Kaj je mrtstub.exe?

What Is Mrtstub Exe

ZakonitmrstubDatoteka .exe je programska komponenta orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme avtorja Microsoft Corporation. 'MrtstubDatoteka .exe 'je benigna in obstaja, zato jo je mogoče prenesti s pakirano datoteko (' mrt.exe._p '), ki vsebuje posodobljeno različico brezplačnega MSRT (Microsoftovo orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme)

MRTStub pomeni kratica za posodobitev orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Razširitev .exe v imenu datoteke kaže, da gre za izvršilno datoteko. Možno je, da lahko izvršna datoteka v nekaterih primerih škoduje vašemu računalniku.Medtem ko uporabljate Windows kot primarni operacijski sistem, lahko naletite na datoteko ali postopek, ki se imenujemrtstub.exe ali mrt.exe_p. Te datoteke se nahajajo v mapi z dolgim ​​alfanumeričnim imenom, kot je 'd2cf4fd29fca9db1ed3f48' in druge različice C: Windows System32 imenik .

kaj je mrtstub.exe

Uporabnike sistema Windows skrbi, da mapa ali datoteke občasno izginejo in se ponovno pojavijo same. Brisanje je skoraj nemogoče na staromoden način - tudi če mislite, da se, se datoteke vrnejo.

Privzeto so to neškodljive datoteke, povezane z Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme sistema Windows (MSRT), ki ga je izdelal Microsoft. V nekaterih primerih se to orodje samodejno namesti v vaš računalnik kot del samega sistema Windows.

Orodje je namenjeno brisanju mrtstub.exe in mape, v kateri se nahaja za zaženi / skeniraj je končan, nato pa ga samodejno znova ustvari, ko bo naslednjič potreben.

Vse to ne pomeni tega mrtstub.exe ni zlonamerna programska oprema ali virus. Znano je, da se nekatere nevarne aplikacije preoblečejo v mrtstub.exe in škodujejo vašemu računalniku, ne da bi se tega zavedali.

Škoda, ki jo povzročijo ponarejeni procesi mrtstub.exe, je lahko velika. The virus lahko vdre v vaš računalnik in namestite zlonamerne tretje osebe aplikacije, začasni internetni piškotki , in napačno označene datoteke .

Vedno je priporočljivo preveriti, ali je datoteka mrtstub.exe zakonit ali ne. Če želite zagotoviti, da je računalnik varen, sledite enemu od spodnjih načinov.

Kako ugotoviti, ali je mrtsub.exe varen?

Ali niste prepričani, da je vaš računalnik varen pred ponaredek mrtstub.exe mapa? Obstaja več načinov za preverjanje datoteke in njeno odstranitev, če gre za virus.

Sledite spodnjim korakom, da ugotovite, ali je mrtstub.exe varen in kako ga odstraniti.

Preverite digitalni podpis

Eden najboljših načinov za preverjanje zakonitosti vloge je ogled datoteke digitalni podpis vključena v aplikacijo.

Za preverjanje digitalnega podpisa mrtstub.exe sledite tem preprostim korakom:

a. V računalniku poiščite mrtstub.exe:

 1. Če se mrtstub.exe izvaja kot postopek, ga lahko poiščete v upravitelju opravil.

-Z desno tipko miške kliknite opravilno vrstico in izberite Upravitelj opravil .

upravitelj opravil

-Preklopite na Podrobnosti ali Procesi zavihek, odvisno od vašega operacijskega sistema.

preklopite na podrobnosti

activer le filigrane Windows ne disparaîtra pas

Poiščite mrtstub.exe s seznama.

2. V nasprotnem primeru morate znotraj datotek ročno najti mrtstub.exe. Običajno ga najdemo v C: Windows System32 imenik.

b. Z desno miškino tipko kliknite mrtstub.exe in izberite Lastnosti .

lastnosti mrtstub.exe

c.Preklopite na Digitalni podpisi zavihek.

digitalni podpis mrtstub

d.Preverite podpis. Če piše Microsoft Windows , bi morali biti na varnem. Če piše kaj drugega, morate datoteko takoj odstraniti.

odstranite datoteke

Opomba : Preverite, ali je Microsoft Windows pravilno napisan. Zlonamerne aplikacije pogosto poskušajo prikriti svoje datoteke in poskrbeti, da so videti čim bolj zakonite.

Preverite Mar.log

Če imate zakonito datoteka mrtstub.exe , morali bi imeti tudi enega z imenom mrt.log. To je datoteka dnevnika Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme sistema Windows uporablja za ustvarjanje poročil po skeniranju.

Ogromna rdeča zastavica je, če manjka datoteka mrt.log ali če je prazna, ko v računalniku zaženete mrtstub.exe.

To metodo lahko uporabite, če niste mogli preveriti digitalni podpis ker je datoteka prehitro izginila.

Spodaj so opisani koraki za iskanje mrt.log in preverjanje, ali je mrtstub.exe zlonamerna programska oprema:

 1. Odprto Teči :
 1. Držite tipko Windows + R tipke na tipkovnici.
 2. Z desno miškino tipko kliknite logotip sistema Windows in izberite Teči.
 3. Išči Teči v opravilni vrstici.

2. Vnesite % systemroot% debug in kliknite na v redu .

3. Najdi Mar.log in dvojni klik na njem.

Če mrt.log na tem mestu ne najdete, je vaš računalnik najverjetneje okužen. Takoj lahko nadaljujete s koraki za odstranitev mrtstub.exe.

4. Preverite, ali je časovne žige v dnevniku se ujema s časom, ko ste v računalniku videli mrtstub.exe.

Če je datoteka mrt.log prazna ali so časovni žigi drugačni, je vaš računalnik najverjetneje okužen in mrtstub.exe je treba takoj odstraniti.

Optično preberite računalnik

Tudi po izvedbi zgornjih metod je priporočljivo, da v računalniku zaženete celoten sistemski pregled, potem ko odkrijete, da se na njem izvaja mrtstub.exe.

V spletu lahko najdete različne protivirusne programe, vendar niso vsi kakovostni. Še posebej, če iščete nekaj brezplačnega.

Aplikacija, ki je prejela dobre ocene uporabnikov, je Malwarebytes. Tudi njegova brezplačna različica lahko zazna zlonamerne datoteke v vašem računalniku in zagotovi razmeroma visoko raven varnosti.

Nekatere druge rešitve so Emsisoft, Norton AntiVirus, Avast, Bitdefender ali AVG . Nekatere od teh aplikacij ponujajo plačljive storitve, kar je odlično za uporabnike, ki potrebujejo napredne funkcije.

Sledite tem korakom za prenos in zagon katere koli zgoraj omenjene protivirusne aplikacije:

 1. Odprite uradno spletno mesto aplikacije. V tem priročniku bomo prenesli Malwarebytes iz malwarebytes.com .
 2. Poiščite povezavo za prenos izdaje, ki jo želite imeti, in prenesite namestitveni program.
 3. Odprite datoteko, ki ste jo prenesli, in sledite navodilom na zaslonu, da namestite Malwarebytes.
 4. Zaženite Malwarebytes.
 5. Preklopite na Optično branje zavihek na levi

preklopi na optično branje

6.Izberite Pregled groženj . Če kupite Premium ali če zanj pridobite brezplačno preskusno obdobje, lahko to storite Hyper Scan .

Mwalwarebyte skeniranje groženj

7.Kliknite na Zaženite optično branje .

8.Počakaj na Malwarebytes za dokončanje skeniranja računalnika. To lahko traja dolgo, toda po končanem delovanju v računalniku ne sme biti škodljivih aplikacij in virusov.

Kako namestiti ali odstraniti mrtstub.exe

Kako prenesti orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme (mrtstub.exe)

 1. Edino, kjer bi morali kdaj prenesti mrtstub.exe, je Microsoftovo uradno spletno mesto. Potrdite, da ste na pravem spletnem mestu, tako da v brskalniku označite simbol ključavnice pred URL-jem spletnega mesta.

varna povezava

Preverite, ali je »Microsoft« pravilno napisan. Spletna mesta s prevarami se običajno poskušajo ujemati z videzom uradnih Microsoftovih spletnih mest, vendar nikoli ne morejo uporabiti istega URL-ja in imajo tudi varno povezavo.

Če spletno mesto, ki vam ponuja prenos orodja za odstranjevanje zlonamerne programske opreme (mrtstub.exe), ni microsoft.com, ga v nobenem primeru ne prenašajte.

2. S klikom lahko izberete bitno različico, ki jo želite prenesti Spremeni sisteme .

comment installer windows 10 home depuis usb

3. Kliknite na Prenesi .

Kako namestiti orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme (mrtstub.exe)

 • Če želite zagnati orodje po končanem prenosu, odprite preneseno datoteko in kliknite Teči .
 • Datoteko lahko shranite za pozneje, če želite orodje za odstranjevanje zagnati pozneje s klikom na Shrani .

Sistemske zahteve

Podprti operacijski sistemi:

 • Windows 10
 • Predogled tehnologije Windows 10
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windows 8.1
 • Windows Server 2008
 • Windows Server 2008 R2
 • Windows Server 2012
 • Windows Server 2012 R2
 • Windows Server 2016
 • Windows Server Tech Predogled

Vaš uporabnik mora imeti skrbniška dovoljenja za zagon tega orodja.

Kako odstraniti orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme (mrtstub.exe)

a. Če se mrtstub.exe izvaja kot postopek:

 1. Z desno miškino tipko kliknite opravilno vrstico in izberite Upravitelj opravil .
 2. Preklopite na Podrobnosti ali Procesi zavihek, odvisno od vašega operacijskega sistema.
 3. Poiščite mrtstub.exe s seznama.
 4. Kliknite Končna naloga .

b. Datoteke izbrišite s protivirusno programsko opremo ali tako, da jo poiščete na trdem disku. Lahko iščete mrtstub.exe in mrt.exe najti jih.

Upamo, da ste lahko ugotovili, kaj je mrtstub.exe, kako ga namestiti in zakaj je lahko potencialno nevaren za vaš sistem.Redno izvajajte skeniranja z eno od zgoraj navedenih protivirusnih aplikacij, da boste ves čas zagotavljali varnost svojega sistema.

Če želite prebrati več uporabnih člankov o sistemu Windows, njegovih aplikacijah in drugih temah, povezanih s tehnologijo, lahko v našem razdelku brskate tako, da kliknete tukaj .

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.