Kaj je Windows Service Host SuperFetch in kako ga popravite

What Is Windows Service Host Superfetch

Preprosto povedano, Service Host Superfetch v operacijskem sistemu Windows je bistven program, zasnovan za pospešitev delovanja vašega sistema, vendar včasih ustvari težave.
Gostitelj storitve Windows SuperFetch
Ste se že srečali s takšno situacijo: 'Vaš računalnik je naletel na težavo, ki je ni mogel odpraviti, poraba diska je bila skoraj 100-odstotna in ugotovite, da to težavo povzroča gostitelj storitve: SuperFetch.'

Med njimi se je veliko govorilo Uporabniki sistema Windows o Service Host Superfetch v operacijskem sistemu Windows 10. Nekateri uporabniki izražajo resnično zaskrbljenost zaradi Service Host SuperFetch in postavljajo vprašanja, na primer kaj je Service Host SuperFetch? Kaj počne gostitelj storitev SuperFetch? Kako popravim Service Host SuperFetch visok disk? In tako naprej.V tem članku boste našli vse odgovore na vsa vprašanja o Service Host SuperFetch.

Kaj je Service Host SuperFetch v sistemu Windows 10?

Marsikomu neznan Service Host SuperFetch je bil prvotno predstavljen v operacijskem sistemu Windows Vista in se od takrat naprej uporablja v vsaki različici operacijskega sistema Windows do Windows 10.

Service Host SuperFetch je bistven postopek sistema Windows, ki zagotavlja, da uporabniki ne bodo imeli težav med uporabo računalnika. Ključni cilj SuperFetcha je optimizirati delovanje sistema z upravljanjem naključnega pomnilnika (RAM), da aplikacijam omogoča učinkovito delovanje.

Nekatere računalniške analize lahko trdijo, da ima SuperFetch splošni namen. V bistvu omogoča operacijskemu sistemu Windows, da učinkovito deluje in skrbi za redne programe, programe in prenose, ne da bi se zrušil, hkrati pa jim omogoča nemoteno delovanje.

Kaj počne gostitelj storitve SuperFetch?

Kot smo že omenili, je ključni cilj Service Host SuperFetch optimizacija sistema. Postopek SuperFetch analizira vaš sistem - zlasti porabo RAM-a - in ustvari profil aplikacij in programov, ki jih pogosto uporabljate ali izvajate.

Ko še naprej uporabljate sistem, SuperFetch postopoma spoznava, kaj pogosto izvajate. Nato bo elemente teh aplikacij predhodno naložil v vaš RAM, tako da se bodo, ko jih potrebujete, naložile veliko hitreje, kot bi sicer.

skype entreprise 32 bits

Torej, osnovne stvari, ki jih počne SuperFetch, na kratko vključujejo

 • Zmanjša čas zagona računalnika
 • Omogoča enostavno iskanje aplikacije
 • To prispeva k hitremu delovanju vaše aplikacije
 • Preprosto nalaga običajne aplikacije

Opomba:

Storitveni gostitelj SuperFetch pospeši čas nalaganja aplikacij za uporabnike, ki uporabljajo trde diske (HDD) - zlasti starejše trde diske. Tisti, ki imajo pogon SSD (SSD), morda od SuperFetcha ne bodo opazili večjih izboljšav. To je zato, ker SuperFetch privzeto ne naloži aplikacij v SSD pomnilnik v vašem sistemu.

Recimo, da uporabljate mešani pogonski sistem, na primer s SSD-jem za zagon operacijskega sistema in trdega diska za namene shranjevanja. V tem primeru bo SuperFetch lahko izboljšal delovanje vašega sistema, ne da bi pri tem oviral delovanje SSD-ja.

Zakaj je Service Host Superfetch v mojem upravitelju opravil?

Začne se s tem, da vemo, da je Service Host Superfetch proces v ozadju. Dela storitve Service Host SperFetch morda ne boste prepoznali, dokler ne preverite upravitelja opravil. To ni virus, kot si nekateri uporabniki mislijo.

Superfetch boste našli v upravitelju opravil, saj se tako kot številne druge storitve Windows 10 SuperFetch ne izvaja sam. To ni postopek s seznama, vendar se zbira v okviru splošnih postopkov 'Service Host'.

To je postopek .dll, ki ga Microsoft v zadnjem času daje prednost, ko se odmika od močnih, a ranljivih in problematičnih datotek .exe.

Če želite najti Superfetch v upravitelju opravil, se pomaknite po seznamu procesov »Service Host«, ki delujejo v ozadju vašega računalnika, in poiščite tistega, ki je naveden kot Service Host: SuperFetch.

Preberite tudi: Kako popraviti celotno uporabo diska Sedlauncher.exe v sistemu Windows 10

Gostovanje storitve SuperFetch High Disk

Gostovanje storitve SuperFetch High Disk
Service Host Superfetch je ponavadi dober postopek, dokler ga ne vidite z znaki za težave z veliko uporabo diska. Ko se bodo vaše aplikacije nemoteno izvajale, bo SuperFetch popolnoma odnesel to srečo.

installateur de bureau à domicile et étudiant 2010

Če na primer uporabljate Windows 10 in ugotovite, da gostitelj storitve: SuperFetch zavzema večino vašega pomnilnika, CPU-ja ali diska, niste sami. Včasih Superfetch porabi do 100% pomnilnika. O tej težavi poročajo številni uporabniki sistema Windows.

Čeprav je ponavadi zaskrbljujoče, je uporaba pogostega diska Superfetch zelo redko nevaren znak.

Običajno pride do visoke uporabe diska, ker ta storitev pogosto omogoča, da vaš računalnik uporabi svoje največje zmožnosti in vire za odziv na vhodno / izhodne zahteve. Običajno očisti RAM in kopira pogosto uporabljene in nove datoteke, do katerih ste nedavno dostopali.
SuperFetch velika uporaba diska
Ko bo storitev Superfetch končala s prenovo RAM-a računalnika, se bo uporaba diska samodejno zmanjšala. Vendar bi vas moralo skrbeti, če se uporaba diska ne zmanjša.

Ali naj onemogočim SuperFetch?

To je odvisno. Vam je gostitelj storitve: SuperFetch povzročil težave? Visoka poraba diska Superfetch je del postopka in, kot smo že omenili, ni treba skrbeti.

Če pa se uporaba diska Superfetch z visoko porabo nadaljuje, takrat to postane problem. Ko doživite, da Service Host Superfetch vedno povzroča veliko porabo diska, ga boste morda morali onemogočiti.

Če onemogočite Superfetch, vaš sistem ne bo povzročil nestabilnosti ali napak. Ko pa uporabljate svoj sistem, boste morda opazili nekaj zamika pri dostopu do pogosto uporabljanih aplikacij, ki bi se sicer hitreje naložili, če je omogočen Superfetch.

Kako popraviti veliko uporabo diska Service Host SuperFetch (Kako onemogočiti Superfetch Service Host)
popraviti superfectch visoko uporabo diska

Če želite popraviti veliko uporabo diska Superfetch, boste morali onemogočiti SuperFetch gostitelja storitve. Obstajajo trije preprosti načini, kako onemogočiti Superfetch:

1. način: Onemogočite SuperFetch v storitvah Windows

Če želite onemogočiti Superfetch v storitvah Windows:

 1. Pritisnite Zmaga ključ + R da odprete pogovorno okno Zaženi
 2. Tip storitve.msc > pritisnite Enter
 3. Na seznamu postavk poiščite Superfetch > desni klik na njem> izberite lastnosti
 4. V pojavnem oknu pojdite na splošno zavihek
 5. Pojdi v spustni meni zraven Vrsta zagona > izberite Onemogoči
 6. Na Stanje storitve > kliknite Nehaj
  onemogoči superfetch v storitvi Windows -

2. način: Onemogočite SuperFetch v registru

Postopek Superfetch lahko onemogočite tudi z registrom sistema Windows. Bodite previdni, ker je register sistema Windows občutljiv in zaradi preproste napake lahko vaš računalnik ne deluje.

 1. Pritisnite Zmaga ključ + R , da odprete pogovorno okno za zagon
 2. Tip Regedit > Pritisnite Enter
 3. Če boste pozvani, da aplikaciji dovolite delovanje, kliknite Da
 4. Ko se odpre sistem Windows, pojdite v to mapo HKEY_LOCAL_MACHINE > Razširi
 5. V razširjeni različici se pomaknite na naslednjo pot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE> Sistem> CurrentControlSet> Nadzor> Upravitelj sej> Upravljanje pomnilnika> PrefetchParameters
 6. V desnem podoknu dvokliknite na Omogoči Superfetch «(V nekaterih računalnikih je napisano» Onemogoči Superfetch «)
 7. Spremenite vrednost v 0 da onemogočite Superfetch> nato kliknite V redu
  onemogoči superfetch v registru

Ko končate, zaprite urejevalnik registra in znova zaženite sistem, nato pojdite v upravitelj opravil in preverite, ali je gostitelj storitve Superfetch še vedno na voljo in prikazuje uporabo diska.

3. način: Onemogočite Superfetch z ukaznim pozivom

 1. Kliknite Windows Start > poiščite Ukazni poziv .
 2. V sistemu Windows 10 kliknite » Zaženi kot skrbnik «(V drugem OS Windows z desno miškino tipko kliknite ukazni poziv in izberite» Zaženi kot skrbnik)
 3. V ukazni poziv vnesite net.exe stop Superfetc h> nato pritisnite Enter .
 4. Če računalnik reče, da zgornji ukaz ni veljaven, vnesite net.exe stop sysmain namesto> in pritisnite Enter .

Počakajte nekaj minut, da se ukaz zažene, in v upravitelju opravil preverite uporabo diska v računalniku. Popraviti je treba veliko uporabo diska Superfetch.

Zavijanje

Menimo, da vam je ta vadnica zagotovila dovolj informacij o gostitelju storitve Superfetch in kako popraviti veliko uporabo diska gostitelja storitve, vključno s tem, kako onemogočiti Superfetch.

Če ste rad prebrali ta članek, ga delite s prijatelji, sodelavci in družino. Vrnite se k nam po bolj informativne članke, povezane s produktivnostjo in moderno tehnologijo!

comment trouver un mot sur windows 10

Če potrebujete nadaljnjo pomoč, se obrnite na našo službo za pomoč strankam, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, da vam pomaga.

Za najboljše cene imamo tudi promocije, ponudbe in popuste za naše izdelke. Bi radi prejeli te odlične ponudbe? Prosimo, naročite se na naše novice, tako da spodaj vnesete svoj e-poštni naslov! V svojo mapo »Prejeto« prejemajte najnovejše tehnološke novice in prvi preberite naše nasvete, da boste postali bolj produktivni.

Morda vam bo všeč

> Kako preveriti, ali so pri obnovi sistema prizadeti programi in gonilniki
> Kaj sistem prekinja in kako to popraviti
> Popravek: Cortana se v sistemu Windows 10 ne bo zaprla