Za kaj stoji WiFi - in odgovor na druga brezžična vprašanja

What Does Wifi Stand

Wi-Fi je revolucioniral sodobno človeštvo. Hiter dostop do interneta na letališčih, nakupovalnih središčih in kavarnah je za ljubitelje tehnologije uresničitev sanj. Toda ta tehnologija prinaša tudi veliko zmede.

Vsi vemo, da WWW pomeni svetovni splet, vendar nihče ne ve, kaj pomeni WiFi. Ta članek bo odgovoril na to vprašanje, skupaj z drugimi pogostimi težavami z WiFi.Za kaj stoji WiFi?

Morda boste nekoliko razočarani, če veste, da Wi-Fi ne pomeni ničesar.

Ni okrajšava za nič.

Izdelan je bil za promocije in zaščiten kot Wi-Fi Alliance. Ko je industrija brezžičnega interneta šele stopila na trg, je iskala kul ime za promocijo nove tehnologije.

Tehnično ime zanj je bilo IEEE 802.11 , ki naj ne bi pritegnil ljudi. Tako so začeli iskati dobro ime. Po nekaj možganskih viharjih so prišli do Wi-Fi-ja.

branché ne charge pas windows 7 dell

Izraz hi-fi se je že uporabljal v tehnologiji. Pomeni visoko zvestobo in je bil uporabljen za zvočne sisteme. Pomenil je visoko kakovost ali visoko zmogljivost. Podobnost med Wi-Fi in hi-fi je bila koristna za blagovno znamko WiFi.

Mnogi ljudje mislijo, da se Wi-Fi nanaša na brezžično zvestobo, vendar to ni pravilno.

recharger windows 10 depuis usb

Nič ne pomeni. To je samo Wi-Fi.

Kaj se je zgodilo z Wi-Maxom in mestnim brezplačnim brezžičnim internetom

Po velikem uspehu Wi-Fi, Wi-Max je bila tržena kot naslednja velika stvar. Bila je veliko hitrejša kot katera koli druga internetna povezava v tistem času. In dolgo je bilo od uvedbe 3G, mnogi so celo mislili, da bi lahko Wi-Max sprejeli kot standard za 4G. Obljubljalo se je celo, da bo najboljša možnost za mestni Wi-Fi.

Toda Wi-Max je izginil brez sledu.

Wi-Maxa ne najdete nikjer. Glavni razlog za to je pomanjkanje sredstev. Ljudje, ki so razvijali to tehnologijo, niso dobili vlagateljev, da bi jo naredili komercialno. Nekateri ponudniki internetnih storitev so se zanj odločili, vendar ne za dolgo. Kmalu se je začel LTE (Long Term Evolution), ki je postal standard za 4G. Vsi ponudniki storitev so prešli nanj in pozabili na Wi-Max.

Tehnologija, uporabljena v omrežju Wi-Max, prav tako ni bila dobra za omrežje Wi-Fi po vsem mestu. Bilo je poceni, a ne dobro.

Kaj sta Wi-Fi 802.11a in 802.11n in vse to?

IEEE, Inštitut za inženirje elektrotehnike in elektronike, je organizacija, ki standardizira in prizna nove izume na tem področju, kar je 802.11 označilo za Wi-Fi. Zdaj ljudje, ki stojijo za to tehnologijo, še naprej izboljšujejo in jih za lažje uporabnike označujejo z ločenimi abecedami. 802.11b je bila prva široko komercializirana različica.