Kaj je svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted) v sistemu Windows?

What Is Svchost Exe Windows

Kaj je svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted) v sistemu Windows? Zakaj povzroča veliko težavo pri uporabi procesorja v računalniku s sistemom Windows?

serveur sql 2014 vs 2016

V prejšnjem prispevku sem govoril o svchost.exe (netsvcs) in pojasnil, zakaj povzroča velike težave z uporabo procesorja v računalniku s sistemom Windows. Oglejte si ga, če ga še niste prebrali ali v primeru, da prikriva računalniški vir.V tem prispevku vam bom povedal svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted) . Ste se kdaj vprašali, kaj je to?

V bistvu je ta svchost.exe podoben drugim procesom svchost.exe, na primer svchost.exe (netsvcs) , ali svchost.exe (localserviceandnoimpersonation) . To je generični gostiteljski postopek, ki se uporablja za zagon funkcij iz datotek z dinamičnimi povezavami (.DLL), kadar koli Windows pokliče. Beseda v oklepajih je ime skupine, v kateri so združene storitve Windows.

Koliko storitev Windows v skupini LocalSystemNetworkRestricted?

Ta skupina ima več kot 30+ storitev Windows, kot so Windows Driver Foundation, Samodejna konfiguracija WLAN , Gostitelj diagnostičnega sistema, Hyper-V, Superfetch, Storage Service in še veliko več.

domače sistemsko omrežjeomejeno

Ali želite odpraviti težavo z veliko uporabo CPU-ja svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted)?

Običajno svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted) pogosto ne povzroča velikih težav z uporabo procesorja, kot drugi procesi svchost.exe. Če pa ste ga našli v upravitelju opravil (ali Nadzorniku virov) in zavira vaš vir CPU, je čas, da ga diagnosticirate in popravite.

Včasih se ob ponovnem zagonu računalnika povrne v normalno stanje, vendar ne za dolgo. Po nekaj urah bo spet lezel nazaj.

Najenostavnejši način, kako ugotoviti, zakaj povzroča to veliko težavo pri uporabi procesorja, je ustaviti vse storitve Windows v LocalSystemNetworkRestricted. To morate početi eno za drugo, dokler ne najdete vzroka.

Kako naj vem, ali je vzrok ali ne?

No! Ko ustavite pravega, se bo poraba vašega procesorja normalizirala. To je najpreprostejši način za določitev storitve Windows, ki stoji za to nadležno težavo.

Katera je najboljša rešitev za odpravo težave z visoko porabo procesorja svchost.exe (LocalSystemNetworkRestricted), ko najdem vzrok?

svchost exe domačinisistem omrežjeomejeno

Kot lahko vidite, je v skupini LocalSystemNetworkRestricted veliko storitev Windows. Zato ne bi bilo rešitve 'vse v enem', ki bi jo rešila s klikom.

Ko pa najdete storitev, ki je povzročila to težavo, lahko poskusitePonovni zagonga preizkusite, ali bo težava znova lezla nazaj ali ne. Včasih bo težavo odpravil ponovni zagon.

Če se težava ponovi, morate diagnosticirati globlje. Večinoma je povezano s funkcijami sistema Windows ali programi, ki uporabljajo to storitev Windows. Če ste v zadnjem času namestili nove programe ali posodobili posodobitve sistema Windows, priporočam odstranitev za preskušanje. Občasno lahko to neprijetno težavo povzročijo nezdružljive aplikacije ali posodobitve.

V preteklosti sem se s to težavo srečal že enkrat. Ugotovil sem, da je to posledica konflikta med zvočnimi gonilniki. Po odstranitvi gonilnika ATI HD Audio je bilo vse rešeno.

comment supprimer activer windows

V tem priročniku žal ni rešitve, s katero bi lahko sami odpravili težavo, tako kot druge objave. Razlog je v tem, da je skupina prevelika in bi lahko bila karkoli.

Vse nepomembne storitve Windows pa lahko odstranite z zgornjo metodo. Nato v računalnik spustite komentar z imenom storitve, ki je povzročila to veliko težavo pri uporabi procesorja. Pomagal vam bom rešiti težavo v najkrajšem možnem času.