Kaj je storitev Bonjour v sistemu Windows 10?

What Is Bonjour Service Windows 10

zdravo v vašem računalniku je programska oprema, ki jo je razvil Apple in je vgrajena z operacijskima sistemoma Apple OS X in iOS.

Bonjour, kar v francoščini pomeni pozdrav, dopuščaničelna konfiguracija omrežjamed različnimi vrstami naprav. Uporabite ga lahko za iskanje drugih Appleovih storitev v omrežju, povezavo z drugimi napravami, kot jeomrežni tiskalniki(ki zagotavljajo podporo Bonjour) ali dostop do pogonov v skupni rabi.Tu smo zbrali vse, kar morate vedeti o storitvi Apple Bonjour.

Kaj je storitev Bonjour? in kaj počne?

Naj vas Francozi ne zmedejo. Bonjour je izdelek in storitev, ki se uporablja za odkrivanje naprav, kot so tiskalniki, in storitev, ki jih naprave ponujajo v lokalnem omrežju z uporabo zapisov o storitvah mDNS (Multicast Domain Name Service). Programska oprema omogoča uporabnikom, da vzpostavijo omrežje brez konfiguracij. Vse izdelke za povezljivost je Bonjour premišljeno razvil z mislijo na naše stranke.

Kaj je storitev Bonjour v sistemu Windows 10

Bonjour je sicer programski izdelek, vendar ne deluje podobno kot druge aplikacije v računalniku. To pomeni, da ga ne boste uporabljali neposredno.

Bonjour tiho dela v ozadje saj ga programi v računalniku uporabljajo za komunikacijo prek lokalnega podatkovnega omrežja.

qu'est-ce que l'outil de création Windows Media

Če na primer več računalnikov v vašem omrežju uporablja aplikacijo iTunes, Bonjour omogoča upravljanje medijskih knjižnic v skupni rabi.

Preprosto povedano, bonjour odpravi strankino potrebo po dinamičnem protokolu za konfiguracijo gostitelja (dhcp). Uporablja shemo 'lokalnega naslavljanja povezav', ki lahko lokalnim odjemalcem samodejno dodeli naslove IP brez potrebe po dhcp.

Pomembne aplikacije, ki uporabljajo Bonjour, vključujejo iTunes za iskanje skupne glasbe, iPhoto za iskanje skupnih fotografij, iChat, Adobe Systems CreativePo3, Pidgin, Skype in Vine Server, med drugim. Te aplikacije lahko Bonjour uporabljajo prek Wi-Fi.

Pozdravljeni v sistemu Windows

Uporabniki sistema Windows lahko sami izberejo Bonjour. Če pa ste v okolju, kjer naprave Apple, kot so MacBooks ali iPhone, niso v uporabi, jih najverjetneje ne potrebujete.Če pa imate računalnik skupaj z iPhoneom ali Apple TV, boste imeli koristi od Bonjourja.

Včasih so aplikacije, kot so Safari ali iTunes bo samodejno namestil storitev Bonjour v vaš računalnik prek Wi-Fi

Vedno preverite sistemske zahteve aplikacije. Če Bonjour ni potreben za zagon aplikacije, jo lahko varno odstranite iz računalnika z operacijskim sistemom Windows. Nekatere aplikacije pa so odvisne od tega, da se pravilno zažene.

Pozdravljeni za Mac

Privzeto je Appleov operacijski sistem macOS Bonjour precej prepletel sam s seboj. Številne aplikacije, kot sta Safari in iTunes, so odvisne od Bonjourja za komunikacijo v omrežjih. Zaradi tega je Bonjour izjemno tvegano odstraniti iz naprav Apple.

Bonjour za nadzorno ploščo za razvijalce

Pozdravljene zmožnosti

Bonjourjeva tehnologija temelji na Internetni protokol . IP je nabor pravil, ki urejajo, kako stvari delujejo pri prenosu podatkov po omrežju in ustvarjajo standardizacijo. To omogoča storitvi Bonjour, da deluje tako z žičnimi kot z brezžičnimi omrežji.

Zdravo uporablja ničelna konfiguracija mreženje (zeroconf). To mu omogoča samodejno iskanje in spremljanje naprav, ko se povežejo v internet ali ko ga ne uporabljajo. Spremlja lahko celo spremembe naslovov IP.

Tri ključne tehnologije, ki jih Bonjour uporablja za odkrivanje naprav, so naslednje:

Dodelitev naslova

Bonjour odpravlja potrebo po protokolu za dinamično konfiguracijo gostitelja (DHCP). Programska oprema uporablja povezava lokalno naslavljanje ”Shema za samodejno dodelitev naslovov IP lokalnim odjemalcem brez DHCP.

To deluje tako z naslovi IPv6 kot IPv4 (starejši IP).

V sistemu Windows Bonjour uporablja izvorno podporo za lokalno naslavljanje povezav v IPv6 in zasebno omrežje 169.254.0.0 za IPv4. To je podobno kot samodejno zasebno naslavljanje IP (APIPA).

Ločljivost imena

Bonjour uporablja kombinacijo konfiguracije lokalnega imena gostitelja in multicast DNS (mDNS) za razrešitev imen.

Na javnem internetu je Sistem domenskih imen (DNS) se opira na zunanje strežnike DNS. Strežnik DNS vsebuje bazo podatkov javnih naslovov IP in povezanih imen gostiteljev. Tako je na primer ljudem na voljo, da svojim spletnim mestom dodelijo spletne naslove.

Lokalno omrežje Bonjourju zelo ustreza. Multicast DNS deluje znotraj vašegalokalno omrežje. To omogoča kateri koli Naprava, optimizirana za Bonjour za interakcijo v omrežju, prejemanje poizvedb in tudi odzivanje.

Lokacijske storitve

Bonjour lahko aplikacijam nudi lokacijske storitve. Da bi bilo to mogoče, doda abstrakcijski sloj na vrh multicast DNS.

Ta plast vzdržuje tabele aplikacij z omogočeno Bonjour, ki so vse dostopne in organizirane po imenu storitve.

Nizka poraba pasovne širine

Kljub vsem zgoraj naštetim funkcijam je Apple vseeno poskrbel, da se vaša hitrost interneta zaradi Bonjourja ne upočasni.

Kot smo že omenili, je Bonjour a Sistemska storitev ki nenehno teče v ozadju. Tako lahko vzdržuje povezavo in komunikacijo z napravami in aplikacijami, ki jo uporabljajo.

Čeprav bi to sprva morda zveni zaskrbljujoče, funkcije, kot je multicast DNS, pomagajo s predpomnjenjem. Shranjuje in si zapomni informacije o podpori, da ne bi bilo treba znova zahtevati.

Bonjour računalniška podpora za osebne računalnike

Bonjour ima brezplačno naloženo različico za operacijski sistem Microsoft Windows, ki podpira naslednje različice:

 • Windows 10, 8, 7,Ogled &XP

Nekatere aplikacije, kot je Appleov iTunes ali spletni brskalnik Safari, samodejno namestijo Bonjour, če je vaš računalnik združljiv z njim.

Računalniki z operacijskim sistemom Windows lahko popolnoma delujejo brez Bonjourja in odstranitev Bonjourja iz operacijskega sistema Widows je razmeroma enostavna. Edina slabost je, da boste morda doživeli napake in napake z aplikacijami, ki so odvisne od tega.

Kako namestiti ali odstraniti Bonjour v sistemu Windows 10

Spodaj sta navodila po korakih za namestitev Bonjourja na vaš Windows 10 računalnik ali ga odstranite.

Kako namestiti Bonjour

Bonjour nima samostojnega namestitvenega programa, ki ga lahko prenesete. To pomeni, da je Bonjour najlažje dobiti tako, da najprej prenesete namestitveni program iTunes.

 1. Za prenos iTunes pojdite na Appleovo spletno mesto.
 2. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite Iščete druge različice? in kliknite Windows .
 3. Če se pomaknete nazaj, se prikaže nov gumb, ki vam omogoča ročni prenos iTunes brez uporabe Microsoftove trgovine.

Kako ročno prenesti iTunes brez uporabe Microsoftove trgovine

supprimer ms office de mac

4. Prenesite 64-bitno ali 32-bitno različico v skladu z operacijskim sistemom.

Prenos iTunes

5.Velikost datoteke je 262 MB, kar lahko traja nekaj minut, da se prenese, odvisno od hitrosti interneta.

6. Poiščite iTunes64Setup.exe ali iTunes32Setup.exe datoteko, ki ste jo pravkar prenesli, in jo postavite v prazno mapo v računalniku.

Zagon iTunes setup

7.S pomočjo aplikacije, kot jeWinRar, izvlecite namestitvene datoteke:

 • Z desno miškino tipko kliknite iTunes64Setup.exe ali iTunes32Setup.exe (odvisno od tega, katerega ste prenesli.)
 • Izberite Izvleček tukaj .

Izdvajanje izvršljivih datotek

 • Počakajte, da aplikacija zaključi razpakiranje datotek.

8. Dvokliknite Hello64.exe ali Hello32.exe (odvisno od različice, ki ste jo prenesli.)

Pozdravljena različica

9. Sledite navodilom na zaslonu za namestitev Bonjourja v sistem Windows 10.

Po končani namestitvi lahko izbrišete vse namestitvene datoteke iTunes ali namestite tudi sam iTunes.

Kako odstraniti Bonjour

Ali ste pripravljeni povedati adijo od Hello ? Na srečo je odstranitev iz sistema Windows 10 enostaven postopek.

 • Išči Nadzorna plošča in zaženite klasično aplikacijo.

Kako odstraniti Bonjour v sistemu Windows 10

 • Spremenite način pogleda v Velike ikone .

Velike ikone

 • Kliknite na Programi in lastnosti .

Funkcije programa

 • Poiščite Bonjour s seznama in ga izberite tako, da ga enkrat kliknete.
 • Kliknite na Odstrani na vrhu seznama.

Kako odstraniti bonjour

comment afficher l'icône de la batterie dans la barre des tâches
 • Potrdite, da želite odstranite Pozdravljeni s klikom na Da .

Kako odstraniti datoteke bonjour iz računalnika

 • Sledite navodilom na zaslonu, da odstranite Bonjour iz računalnika.

Končna beseda

Upamo, da ste se kaj naučili Pozdravljeni je v operacijskem sistemu Windows 10, kako deluje in zakaj ga boste morda želeli namestiti ali odstraniti. Če vam je bil všeč, ga delite s prijatelji in sodelavci. Naše spletno mesto dodajte med zaznamke, če želite izvedeti več vodnikov po korakih. Prav tako se lahko naročite na naše glasilo in se pridružite 50 tisoč + drugim, ki prejemajo naše tehnološke posodobitve, članke in bloge ter promocije, ponudbe in popuste za naše izdelke.

Pozdravljena pogosta vprašanja

Kaj je Bonjour v mojem računalniku? Ali ga resnično potrebujem?

Bonjour, imenovan tudi proces mDNSResponder.exe, ki ga je razvil Apple, je omrežje brez konfiguracije. To je skupina tehnologij, ki vključuje oceno naslovov, odkrivanje storitev in razreševanje imen gostiteljev. Preprosto povedano, uporablja se za poenostavitev omrežne povezave in lažjo uporabo, skupno rabo in povezovanje z napravami, kot jeomrežni tiskalniki.

Ali je Hello potrebnoWindows10?

Windowsuporabniki lahko sami izberejo Bonjour. Če pa ste v okolju, kjerApplenaprave, kot so MacBooks ali iPhone, niso v uporabi, jih najverjetneje ne potrebujete. Če v glavnem uporabljate računalnik z operacijskim sistemom Windows, vendar imate tudi iPhone ali Apple TV, boste imeli koristi od Bonjourja.

Kateri programi uporabljajo Bonjour?

Pomembne aplikacije, ki uporabljajo Bonjour, vključujejo iTunes za iskanje skupne glasbe, iPhoto za iskanje skupnih fotografij, iChat, Adobe Systems CreativePo3, Pidgin, Skype in Vine Server, med drugimza komunikacijo z več strankami. Safari uporablja Bonjour za iskanje lokalnih spletnih strežnikov in konfiguracijskih strani za lokalne naprave inGizmo5 najti druge uporabnike nalokalno omrežje.

Ali je Hello virus?

Bonjour ni virus ali zlonamerna programska oprema. Če ga vidite v računalniku, je verjetno v sistemu nameščen iTunes, Bonjour pa z iTunes. Bonjour prihaja izApplein je legitimno in neškodljivo.

Ali je varno odstraniti Bonjour?

Da, storitev Bonjour lahko odstranite, ne da bi škodovali računalniku. Če onemogočite ali odstranite storitev Bonjour, lahko omejite funkcionalnost programov, ki uporabljajo Bonjour.

Kako omogočiti Bonjour za iTunes v sistemu Windows

Če želite omogočiti Bonjour za iTunes v sistemu Windows,

 • V meniju Start z desno miškino tipko kliknite »Računalnik« (ali »Moj računalnik«)
 • Izberite »Upravljanje«.
 • Razširite 'Storitve in aplikacije'.
 • Odprite »Storitve« (za boljši pogled lahko razširite zaslon)
 • Zdaj z desno miškino tipko kliknite storitev Bonjour in izberite 'Properties'.
 • Na zavihku Splošno nastavite vrsto zagona na »Samodejno«
 • Zdaj kliknite V redu in znova zaženite računalnik.
 • Bonjour bi moral biti zdaj omogočen.

Morda vam je všeč

> Kako spremeniti ime računa lokalnega računa
> Kako uporabljati razdeljeni zaslon v sistemu Windows 10
> Kako namestiti pisave v Windows 10