Težava s telefonom: številka, ki ste jo poklicali, ni dodeljena (rešeno)

Tezava S Telefonom Stevilka Ki Ste Jo Poklicali Ni Dodeljena Reseno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Prejemanje sporočila o napaki, ko poskušate vzpostaviti stik z nekom po telefonu, je lahko frustrirajuće, še posebej, če niste prepričani, kaj sporočilo sploh pomeni! Nedodeljena številka se lahko pojavi iz več razlogov, zato bomo pregledali najpogostejši Q; O njih spodaj.  AdobeStock_260284723 risanka Klicanje številke. Telefon v roki. Ravna oblika.

Kaj pomeni nedodeljena številka?

Nedodeljena številka je veljavna telefonska številka, ki ni dodeljena naročnini. Ok, ampak kaj počne to pomeni? Razčlenimo to na preprost način.

Vsaka država ima enega ali več skrbnikov, ki ponudnikom telefonskih storitev dodelijo velikanske skupine telefonskih številk. Administrator je poklical F zvezna komisija za komunikacije (FCC) ima polno pristojnost nad telefonskim številčenjem v ZDA. Nadzorujejo 10-mestni številski sistem v regiji, ki se imenuje Severnoameriški načrt oštevilčenja.

FCC je regulator, ki dodeljuje številke velikim in malim ameriškim ponudnikom telefonije, kot so AT;T, Verizon in T-Mobile.

Ponudniki lahko prejmejo veliko količino številk, ki so resnične in pripravljene za uporabo, vendar jih ne dodelijo, dokler nimajo dovolj strank, ki želijo odpreti nove telefonske linije. Številke, ki še niso dodeljene, se imenujejo nedodeljene številke.

Kdo ustvari nedodeljene številke?

Nedodeljene številke ustvari FCC. Vse jih je mogoče uporabljati v ZDA z mednarodno klicno kodo +1. Vsak ponudnik ima lahko pravice do te številke, vendar ne bo delovala, dokler ne dobi stranke – AKA naročnika – ki aktivira številko za uporabo.

Številka je lahko bila tudi aktivna na eni točki in nato prešla v nedodeljen status zaradi razlogov, o katerih bomo razpravljali spodaj.

Ali lahko nedodeljeno številko uporablja posameznik?

Nedodeljene številke lahko posamezniki uporabljajo v nekaj okoliščinah. Nedodeljeno številko lahko dodelite novemu naročniku, postane aktivna in ni več nedodeljena. To pomeni, da lahko nekega dne pokličete številko in prejmete sporočilo o napaki, nato pa nekaj ur pozneje pokličete nazaj in se povežete z novim uporabnikom številke.

Nedodeljene številke se pogosto uporabljajo tudi kot »prevara«, ko prevarant ustvari videz, kot da vas kliče z nedodeljene številke; vendar je ta podatek ponarejeni, tako da ne vidite njihove prave identitete in telefonske številke.

Zakaj sem prejel sporočilo o nedodeljeni številki?

Sporočilo o nedodeljeni številki prejmete le, ko opravite odhodni klic. Ne boste prejeli klica z ID-jem klicatelja, prikazanim kot »nedodeljena številka«, čeprav ste lahko prejmete opozorilo o neželeni dohodni klici.

ummountable_boot_volume

Obstajajo trije glavni razlogi, da ste morda prejeli sporočilo o nedodeljeni številki: klicanje napačne številke, klicanje prevarantske telefonske številke ali klicanje številke, ki je potekla.

1. Klicanje napačne številke

Vsi smo bili spoznani za krive, ker smo nekoga poklicali naključno, samo da smo ugotovili, da smo poklicali napačno številko. Prvi korak je, da dvakrat preverite, ali ste poklicali pravo številko. Nato se prepričajte, da je ta številka od osebe ali kraja, s katerim želite vzpostaviti stik.

Drugič jih pokličite s svojega telefona. Če imate še vedno to težavo, boste morda želeli poskusiti klicanje s stacionarnega ali drugega telefona. Tako boste zagotovili, da težava ni v vašem mobilnem telefonu ali povezavi.

Če po tretjem poskusu naletite na isto težavo, je številka, ki jo imate, morda napačna ali pa je potekla.

  AdobeStock_420258096 Dohodni klic iz koncepta Scammer na lesenem ozadju

2. Prejemanje prevarantskega klica

Morda imate neodgovorjen klic z številke ali dveh, ki se zdita lokalni. Mnogi ljudje lahko vrnejo klic, da zagotovijo, da ne zamudijo priložnosti, da se povežejo s pomembno osebo – še posebej, če že pričakujejo klic pomembne osebe, na primer novega delodajalca.

Če pokličete nazaj številko neodgovorjenega klica in prejmete sporočilo o napaki nedodeljene številke, poskusite poklicati nazaj še enkrat in preverite številko, kot je navedeno zgoraj.

Če še vedno prejemate sporočilo o nedodeljeni številki, vas je morda poklical prevarant. Prevaranti uporabljajo nekaj, kar se imenuje 'ponarejene' številke. To je takrat, ko klicatelj ponaredi posredovane podatke ID-ja klicatelja, da prikrije svojo identiteto.

Lahko uporabijo nedodeljeno številko ali, kar je še huje, telefonsko številko prave osebe, ki nima nič opraviti s klicem. To pomaga goljufom, da izgledajo kot lokalna podjetja ali posamezniki, ko poskušajo ukrasti vaš denar ali osebne podatke.

Če menite, da ste postali žrtev goljufanja, bi morali vloži pritožbo s FCC.

3. Številka je potekla

Telefonske številke lahko potečejo, kar prekine storitev nekoč delujoče številke. To se običajno zgodi, ko uporabnik za določen čas preneha polniti predplačniški telefon, plačevati račun svojega naročnika ali uporabljati številko.

Morda ste včeraj klicali številko, ki je dobro delovala, le da ste ob klicu dan pozneje prejeli nedodeljeno sporočilo. To pomeni, da obstaja težava – verjetno finančna – z uporabnikom in njegovim telefonskim podjetjem.

Če so vam to povedali drugi ljudje tvoje številka nedodeljena, se morate nemudoma obrniti na svojega ponudnika, da težavo odpravi. Večino potečenih številk v teh kategorijah je mogoče ponovno aktivirati tako, da stopite v stik z naročnikom in plačate morebitne zamudne stroške. Podrobnosti bodo odvisne od vašega ponudnika.

Številne številke lahko tudi potečejo, če kartice SIM ne uporabljate določen čas. Običajno lahko podjetje po treh mesecih do enem letu deaktivira kartico SIM, ki ni bila uporabljena, in vrne telefonsko številko na svoj nedodeljeni kup.

Če je bila vaša kartica SIM popolnoma deaktivirana, je ne boste mogli znova aktivirati in vam bo morda dodeljena popolnoma nova telefonska številka in kartica SIM.

Zakaj je moja številka nedodeljena?

Če vam povedo, da je vaša številka postala nedodeljena, takoj pokličite svojega ponudnika. Lahko bodo videli, ali je težava z računom ali omrežjem . Če sta oba odjavljena, morda imate težavo s kartico SIM ali telefonom.

1. Zapadli računi

Vaša številka lahko postane neaktivna ali nedodeljena, če zamujate s plačilom telefonskega računa. Morda se je račun izgubil, ste zaostali za številkami prejšnjega meseca ali pa niste vedeli za čakajočo bremenitev.

Te številke je običajno mogoče znova aktivirati tako, da stopite v stik z naročnikom in plačate morebitne zamudne stroške.

2. Težava z omrežjem

Včasih začasna težava z omrežjem blokira dostop do telefonske številke zaradi hrošča, izpada ali druge težave. Težave z omrežjem se običajno odpravijo same od sebe v enem dnevu, vendar lahko pokličete svojega naročnika, da preizkusite to teorijo; morali bi vam povedati o morebitnih težavah z lokalnim omrežjem in preizkusiti vaš telefon.

3. Težava z napravo

V redkih primerih lahko imate težavo s kartico SIM ali telefonom, ki blokira delovanje vaše številke. Poskusite kartico SIM vstaviti v drug odklenjen telefon in ga pokličite, da preverite, ali deluje. Če se, je težava v vašem telefonu. Če ne deluje, imate morda okvarjeno kartico SIM.

  AdobeStock_66411287 Telefoniranje na pisarniškem žičnem telefonu

Ali sta nedodeljena številka in številka, ki ni v uporabi, ista stvar?

Nedodeljene telefonske številke ne sme uporabljati nihče, vendar je telefon, ki ni v uporabi, morda izven dosega omrežja. Če ste daleč od mobilnega stolpa, lahko vaš telefon postane 'neuporaben', dokler se povezava znova ne vzpostavi.

Če me nekdo blokira, ali piše, da je njegova številka nedodeljena?

Ko nekdo blokira vašo telefonsko številko in ga poskušate poklicati, bo telefon običajno zazvonil in preklopil na glasovno pošto ali neposredno na glasovno pošto.

Ne boste prejeli sporočila o napaki. Številni telefoni vam omogočajo, da pustite povratno glasovno pošto, čeprav bo moral prejemnik do nje dostopati iz posebne mape za blokirane stike.

Končne misli

Nedodeljena številka je lahko posledica zapadlega telefonskega računa, nedodeljene številke, potekle številke, lažne številke ali težave z omrežjem ali napravo. Z malo odpravljanja težav bi morali v hipu najti razlog za težave s klici.