Kaj je Google Chrome Helper?

What Is Google Chrome Helper

Ko uporabljamo svoje računalnike, je vredno vedeti, da je v ozadju lahko dostojno število procesov, ki omogočajo nemoteno delovanje stvari, ne da bi vam pri tem ovirali. Ti procesi največkrat ne povzročajo težav.

Vendar to ne pomeni, da so vedno tihi in ustrežljivi. V nekaterih primerih lahko procesi, ki jih običajno ne vidite, negativno vplivajo na delovanje računalnika. Tak primer vključuje Google Chrome Helper, ki ga pogosto najdemo v računalnikih Mac.Kazalo

Če pogledamo Google Chrome

Če ste uporabljali internet, ste verjetno uporabili nekakšen internetni brskalnik. Obstaja več različnih brskalnikov. Nekatere so privzete za nekatere vrste naprav. Na primer, veliko osebnih računalnikov, ki uporabljajo Windows, je običajno privzet brskalnik Internet Explorer.

V drugih primerih lahko nekatere brskalnike prenese in uporablja skoraj vsak računalnik. Možnosti, kot sta Mozilla Firefox in Google Chrome, lahko uporabljajo računalniki Mac in Windows, vendar lahko v nekaterih primerih opazite, da so bolj razširjene pri tistih, ki uporabljajo nekatere vrste računalnikov. Res je stvar izbire.

Sorodno branje: Kaj storiti, ko YouTube ne deluje v Chromu

Kaj je Google Chrome Helper?

V večini primerov Google Chrome Helper ni nekaj, kar boste opazili, da deluje. Običajno visi v ozadju, medtem ko se ukvarjate s svojim poslom. Šele ko se izvaja preveč procesov, ki uporabljajo Chrome, lahko to postane težava.

Preprosto povedano, Google Chrome Helper je točno to, kar pove ime, pomočnik. Prizadeva si za tiho obdelavo vdelane vsebine in drugih funkcij, ki morda niso del samega Chroma. Če mora vsebina prihajati zunaj Chroma, je ta pomočnik tisti, ki pomaga, da se to nemoteno zgodi.

Kljub temu lahko nekateri ugotovijo, da lahko Google Chrome Helper včasih postane večji problem kot pomočnik. Poleg tega lahko običajno še naprej uporabljate vtičnike in druge funkcije, če ni omogočen pomočnik, kar lahko postane bonus.

Ali lahko Google Chrome Helper postane težava?

Običajno Google Chrome Helper postane težava, ko uporabniki začnejo opažati, da njihov brskalnik nenadoma porabi povsem preveč CPU-ja. Še huje pa je to, da ni zelo jasno, da težava prihaja iz pomočnika in ne samega Google Chroma.

Ko se to zgodi, boste morda morali malo poiskati, da ugotovite, kaj se dogaja. Že z malo kopanja boste lahko ugotovili, da je pomočnik postal manj koristen in je namesto tega začel delovati kot parazit. Dobra novica je, da obstajajo rešitve za to težavo, s katerimi boste lahko spet brez težav tekli.

Ko Google Chrome Helper zavzame prostor

Google Chrome Helper je lahko koristno orodje, če ni nobenih drugih težav, vendar lahko težava povzroči, da se poraba CPU-ja poveča zaradi prostora, ki ga pomaga pomočnik. To se lahko zgodi iz več razlogov.

Google Chrome Procesi

Običajno uporaba brskalnika Google Chrome ne predstavlja težav. Vendar pa lahko to postane, ko je v uporabi več aplikacij, ki delujejo s Chromom. Poleg tega lahko težave z vohunsko ali zlonamerno programsko opremo, ki se jih morda ne zavedate, povzročijo tudi težave pri uporabi procesorja. Zaradi tega boste morali skrbno razvrstiti te težave in jih rešiti, da se vrnete na normalno raven.

Ustavitev Google Chrome Helperja na vašem računalniku Mac

Ko Google Chrome Helper postaja težava, lahko preprečite, da bi program zavzel toliko prostora na vašem Macu. Upoštevati je treba, da imate morda težave z ogledovanjem gradiv, ki zahtevajo Flash. Glede na to, kako pogosto se zanašate na takšne materiale, je to morda bolj ali manj težava za vas.

Nasveti za ravnanje z uporabo procesorja

Stvari, kot so nezaželeni programi in razširitve, lahko vplivajo tudi na uporabo vašega CPU. Zaradi tega je pomembno, da s temi metodami poiščete in se znebite programske opreme, ki je ne želite.

Metoda A

V nekaterih primerih lahko ugotovite, da ste jih nekaj pobrali razširitve v brskalniku Google Chrome da si ne želite posebej, ali pa je morda nevarno. V teh primerih lahko situacijo odpravite tako, da odprete Google Chrome, odprete nastavitve, nato še več orodij in nato razširitve. Takrat se lahko znebite vseh razširitev, ki jih morda želite.

Metoda B

Procesi Google Chrome lahko povzročijo nekaj večjih težav pri uporabi CPU. Vendar lahko s to metodo zaustavite več procesov:

Odprite Chrome

  1. V zgornjem desnem kotu izberite tri pike
  2. Izberite več orodij
  3. Izberite upravitelja opravil
  4. Odstranite neželen postopek tako, da ga kliknete z desno miškino tipko in nato izberete možnost končanja postopka.

Metoda C

Druga metoda, s katero lahko uporabite zmanjšati uporabo procesorja je preprosto ponastaviti nastavitve na privzete.

Za to morate le odpreti Google Chrome in izbrati tri pike v zgornjem desnem kotu. Nato pojdite na nastavitve in nato napredno.

Na tem zaslonu lahko ponastavite program.

L'icône de la batterie de Windows 10 a disparu

Zaključek

Če ugotovite, da nobena od teh metod ne izboljša vaše izkušnje, je morda čas, da poiščete malo dodatne pomoči. Če se obrnete na službo za pomoč uporabnikom Mac, boste morda dobili nekaj možnosti, ki tukaj niso navedene, koristni zaposleni pa vas bodo vodili skozi postopek vračanja na pravo pot.

V nasprotnem primeru boste morda morali poiskati kakšno popravilo. Prepričajte se, da opravite veliko raziskav in poiščete servis, ki bo ustrezal vašim potrebam in proračunu. Če imate sorazmerno nov računalnik, je morda tudi v garanciji, zato ne pozabite pogledati, kaj pomeni garancija.