Kaj je Superfetch?

What Is Superfetch

S toliko aplikacijami in programi, ki delujejo v naših računalnikih, je težko ugotoviti, kdaj lahko nekdo povzroča težave v zakulisju. To še posebej velja, če je zadevni program navadno zelo uporaben ali vsaj deluje, ne da bi nase opozoril.

réseau non identifié pas d'accès au réseau

Primer enega od teh programov je Superfetch, ki je program, ki se običajno izvaja v računalnikih, ki uporabljajo Windows. Najpogosteje deluje v ozadju, da je stvar nekoliko bolj učinkovita, vendar se v nekaterih primerih zgodi, da bolj boli, kot pomaga.Kazalo

Kaj je Superfetch?

Če ste uporabnik sistema Windows, boste morda ugotovili, da je Superfetch preprosto naveden kot program, ki sčasoma izboljša učinkovitost vašega sistema. To je precej nejasen koncept, ki samo namiguje na to, kaj program dejansko počne.

Realno gledano je Superfetch program, ki se uporablja za analizo. Spremlja druge programe in programe, ki jih običajno redneje uporabljate. Ko izbere, katere aplikacije se najpogosteje uporabljajo, bo Superfetch poskrbel, da bo vaš RAM prednaložen s temi aplikacijami, preden jih bo treba uporabiti. Končni cilj je, da se ti programi le malo hitreje naložijo, ko ste pripravljeni na njihovo uporabo.

Kako deluje Superfetch?

Superfetch v bistvu spremlja, kaj počnete v računalniku in kako uporabljate razpoložljivi RAM. Ko vnaprej naloži nekatere programe, je zasnovan tako, da izkoristi ves prostor, ki ga ima vaš računalnik na voljo. To se morda zdi že nastavitev za morebitne težave.

Vendar pa je zasnovan tudi tako, da se odreče prostoru, ki ga uporablja, ko potrebujete program, ki še ne uporablja tega razpoložljivega RAM-a. Tako vam ne bo treba skrbeti, da je RAM zamašen, ko ga boste morali uporabiti za svoje namene. Na papirju ni slab program, ki bi ga imeli zraven.

Sorodno branje | Notranja napaka načrtovalnika videoposnetkov: kaj storiti

Je Superfetch potreben program?

Superfetch je pogosto lahko zelo koristen program in v mnogih primerih verjetno sploh ne opazite, da je tam. Vendar to ni program, ki ga morate nujno izkoristiti, da se izognete težavam z računalnikom.

comment fusionner une partition de disque

Za tiste, ki imajo težave z izvajanjem Superfetcha v računalniku, je onemogočanje povsem veljavna možnost in po tem verjetno ne boste opazili nobenih negativnih učinkov. Treba je samo poskrbeti, da to storite pravilno, da boste lahko rešili te težave.

Kakšne težave lahko Superfetch ima?

Ko imajo uporabniki manj omejene količine RAM-a, lahko pride do težave s preveč RAM-a zaradi kombinacije uporabniške dejavnosti in Superfetcha. Običajno imajo računalniki dovolj RAM-a, da se izognejo tem težavam, toda modeli z nekaj približno 4 GB RAM-a imajo lahko nekaj težav.

Te težave so lahko še posebej razširjene, kadar je odprta igra, ki običajno porabi več RAM-a kot drugi programi. Kar se lahko zgodi, je, da igra še naprej zahteva več ali manj RAM-a, Superfetch pa se ustrezno odzove. Zaradi vseh sprememb ustvari Superfetchu veliko dela in s tem več težav med zagonom igre.

Onemogočanje Superfetcha

Onemogočanje Superfetcha ni izredno težaven postopek. Treba je samo poskrbeti, da ste delo v celoti opravili. Tako vam ne bo treba nadaljevati z reševanjem težav ob predpostavki, da je Superfetch obdelan, ko še vedno deluje z RAM-om v ozadju.

Urejevalnik registra

Avtor spreminjanje registrskega ključa , lahko onemogočite Superfetch. Za uporabnike to ni vedno prva izbira, lahko pa deluje fantastično. Odlična možnost je tudi, če potrebujete varnostno kopijo za onemogočanje programa iz aplikacije storitev.

Najprej boste morali zagnati urejevalnik registra. To lahko storite tako, da preprosto poiščete regedit v iskalni vrstici sistema Windows. Na splošno se ta iskalna vrstica odpre, ko pritisnete gumb Windows na tipkovnici.

Po tem boste morali poiskati ključ, ki ustreza Superfetchu. Ključ, ki ga iščete, bi moral biti označen kot »enablesuperfetch«. Vse, kar boste morali storiti od tukaj, je desni klik na to tipko in sledite temu tako, da izberete »spremeni«. V polju za spreminjanje nastavite vrednost na 0 in nato izberite v redu. To bi moralo zagotoviti, da je Superfetch onemogočen.

Storitve App

Možnost, ki bi bila za večino uporabnikov lažja, je onemogočiti Superfetch z aplikacijo za storitve. V meniju Start lahko preprosto poiščete storitve ali services.msc. Tako se bo odprl zavihek s storitvami in podrobneje si boste lahko ogledali storitve, ki se dogajajo v vašem računalniku.

Od tega trenutka morate na seznamu poiskati samo storitev Superfetch. Verjetno bodo storitve navedene po abecednem vrstnem redu, kar bo olajšalo iskanje tiste, ki jo potrebujete. Potem, ko najdete Superfetch, ga lahko preprosto kliknete z desno miškino tipko in nato izberete možnost ustavitve storitve.

Preden zapustite stran, se prepričajte tudi, da se Superfetch ne bo sam zagnal. To lahko storite v meniju z lastnostmi, ki ga boste videli, ko z desno miškino tipko kliknete storitev. Tam, kjer vidite »tip zagona«, morate samo spremeniti nastavitev na »onemogočeno«.

windows 10 sans écran de verrouillage

Zaključek

Čeprav se programi, kot je Superfetch, morda zdijo zapleteni, jih v resnici ni preveč težko onemogočiti, ko je treba. Naj vas ne ustraši preveč, če ugotovite, da nekaj v vašem računalniku uporablja veliko prostora v RAM-u brez vašega vodstva. Običajno gre le za takšen program, ki ga lahko onemogočite, da rešite težavo.

Če v računalniku opazite težave z RAM-om, si oglejte Superfetch, da ugotovite, ali je vir težave. Za tiste, ki niste prepričani, kako, ne more škoditi, če se obrnete tudi na službo za pomoč uporabnikom sistema Windows za nekaj nasvetov o krmarjenju po sistemu.