Kaj storiti, če posodobitev sistema Windows trenutno ne more preveriti, ali so na voljo posodobitve

What Do When Windows Update Cannot Currently Check

Zaženite program Windows Updater in poiščite posodobitve, ki bodo morda potrebne. Vendar posodobitelj iz nekega razloga ne more preveriti, ali so na voljo posodobitve, kot v preteklosti. To se morda zdi zaskrbljujoče vprašanje, vendar ga pogosto lahko rešite z nekaj preprostimi ukrepi.

Te metode so koristne pri reševanju težav z vašim posodobiteljem. Poskrbite, da boste računalnik znova zagnali po vsakem, saj lahko pomaga utrditi vse spremembe. Nato znova preverite posodobitev in morda boste ugotovili, da morate opraviti samo en ali dva načina. V nasprotnem primeru vam lahko pomaga še veliko več.Sorodno branje: Kaj storiti, ko je posodobitev sistema Windows zataknjena

Kazalo

la barre des tâches ne se cache pas dans windows 10

Preizkusite orodje za odpravljanje težav

Eden od priročnih vidikov sistema Windows je, da ima nekaj vgrajeni orodji za odpravljanje težav za pomoč pri določenih težavah. Eno od teh je orodje za odpravljanje težav, zasnovano za uporabo s programom Windows Updater.

Tukaj je opisano, kako izkoristiti to orodje za odpravljanje težav.

Prvi korak

V spodnjem levem kotu pritisnite »Start«. Nato v iskalno vrstico menija Start vnesite »orodje za odpravljanje težav«. V rezultatih poiščite možnost ujemanja in jo izberite, da odprete orodje za odpravljanje težav.

1 13

Drugi korak

Med razpoložljivimi možnostmi izberite tisto, ki vam bo to omogočila 'Odpravljanje težav s sistemom Windows Update.' To bo odprlo orodje za odpravljanje težav, specifično za Windows Update.

2 13

Tretji korak

Ko sledite navodilom za odpravljanje težav, lahko znova poskusite uporabiti program za posodobitev in preverite, ali je težava odpravljena.

Registrirajte se za storitev posodabljanja

S storitvijo Updater je povezanih več datotek. Če niti ena od teh datotek ni pravilno registrirana, lahko posodobitve sistema Windows ne bo mogoče zagnati. Na srečo ni težko zagotoviti, da so te datoteke pravilno registrirane.

Prvi korak

Začnite tako, da hkrati pritisnete »R« in tipko Windows.

3 13

Drugi korak

Ko se prikaže polje »Zaženi«, vnesite »Services.msc«. Nato sledite temu, tako da pritisnete »V redu«.

4 13

Tretji korak

Na seznamu storitev poiščite tisto z oznako »Windows Update«. Nato z desno miškino tipko kliknite izbrano možnost in pritisnite »Ustavi«.

5 13

Četrti korak

Zdaj pojdite znova v meni Start in v iskalno vrstico vnesite »Cmd«. Poiščite ukazni poziv in ga kliknite z desno miškino tipko. Nato izberite »Zaženi kot skrbnik«. Nato kliknite »Da«.

Na tej točki boste morali vnesti vrsto ukazov. Vnesite jih natančno in pritisnite Enter za vsakim.

Vsi ukazi se bodo začeli z enakim začetnim vidikom, ki je »regsvr32«. Po tem boste morali za presledkom vnesti naslednje.

wuapi

wuaueng

wups.dll

wups2.dll

wuwebv

wucltux

Ko vnesete vse ukaze, pritisnite »V redu«.

6. 11.

5. korak

Zdaj boste morali znova zagnati storitev Windows Update. Pritisnite »R« in Windows ter znova vnesite »Services.msc«. Ko na seznamu poiščete storitev posodabljanja, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite »Start«. Nato znova zaženite računalnik in znova poskusite posodobiti.

Naredite posodobitev gonilnika RST

Tako kot mnogi drugi vidiki vašega računalnika je tudi Updater povezan z nekaterimi pomembnimi gonilniki. To so Gonilniki RST (ali tehnologija hitrega shranjevanja) . Če so ti gonilniki zastareli, poškodovani ali preprosto manjkajo, lahko to povzroči težave pri zagonu posodobitve.

Prvi korak

Če želite ročno namestiti ali posodobiti gonilnik, morate obiskati Intelovo spletno mesto in poiskati najnovejšo različico gonilnika RST. Nato nadaljujte in ga prenesite.

7. 10.

ordinateur portable continue de se déconnecter du wifi

Drugi korak

Ko datoteko prenesete, jo lahko odprete in sledite navodilom za pravilno namestitev najnovejšega gonilnika. Ko končate, lahko znova poskusite posodobiti program. Upoštevajte, da boste morda morali računalnik predhodno znova zagnati.

8 9

Tretji korak

Obstaja tudi nekaj samodejnih posodobiteljev, ki jih lahko uporabite, če je ta postopek preveč zapleten za vaš okus. Vendar ne pozabite, da imajo številni cene svojo ceno, zato boste morali poskrbeti za uglednega in zanesljivega posodobitelja, ki bo ustrezal vašim potrebam.

Preden to storite, se prepričajte, da ste ustavili program Windows Updater skozi okno Services, tako kot v prejšnjih metodah.

9 9

Znova zaženite Windows Update

Tako kot vaš računalnik kot celoto je tudi včasih treba posodobitev izklopiti in nato znova vklopiti. Poleg tega je dobro odstraniti začasne datoteke, ki so morda poškodovane, da bo lahko posodobitveni program pravilno deloval.

Prvi korak

Začnite tako, da hkrati pritisnete »E« in tipko Windows. To bi moralo odpreti vaš raziskovalec datotek.

10 8

Drugi korak

Odprite mapo »C:« in nato možnost z imenom »Windows«. V tej mapi boste lahko videli drugo mapo z naslovom »Distribucija programske opreme«.

11 8

Tretji korak

V tej mapi boste morali izbrisati vse datoteke, ki so že tam. To lahko enostavno storite tako, da hkrati pritisnete »A« in »CTRL«. Nato z desno miškino tipko kliknite »Izbriši«. Zdaj bo računalnik zahteval vaše dovoljenje za brisanje vseh datotek. Samo pritisnite 'Da' in pustite, da se postopek konča.

12 7

Četrti korak

Zdaj preprosto znova zaženite program Windows Updater na enak način, kot smo že šli.

Kaj če te metode ne delujejo?

Če iz katerega koli razloga nobena od teh metod ne deluje, lahko poskusite znova. Možno je, da je prišlo do napake ali ste pozabili znova zagnati računalnik, ko ste preizkusili eno od njih.

Razumljivo je, da lahko takšne situacije postanejo frustrirajoče. Če ugotovite, da ste razočarani, je morda nekaj časa vredno ugasniti računalnik in si oddahniti. Na to se lahko pozneje vedno vrnete in preverite, ali je težava odpravljena.

Če ugotovite, da težave še vedno obstajajo, se lahko obrnete tudi na službo za pomoč uporabnikom sistema Windows in preverite, kakšne rešitve imajo za vas. Obvezno jim sporočite, kaj ste že poskusili, da bodo postopek pospešili.

Viri