskem načinu z opravilno vrstico odpravljene ali ne. Če se opravilna vrstica še vedno ne skriva v celozaslonskem načinu, preberite in poskusite drugače.

Nastavitve opravilne vrstice in samodejno skrivanje

Windows je nedvomno eden najbolj zapletenih operacijskih sistemov za računalnike. To pomeni, da lahko v njem prilagodite številne nastavitve.

Včasih lahko te nastavitve postanejo zamočene. Če se vaša opravilna vrstica obnaša čudno, je priporočljivo, da jo pregledate nastavitve .

Lahko narediš vizualne spremembe v opravilno vrstico. To pomeni, da ga lahko prikažete na drugih delih zaslona ali spremenite njegovo barvo in velikost.

Poleg tega še več tehnične nastavitve lahko spremenite iz istega okna. Možnost nenamernih sprememb vedenja opravilne vrstice je velika.

Oba v Windows 7 in Windows 10 , lahko vklopite možnost, imenovano AutoHide . To samodejno skrije opravilno vrstico, kadar je to primerno.

Ali želite vedeti, kako prilagoditi nastavitve opravilne vrstice in vklopiti funkcijo AutoHide?

Sledite spodnjim korakom, odvisno od vašega operacijskega sistema.

Kako samodejno skriti opravilno vrstico v sistemu Windows 10

 1. Odprite aplikacijo Nastavitve na enega od dveh načinov:
  1. Kliknite na Windows v spodnjem levem kotu zaslona in izberite Nastavitve , označena z ikono zobnika.
   aplikacija za nastavitve sistema Windows
  2. Pritisnite dol Windows in jaz tipke na tipkovnici hkrati.

2. Kliknite na Personalizacija .

3. V meniju na levi strani okna kliknite Opravilna vrstica.

V sistemu Windows 10 obstajata dve nastavitvi, ki lahko samodejno skrijeta opravilno vrstico. Te nastavitve se imenujejo » Samodejno skrij opravilno vrstico v namiznem načinu 'In' Samodejno skrij opravilno vrstico v načinu tabličnega računalnika . '

Poskusite obrniti obe funkciji s klikom na drsnik. Na splošno lahko s tem odpravite težave, povezane z opravilno vrstico v sistemu Windows 10, ki se ne skrije, ko vstopite v celozaslonski način.

Po potrebi lahko na tem zavihku prilagodite katere koli druge nastavitve, povezane z opravilno vrstico. Če se težava ponovi ali se bo v prihodnosti ponovila, se vrnite na te nastavitve in preverite, ali so še vedno nedotaknjene.

Kako samodejno skriti opravilno vrstico v sistemu Windows 7

Sledite spodnjim korakomodpreti nastavitve opravilne vrstice v operacijskem sistemu Windows 7.

 1. Z desno miškino tipko kliknite prazen prostor v opravilni vrstici.
 2. Kliknite na Lastnosti .
 3. Izberite Opravilna vrstica zavihek.

Lahko najdeš ' Samodejno skrij opravilno vrstico ' Spodaj Videz opravilne vrstice . Privzeto ni vklopljen v sistemu Windows 7.

Vklopite ga lahko s klikom na prazno polje zraven. Ko se prikaže kljukica, kliknite Prijavite se , nato zaprite okno.

Po potrebi lahko prilagodite katero koli drugo povezano opravilno vrstico nastavitve v tem zavihku. Če se težava ponovi ali se bo v prihodnosti ponovila, se vrnite na te nastavitve in preverite, ali so še vedno takšne, kot ste jih zapustili.

comment masquer la barre des tâches lorsque vous regardez des vidéos

Kaj storiti, če samodejno skrivanje ne deluje?

Če tvoj opravilna vrstica se ne skrije tudi z vklopljeno funkcijo samodejnega skrivanja je najverjetneje kriv program.The opravilna vrstica bo ostal viden, če ga program ali storitev, ki se izvaja v računalniku, 'obvesti'.

Primer je, če ima aplikacija drugačno različico slike ikon za različne dogodke. Vsakič, ko se slika ikone spremeni, pošlje obvestilo v opravilno vrstico. Če se stanje aplikacije pogosto spreminja, vaša opravilna vrstica ostane odprta.

Če imate težave s celozaslonskimi aplikacijami, videoposnetki ali dokumenti, preverite zagnane aplikacije in jih zaprite enega za drugim. Ko to storite, lahko ugotovite, katera aplikacija povzroča težavo.

Upamo, da so vam ti nasveti pomagali popraviti opravilno vrstico, ki se je prikazala na celotnem zaslonu med gledanjem videoposnetkov, igranjem iger ali uporabo spletnih brskalnikov.Če želite prebrati koristnejša navodila o sistemu Windows in njegovih funkcijah, si oglejte naše druge članke tukaj .