Voip 101: Voice over Internet Protocol za začetnike

Voip 101 Voice Over Internet Protocol

différence entre excel 2010 et 2013

Za tiste, ki še niso slišali za potencial VoIP, bodite pripravljeni korenito spremeniti svoje razmišljanje o svojem trenutnem načrtu za klic na daljavo. VoIP (Voice over Internet Protocol) je zelo preprost način za sprejemanje običajnih analognih zvočnih signalov in njihovo pretvorbo v digitalne signale, ki jih je mogoče poslati prek interneta.

Pa kaj? No, za tiste, ki že plačujete mesečno naročnino za internetno povezavo, to pomeni, da lahko isto povezavo uporabite za brezplačne telefonske klice na dolge razdalje. Ta postopek deluje tako, da se za telefoniranje prek interneta uporablja že razpoložljiva programska oprema VoIP, kar v bistvu zaobide telefonske družbe in njihove storitve.Zanimivo je, da VoIP ni povsem nova stvar. Pravzaprav že nekaj časa obstajajo številna podjetja, ki zagotavljajo storitve. Toda VoIP je bil pozoren šele ob nedavni eksploziji uporabe hitrega dostopa do interneta. Zdaj največji telefonski operaterji po ZDA oblikujejo lastne klicne načrte za VoIP, kar je še en dokaz potenciala tehnologije.

Preberite sorodni članek: Primerjajte najboljše ponudnike storitev VoIP

Kazalo

Kako se uporablja VoIP

Čeprav se VoIP trenutno uporablja na več načinov, večina posameznih klicateljev spada v eno od treh kategorij: ATA, IP telefoni in Computer-to-Computer.

ATA ali analogni telefonski adapter je najpogostejši način uporabe VoIP. Ta adapter dejansko omogoča priklop telefona, ki je že v vaši hiši, na računalnik in nato na internetno povezavo. ATA pretvori analogne signale, ki jih pošilja vaš telefon, v digitalne signale, ki jih lahko pošljete prek interneta. Nastavitev tega sistema je zelo preprosta. Preprosto morate naročiti ATA (ne pozabite adapterja), priključiti kabel iz telefona, ki bi običajno šel v stensko vtičnico, v ATA, nato pa ATA priključite na računalnik, ki je povezan z internetom. Nekateri ATA-ji vključujejo programsko opremo, ki jo je treba namestiti v računalnik, preden je pripravljena, vendar je v bistvu to precej preprost postopek. Potem ste pripravljeni na klic.

comment vider le presse papier windows 10

Naslednja vrsta uporabe VoIP uporablja IP telefone namesto domačega telefona. IP telefon je videti kot običajni telefon, z enakimi gumbi in zibelko, edina razlika je v tem, da ima namesto običajnega stenskega priključka Ethernet priključek. To pomeni, da se vaš IP telefon namesto na običajni analogni telefon priključi na stensko vtičnico, priključi se neposredno na usmerjevalnik.

Ta možnost vam omogoča, da se izognete osebnemu računalniku, kar pomeni tudi, da vam ne bo treba namestiti nobene programske opreme, ker je vsa vgrajena v prenosno enoto. Poleg tega dejstvo, da bodo IP-telefoni Wi-Fi kmalu na voljo, kar bo omogočilo naročnikom, da kličejo VoIP-klice s katere koli vroče točke Wi-Fi, omogoča to možnost zanimivo.

Najenostavnejši in najcenejši način uporabe VoIP je prek klicev med računalniki. Ti klici so popolnoma brezplačni, kar pomeni, da nobenega načrta klicanja sploh ni. Edina stvar, ki jo potrebujete, je programska oprema, ki jo lahko brezplačno najdete v internetu, dobra internetna povezava, mikrofon, zvočniki in zvočna kartica. Razen mesečne provizije za internetno storitev klicanje dobesedno ne pomeni stroškov, ne glede na to, koliko jih pokličete.

Za velika podjetja VoIP ponuja tudi nekaj zelo edinstvenih možnosti. Nekatera večja podjetja tehnologijo že uporabljajo z izvajanjem vseh klicev znotraj pisarne prek omrežja VoIP. Ker je kakovost zvoka primerljiva in v nekaterih primerih presega kakovost analogne storitve, nekatera mednarodna podjetja uporabljajo VoIP za usmerjanje mednarodnih klicev prek podružnice svojega podjetja, ki je najbližja cilju klica, in jo nato zaključijo na analognem sistemu. To jim omogoča, da mednarodno plačujejo lokalne cene in še vedno uporabljajo isto VoIP-omrežje znotraj pisarne, kot bi ga, če bi nekoga poklicali v naslednjo kabino.

Druge prednosti VoIP

Medtem ko vas trenutni medkrajevni paket pokriva le za eno lokacijo, recimo klice iz vaše pisarne, lahko z VoIP pokličite kjer koli, kjer lahko vzpostavite širokopasovno povezavo. To je zato, ker vse tri zgornje metode za razliko od analognih klicev podatke o klicih pošiljajo prek interneta. To pomeni, da lahko kličete od doma, na počitnicah, na službenih potovanjih in skoraj kjer koli drugje. Kamor koli greste, lahko z VoIP-om prinesete s seboj tudi domači telefon. Na enak način povezave med računalnikom in računalnikom pomenijo, da ste pripravljeni na uporabo, dokler imate prenosnik in povezavo.

Prenos klicev prek interneta ima tudi nekaj čudovitih prednosti. Nekateri ponudniki storitev VoIP vam na primer dovolijo, da glasovno pošto preverite prek e-pošte, drugi pa vam omogočajo, da glasovnim sporočilom priložite e-pošto.

Kako deluje VoIP

Trenutni telefonski sistem temelji na zanesljivi, a večinoma neučinkoviti metodi za povezovanje klicev, imenovani preklapljanje vezij. Ta tehnika, ki se uporablja že več kot 100 let, pomeni, da se med klicem med klicema vzdržuje povezava v obe smeri med klicem. Ta dvosmerna značilnost daje sistemu ime vezja.

Če ste na primer opravili 30-minutni klic, bi bilo vezje med telefonoma neprekinjeno odprto in tako uporabljeno. Do približno leta 1960 je to pomenilo, da mora imeti vsak klic dejansko namensko žico, ki povezuje oba telefona. Tako je klic na dolge razdalje stal toliko, ker ste plačevali, da so kosi bakrene žice povezani od vašega telefona do ciljnega telefona in da je ta povezava ostala nespremenjena ves čas klica.

Danes pa se vaš analogni klic po odhodu iz vaše hiše pretvori v digitalni signal, kjer lahko vaš klic kombinirate s številnimi drugimi na enem optičnem kablu. Čeprav je ta sistem zagotovo izboljšanje v primerjavi s preteklim sistemom bakrenih žic, je še vedno precej neučinkovit. Ta neučinkovitost je delno posledica dejstva, da telefonska linija ne more razlikovati med koristnim pogovorom in nepotrebnimi tišinami. Na primer, v običajnem pogovoru, ko ena oseba govori, druga oseba posluša.

code d'arrêt windows system_service_exception

Tako sedanji analogni sistem uporablja približno polovico svojega prostora za pošiljanje neuporabnih sporočil, kot je ta tišina. Obstaja pa tudi več informacij, tudi do premorov v govoru, ki jih je mogoče pri učinkovitejšem sistemu učinkovito izrezati, namesto da bi zapravili prostor vezja. Ta ideja, da se samo oddajajo hrupni deli telefonskega klica in prihrani veliko prostora na vezju, je osnova Packet-Switching, alternativne metode za zamenjavo vezij, ki jo uporablja VoIP telefonski sistem.

Preklop paketov je enak način, kot ga uporabljate pri ogledu spletnega mesta. Na primer, ko berete to spletno mesto, vaš računalnik ne vzdržuje stalne povezave s spletnim mestom, temveč vzpostavlja povezave za pošiljanje in prejemanje informacij samo po potrebi (na primer, ko kliknete povezavo). Tako kot ta sistem omogoča tako hiter prenos informacij prek interneta, tako deluje tudi v sistemu VoIP. Medtem ko preklapljanje vezij ohranja stalno in odprto povezavo, preklapljanje paketov odpira povezave ravno toliko časa, da lahko z enega računalnika na drugega pošlje bitov podatkov, imenovanih paketi.

To omrežju omogoča pošiljanje klicev (v paketih) po najmanj preobremenjenih in najcenejših linijah, hkrati pa ohranja vaš računalnik ali IP telefon prost za pošiljanje in prejemanje sporočil in klicev z drugimi računalniki. Ta način pošiljanja informacij, da ne omenjamo stiskanja podatkov, omogoča, da mora biti količina informacij, ki jo je treba poslati za vsak klic, vsaj 3-4 krat manjša za VoIP kot popolnoma isti klic v običajnem telefonskem sistemu. Iz tega razloga je VoIP veliko cenejši od običajnih klicnih načrtov.

Prihodnost VoIP

Medtem ko večina analitikov verjame, da bo minilo vsaj desetletje, preden bodo podjetja in ponudniki telefonskih storitev v celoti prešli na VoIP, je potencial za današnjo uporabo tehnologije že precej osupljiv. Poročilo Forrester Research Group napoveduje, da bo do konca leta skoraj 10 milijonov ameriških gospodinjstev uporabljalo VoIP telefonsko storitev. Zaradi prihrankov in prilagodljivosti, ki jih tehnologija že ponuja, in novega napredka, ki je tik pred nami, lahko pričakujemo, da se bodo te številke v prihodnosti le še povečevale.

Primerjajte najboljše ponudnike storitev VoIP za domačo uporabo
Phone Power se zdaj že zelo veliko dogaja. Ponujajo svoj neomejen VoIP klicni načrt za 8,83 USD mesec za dvoletni klicni načrt, s katerim boste drugo leto brezplačni! Za omejeno obdobje se odpovedujejo proviziji za aktivacijo v višini 15 USD za vsa spletna naročila. Celo 14,95 USD na mesec je veliko manj kot katera koli telefonska ali kabelska pogodba. Za vaše storitve ni nobenih skritih stroškov ali pogodb. Ponujajo brezplačno opremo in zvezdna navodila za namestitev. Če lahko računalnik priključite na internet, lahko namestite digitalno telefonsko storitev Phone Power. PhonePower ponuja storitev VoIP za vaš dom ali podjetje. Oglejte si naš pregled storitve Phone Power VoIP.
ViaTalk ima na voljo veliko različnih poslovnih in stanovanjskih paketov VoIP telefonskih storitev. ViaTalk ima digitalno telefonsko storitev, ki se začne tako nizko 9,95 USD mesec. Trenutno ponujajo eno leto brezplačne VoIP telefonske storitve. Ta načrt ponuja neomejeno klicanje v ZDA in Kanadi za dve telefonski liniji. ViaTalk ponuja brezplačno opremo za začetek in zvezdno podporo v ZDA. ViaTalk je več milijonska dolarja v zasebni lasti, brez dolga, s sedežem v zvezni državi New York. ViaTalk je cenovno ugodna in popolna digitalna telefonska storitev.
Rebtel ponuja poceni mednarodne in medkrajevne telefonske klice s stacionarnega, mobilnega telefona, pametnega telefona ali katerega koli drugega telefona. Rebtel vam omogoča, da medkrajevne klice po nizkih cenah preusmerite iz telefonskega omrežja na internet. Od tam se lahko skoraj nič povežejo s katerim koli telefonom na svetu. Z aplikacijami za iPhone, Android, Blackberry in Computer je mogoče tudi brezplačno poklicati druge stranke družbe Rebtel. Ta storitev vam daje lokalne številke za mednarodne stike, ki jih pokličete kot običajno. Lokalni klic plačate svojemu telefonskemu operaterju, poleg tega pa plačate Rebtelu še majhno pristojbino za mednarodni del klica. Preberite več o ponudniku internetnih telefonskih storitev Rebtel.
Ugodni VoIP telefonski sistemi za poslovno uporabo
RingCentral Office je popoln telefonski sistem za mala podjetja, ki ga gosti VoIP. Načrti, ki jih ponuja RingCentral, vključujejo vse, kar potrebujete za povečanje poslovne prisotnosti. Prednastavljeni VoIP telefoni, brezplačne ali lokalne številke ter neomejeno klicanje in pošiljanje faksov so le nekatere prednosti. Načrti se začnejo pri 19,99 USD na mesec, lahko pa dodate RingCentral Professional, da boste ves čas povezani s svojo pisarno, ne glede na to, kje delate. Dodajte RingCentral Fax za cenovno ugodno storitev internetnega faksa za podjetja in mobilne strokovnjake. Preberite več o prednostih storitve RingCentral Office VoIP. Pokličite za več informacij o RingCentral Office: 877-801-4188
Službena telefonska storitev Nextiva VoIP - Če želite nadgraditi svoj stari telefonski sistem PBX, je rešitev za digitalni telefon Nextiva Connect 360 tista, ki jo je vsekakor vredno preučiti. Službena telefonska storitev Nextiva VoIP načrtuje klice že od najnižje 8,95 USD na mesec. Če ste le majhno podjetje, verjetno še dolgo ne bo majhno. Nextiva Connect 360 je kos vaši rasti in je zelo ugoden. Zato opustite lokalno telefonsko podjetje kot slabo navado. Vse, kar naredijo, je, da vam zaračunajo več denarja za enake funkcije, ki jih brezplačno dobite pri Nextivi. Oglejte si naš pregled rešitev za poslovne telefone Nextiva VoIP.

Pokličite za več informacij o Nextivi: 877-708-4146

Phone.com ponuja cenovno ugodne VoIP telefonske storitve za mala podjetja. Internetna telefonska storitev naslednje generacije temelji na nagrajeni, inovativni tehnologiji VoIP, vse storitve pa podpira skupina za podporo strankam 24 * 7. Za majhna in domača podjetja (SOHO) Phone.com ponuja rešitev Virtual Office, ki vam omogoča, da dobite lokalno ali brezplačno 800 številk (vključno s številkami za umivalnike) za svoje podjetje in jih upravljate, kakor želite. Storitev navidezne pisarne poleg 1800 številk vključuje pozdrave po meri, samodejno spremstvo, glasovno pošto, prejemanje internetnih faksov, prenos klicev in številne druge funkcije, ki bi jih pričakovali od zelo dragega poslovnega telefonskega sistema, ki so na voljo na Phone.com po zelo ugodni ceni stroškov. Preberite več o poslovni rešitvi Phone.com VoIP.