Windows se kar naprej odpira in zapira: 9 popravkov

Windows Se Kar Naprej Odpira In Zapira 9 Popravkov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

windows 10 un problème est survenu lors de la réinitialisation de ce pc

Če ste ljubitelj Microsoftovih izdelkov, nedvomno uporabljate Windows, enega najvidnejših računalniških operacijskih sistemov. Čeprav se storitev in njene številne različice pogosto uporabljajo, je lahko frustrirajuće, če se zanašate na Windows samo zato, da se zruši kmalu po odprtju. Morda se sprašujete, zakaj se Windows kar naprej zapira.Programi Windows se lahko odpirajo in zapirajo zaradi različnih razlogov, od katerih je vsak odvisen od modela programske opreme, ki jo uporablja uporabnik. Pogosto je vzrok za zrušitev sistema Windows aplikacija ali storitev v ozadju, okvara RAM-a, gonilnika ali trdega diska in celo poškodba registra za shranjevanje podatkov.

V tem članku bomo obravnavali vse najpogostejše razloge za odpiranje in zapiranje sistema Windows ter nekaj možnih rešitev za vsako težavo.

  AdobeStock_318663472 Ženske roke od blizu med tipkanjem na prenosnem računalniku

Ali lahko uporabljate svoj telefon, če odklopite ... Zakaj se Windows nenehno zapira?

Oglejmo si nekaj najpogostejših razlogov, zakaj se vaš izdelek Windows še naprej izklopi ali zapre, kadar koli ga poskusite uporabiti:

1.   Okvara RAM-a

Vaš RAM je odgovoren za shranjevanje zelo pomembnih podatkov v vašem računalniku. Recimo, da vidite napako, kot je 'Fatal Reception Error', potem ko se vaš Windows zruši. V tem primeru je to zato, ker računalnik ne more pridobiti elementov pomnilnika, ki jih potrebuje za izvedbo storitve ali zagon aplikacije. To je običajno znak okvare RAM-a.

V skladu s spletnimi povratnimi informacijami je ta težava morda povezana z nedelovanjem sistema Windows na splošno, vendar ne povzroči vedno, da se najprej zruši Windows. Če želite biti prepričani, da imate težave z RAM-om, lahko zaženete več spletnih orodij za pregled vašega RAM-a.

Če želite odpraviti to težavo, lahko poskusite odpreti notranje delovanje računalnika in zagotoviti, da so ključki RAM-a trdno nameščeni v pravilnih režah. Vendar pa je pogosto bolj zanesljivo odnesti računalnik k strokovnjaku, da ga popravijo usposobljeni strokovnjaki.

2.   Okvara trdega diska

Trdi disk je drugo ime za shranjevalni pogon v vašem računalniku. Na voljo je tudi v pogonu SSD. Kakor koli že, če eden ne uspe, se bo vaš Windows zrušil. To še posebej velja, če opazite, da se določene datoteke zaprejo, ko jih poskusite odpreti.

To je zato, ker so nekatere datoteke shranjene v različnih delih samega shranjevalnega pogona; če odpiranje povzroči dosledno zapiranje, je to lahko znak, da določen del pogona, na katerem je nameščen, ne deluje. To težavo lahko prepoznate tudi po rahlem klikanju.

Če želite rešiti to težavo, najprej hitro varnostno kopirajte trdi disk. Nato boste morali za lažjo uporabo odstraniti svoj stari trdi disk, namestiti novega in nanj shraniti varnostno kopijo podatkov.

3.   Gonilnik, ki ne deluje pravilno

Gonilnik je programska oprema, ki povezuje Windows s predstavljeno strojno opremo, kot so zunanji pogoni ali druge nove povezave. Gonilniki se namestijo in celo samodejno posodobijo vsakič, ko zaženete novo zunanjo napravo. V poštev pridejo tudi, ko se zažene Windows Update.

Težava se pojavi, ko je gonilnik nameščen nepravilno ali ročno ali ko proizvajalec ustvari različico, ki je nižja od vrednosti in je polna napak. Če se vaš izdelek Windows še naprej zapira, še posebej, če opazite opozorilne simbole na orodju upravitelja naprav, je morda težava v gonilniku.

Če želite odpraviti to težavo, odpravite težave, označene v orodju upravitelja naprav, ali odstranite gonilnik in začnite znova z novim, da odpravite napake.

4.   Pokvarjen register

Vsi Windows imajo register (primerno imenovan register Windows), ki je v bistvu ogromna baza podatkov za programe, ki jih izvaja sistem. Nenehno posodablja informacije, dodaja nove in spreminja tisto, kar je že tam med vašo uporabo. Neizogibno je, da gredo med tem postopkom nekatere stvari narobe, kar lahko na koncu privede do zaprtja vašega izdelka Windows.

To je nevarna težava, saj lahko samostojno vstopanje v register in poskus spreminjanja povzroči več škode kot koristi, če niste previdni.

Windows Update bloque la recherche de Windows 7

Popravljen popravek registra naj opravi strokovnjak ali proizvajalec. Spletni popravljalci registrov so pogosto nezanesljivi in ​​povzročajo več težav, kot so vredni, glede na spletne povratne informacije.

5.   Storitve v ozadju

Včasih so različni izdelki programske opreme v nasprotju med seboj. Če se vaš Windows nenehno sesuje, je težava verjetno v aplikaciji, ki se izvaja v ozadju. Pravzaprav spletni Microsoftovi moderatorji pogosto priporočajo čisti zagon, da ugotovijo, katere aplikacije morda povzročajo zaprtje, preden se zatečejo k kakršnim koli drugim rešitvam!

Če želite to odpraviti, boste morali identificirati aplikacijo, ki povzroča težavo. Microsoft priporoča uporabo njihovih Metoda čistega zagona , kar vključuje večkratni ponovni zagon računalnika in prebiranje vsake aplikacije, polovico naenkrat, dokler se težava ne odkrije. Nato lahko odstranite krivca aplikacije!

  AdobeStock_316566739 Bližnji posnetek sivega kabla USB tipa C, ki je priključen na prenosni računalnik

6.   Napačen vhod napajanja

Če opazite zrušitve v vašem izdelku Windows, je to morda zato, ker nimate ustrezne količine energije, ki gre v vaš računalnik. To ni vedno videti kot popolna okvara sistema; včasih povzroči le zrušitev programskega elementa ali počasno delovanje.

Običajno je to posledica okvare dobavitelja električne energije. To ni vedno posledica slabega napajalnega kabla; včasih je vzrok težave celo vtičnica ali napeljava, v katero je priključen vaš računalnik.

Če se moč občasno povečuje in zmanjšuje ali postaja vedno šibkejša, ni čudno, da vaš računalnik odpoveduje.

Če želite to popraviti, boste morali najprej odpraviti težavo. Preverite, ali se je težava nadaljevala, ko ste računalnik priključili na vtičnice v drugi sobi, kot ste je vajeni, ali celo v povsem drugi zgradbi. Nato preizkusite nov napajalni kabel. Če težave ne odpravite, boste morda morali računalnik odnesti na popravilo k strokovnjaku.

7.    Uporaba zastarelih različic sistema Windows

Druga težava, ki jo Microsoftovi zaposleni na spletnih forumih pogosto ugotavljajo, je uporaba zastarele različice sistema Windows. Microsoftovi izdelki ne podpirajo več nobene od njihovih Windows 7 ali starejših različic.

Globlje vprašanje tukaj je, da tisti, ki uporabljajo Windows 7, ne bodo imeli koristi od nobenih posodobitev, kar pomeni pomanjkanje varnosti in stabilne programske opreme. Te težave bodo samo še hujše, kar bo povzročilo vedno več zaprtij, dokler ne namestite podprte različice.

Če želite odpraviti to težavo, čim prej posodobite na Windows 10 ali drugo različico, ki jo dejansko podpira Microsoft.

8.   Zlonamerna programska oprema

Včasih se lahko vaš računalnik okuži z zlonamerno programsko opremo. Ti vključujejo, vendar niso omejeni na viruse in digitalno smeti. Najboljši način, da ugotovite, ali se vaš izdelek Windows zato nenehno zapira, je uporaba programa ali orodja za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki bo pregledalo vaš sistem za zlonamerno programsko opremo.

comment mettre le volume sur la barre des tâches

Če želite to odpraviti, lahko zaženete program Defender v sistemu Windows ali zaženete protivirusno programsko opremo.

9.   Pregrevanje strojne opreme

Podobno kot človeški možgani je notranjost vašega računalnika polna strojev, občutljivih na spremembe okolja. Te komponente večinoma ščiti zunanje ohišje vašega računalnika; vendar je ena stvar, na katero je zelo občutljiva, toplota!

Če vaš računalnik deluje predolgo, se lahko segreje tako močno, da se notranjost stopi ali trajno pokvari. Večina računalnikov ima vgrajeno funkcijo, ki jih opozori na visoke temperature in se spopade s težavo tako, da se samodejno izklopi, ko postanejo stvari prevroče. To je lahko razlog, zakaj se vaš izdelek Windows zapre.

V nasprotju z nekaterimi drugimi našimi možnostmi obstaja veliko razlogov, zakaj se lahko računalnik pregreje. Eden od njih je edinstven za modele namiznih računalnikov: vaša nastavitev je morda preblizu sten ali pa hladilniki niso tesno pritrjeni. Prah je lahko težava pri namiznih modelih ali prenosnikih, zato morate vedno zagotoviti, da imajo ventilatorji dovolj prostora.

Če želite odpraviti to težavo, pogosto obrišite prah in očistite prezračevalne komponente vašega računalnika ter se izogibajte postavljanju prenosnih računalnikov na odeje ali druge dušilne materiale.

  AdobeStock_263959018 Računalniški zaslon s programsko kodo, ki opozarja na zaznan skriptni program zlonamerne programske opreme. 3d ilustracija

Zakaj se Windows kar naprej odpira?

Najpogostejši razlog, da Windows sam odpre programe, je povezan z virusi. Če je vaš računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo, bo naključno odprl aplikacije Windows.

Običajno naletite na zlonamerno programsko opremo, ko namestite novo programsko opremo ali zavajajoč spletni prenos, ki združi okužbo.

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo

Obstaja nekaj načinov za rešitev težave z zlonamerno programsko opremo. Ti so navedeni spodaj:

  1. Uporabite obnovitev sistema, ki je funkcija, dodana sistemu Windows 7 in drugim starejšim operacijskim sistemom. Ne pozabite najprej dodati veljavne obnovitvene točke, da ne boste doživeli kakršnih koli neželenih sprememb nastavitev.
  2. Odstranite neprepoznane programe v sistemu Windows. Če želite to narediti, pojdite na začetni zaslon in poiščite razdelek Programi in funkcije pod nadzorno ploščo in programi. Poiščite tiste, ki opisujejo simptom naključnega odpiranja ali preprosto nekaj, česar ne prepoznate. Nato označite predmet in kliknite »Odstrani«.
  3. Uporabite protivirusni program. Na ta način ni mogoče odstraniti vse goljufive programske opreme, veliko pa jih je mogoče. Microsoft ima seznam protivirusne programske opreme, ki jo podpira in ki ga lahko najdete tukaj .

V zaključku

Če povzamemo, je glavni vzrok za nepričakovano odpiranje sistema Windows prisotnost zlonamerne programske opreme, medtem ko so vzroki za nepričakovano zapiranje bolj različni. Programi Windows, ki se zaprejo, so lahko posledica zastarelih različic, pokvarjene strojne opreme, kot je trdi disk ali vir napajanja, ali notranjih težav, kot je zagnana aplikacija v sporu.

Prvi korak k rešitvi problema je njegovo prepoznavanje. Rešitev je lahko tako preprosta, kot je zamenjava električnih vtičnic, ali tako zapletena, kot je čisti zagon računalnika in metodično prepoznavanje programov, ki so problematični. Dobra novica je, da je večina teh težav dovolj pogostih, da so bile odpravljene in popravljene, zato ne izgubite upanja!