Kaj povzroča 'Unmountable Boot Volume' v operacijskem sistemu Windows 10 in kako ga popraviti

What Causes Unmountable Boot Volume Windows 10

zagonski obseg 'Je particija trdega diska, kjer so shranjene zagonske datoteke in sistem Windows. Če dobite Nepremostljiva prostornina zagona ', Ne boste mogli vstopiti v sistem Windows in boste zataknjeni v modri zaslon (BSoD) napaka.

Posledično te napake ne morete odpraviti tako kot pri drugih, manj resnih težavah. Na srečo obstajajo metode, s katerimi lahko rešite to težavo, kot je razloženo spodaj.Kaj je napaka »Unmountable boot volume«?

Težava »Unmountable boot volume« je prikazana na Modri ​​zaslon smrti , znan tudi kot BSOD. Znano je, da so te vrste napak nepričakovane in uničujoče, saj jih je težko odpraviti in se lahko zgodijo skorajda kadar koli. Skrbeti vas ni treba, če ste pred strmoglavljenjem shranili napredek. Poskrbite, da vedno pogosto shranjujete!

Čeprav je nova različica modrega zaslona, ​​ki jo najdemo v sistemu Windows 10, prijaznejša, še vedno povzroča prav toliko težav. Žalosten čustveni simbol na vrhu zaslona je postal nekakšen internetni geg, vendar ne odvzame resnosti gledanja BSoD.

Izguba datotek zaradi zrušitve računalnika je ena stvar, toda nedostop do sistema je še hujši. To je tisto, kar Nepremostljiva prostornina zagona 'Napaka se zgodi - takoj ko Windows 10 Če se zaženete, vas pozdravi zgodnji modri zaslon smrti.

To pomeni, da do običajnih načinov za odpravljanje težav ne morete dostopati. Zdaj smo tu, da vam pomagamo! Do rešitev lahko takoj preskočite kliknite tukaj ali preberite nekaj možnih vzrokov v naslednjem poglavju.

Vzroki za napako »Unmountable boot volume«?

Številne izdaje sistema Windows 10 imajo več možnih virov in tudi ta ni izjema. Zaradi tega si moramo ogledati vse možne vzroke, znane v času pisanja.

Zahvaljujoč aktivni in podporni bazi uporabnikov sistema Windows 10 smo lahko sestavili seznam pogostih vzrokov za napako »Unmountable boot volume«.

 • Poškodovane sistemske datoteke . Ko se katera od datotek, ki so odgovorne za delovanje vašega sistema, poškoduje, lahko privede do številnih težav. Eden od teh je, da se ne more zagnati v operacijskem sistemu Windows 10, kar povzroči napako »Unmountable boot volume«. To korupcijo lahko povzroči zlonamerna programska oprema, ročna napaka ali aplikacija.
 • Poškodba trdega diska ali RAM-a . Trdi disk in pomnilnik RAM sta bistvena dela računalnika. Shranjujejo vaše podatke, tako trajne kot začasne, in skrbijo za številne funkcije v vašem sistemu. Če se poškodujejo, je zelo verjetno, da računalnika ne boste mogli zagnati.
 • BIOS je slabo konfiguriran . Nekateri računalniški strokovnjaki radi delajo s funkcijo BIOS v sistemu Windows 10. Vendar pa se to lahko zgodi narobe, če ne veste, kaj počnete.
 • Uvedena je bila glavna posodobitev sistema Windows 10 . Nekateri uporabniki poročajo, da dovolitev namestitve večje posodobitve sistema Windows 10 v njihov sistem povzroči napako »Unmountable boot volume«.

Kako popraviti “Unmountable boot volume”

Zdaj, ko smo si ogledali nekatere možne vzroke, je čas, da se lotimo dela in začnemo odpravljati težave. Obstaja celo več načinov za odpravo te napake, kot je vzrokov - zagotovo boste našli takšnega, ki deluje.

Z upoštevanjem našega vodnika se boste lahko znebili napake »Unmountable boot volume« v sistemu Windows 10. Le nekaj minut vas čaka, da lahko obnovite in uporabljate računalnik, kot da se nič ne bi zgodilo!

comment supprimer le chrome de mon ordinateur

1. način: Znova zaženite računalnik

Prav ste prebrali - včasih preprosto znova zaženite lahko reši to težavo.

To je posledica dejstva, da ima Windows 10, tako kot vsi drugi operacijski sistemi, začasne težave. Da bi to rešil, lahko sistem zazna težavo in samodejno popravi računalnik, ko ga naslednjič zaženete.

Preizkusite in preverite, ali ponovni zagon računalnika vodi do nove napake »Unmountable boot volume«. V tem primeru nadaljujte z naslednjimi metodami, da boste napako zagotovo končali.

2. način: Uporabite samodejno popravilo

Namestitveni medij za Windows 10 lahko uporabite za dostop do številnih orodij za popravilo, tudi če ne nameravate znova namestiti samega sistema. Eno od teh je orodje za samodejno popravilo, ki ga lahko uporabite za odpravljanje težav z zagonom.

Tukaj je tisto, kar morate storiti za zagon samodejnega popravila v sistemu Windows 10.

 1. Zaženite računalnik z operacijskim sistemom Windows 10 DVD ali USB za dostop do menija, ki ga bomo uporabljali.
 2. Ko se računalnik zažene, kliknite » Popravite računalnik 'In izberite Odpravljanje težav možnost.
  nastavitve orodja za odpravljanje težav
 3. Videli boste seznam naprednih možnosti. Izberite “ Popravilo zagona «In sledite navodilom na zaslonu za samodejno odpravljanje težav, povezanih z zagonom sistema.
  zagonsko popravilo
 4. Znova zaženite napravo in preverite, ali je orodje za odpravljanje težav odpravilo težavo.

3. način: popravite glavni zagonski zapis

Mogoče se je znebiti Nepremostljiva prostornina zagona ', Tako da preprosto obnovite glavni zagonski zapis. Za to potrebujete le namestitveni medij za Windows 10 in naša spodnja navodila.

 1. Zagon z vašega Namestitveni medij za Windows 10 (Pogon DVD ali USB).
 2. Ko se računalnik zažene, kliknite » Popravite računalnik 'In izberite Odpravljanje težav možnost.
  nastavitve za odpravljanje težav
 3. Videli boste seznam naprednih možnosti. Izberite Ukazni poziv . '
  ukazni poziv
 4. Ko ste v ukazni poziv, vnesite naslednjo vrstico in pritisnite enter, da začnete s popravljanjem glavnega zagonskega zapisa: bootrec / fixmbr
 5. Počakajte, da se postopek zaključi, nato vnesite naslednji ukaz in znova pritisnite enter: bootrec / fixboot
 6. Še enkrat počakajte, da se ta ukaz konča in zaključite postopek, tako da vnesete zadnji ukaz in pritisnete enter: bootrec / rebuildbcd
 7. Vtipkati izhod in pritisnite Enter, da zapustite ukazni poziv, nato znova zaženite računalnik.

4. način: Zaženite ukaz Chkdsk

Ukaz »Chkdsk«, znan tudi kot »Preveri ukaz diska«, vam omogoča hitro odpravljanje težav prek ukaznega poziva. Tu so vsi koraki.

 1. Zagon z vašega Namestitveni medij za Windows 10 (Pogon DVD ali USB).
 2. Ko se računalnik zažene, kliknite » Popravite računalnik 'In izberite Odpravljanje težav možnost.
  orodje za odpravljanje težav
 3. Videli boste seznam naprednih možnosti. Izberite Ukazni poziv . '
  ukazni poziv
 4. Vnesite naslednjo vrstico in pritisnite enter: chkdsk / r c:
 5. Če ste Windows 10 namestili na disk, ki ni C: zamenjajte c: s katerim koli diskom, v katerem je Windows 10.
 6. Dovolite čas za Chkdsk ukaz za iskanje napak na trdem disku. To je lahko dolg postopek, odvisno od vaše naprave.
 7. Če se Chkdsk zažene med ponovnim zagonom računalnika, vnesite Y. in pustite, da teče. Po tem lahko preizkusite, ali računalnik deluje.
  Chkdsk-Run

5. način: Zaženite preverjanje sistemskih datotek

Preverjevalnik sistemskih datotek, znan tudi kot skeniranje SFC, je uporabno orodje v sistemu Windows. Zmore odpraviti najrazličnejše težave in tudi uporabnikom ne ostane brez rešitve za 'Unmountable boot volume'.

 1. Zagon z vašega Namestitveni medij za Windows 10 (Pogon DVD ali USB).
 2. Ko se računalnik zažene, kliknite » Popravite računalnik 'In izberite Odpravljanje težav možnost.
 3. Videli boste seznam naprednih možnosti. Izberite Ukazni poziv . '
 4. Vnesite naslednjo vrstico in pritisnite enter: sfc / scannow
 5. Počakajte, da se konča preverjanje sistemskih datotek, nato preizkusite, ali računalnik deluje.

6. način: Znova namestite Windows 10

Če vam nobena od zgornjih metod ni uspela, priporočamo, da v celoti namestite Windows 10. Če imate resne težave s strojno opremo, bi to moralo odpraviti napako »Unmountable boot volume«.

 1. Zaženite računalnik z Namestitveni medij za Windows 10 , na primer pogon DVD ali USB.
 2. Na Namestitev sistema Windows na zaslonu izberite želeni jezik in kliknite Namestiti zdaj .
  namestite okna
 3. Sledite navodilom na zaslonu za namestitev sistema Windows 10.

Upamo, da ste se s pomočjo tega vodnika lahko znebili ' Nepremočljiva prostornina zagona ”Napaka. Še enkrat uživajte v pravilni uporabi računalnika! Če se bo težava v prihodnosti vrnila, se vrnite na naš članek in ga z našimi metodami odpravite še enkrat.

Vas zanima več o sistemu Windows 10? Lahko brskate po našem namenu Center pomoči odsek za sorodne članke.

panneau de configuration nvidia manquant windows 10

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji.

To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes +1 877 315 ​​1713 ali po e-pošti sales@softwarekeep.com. Prav tako nas lahko dobite prek Klepet v živo .