Vodič za namestitev sistema Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012 R2 Installation Guide

Pred namestitvijo Windows Server 2012 R2 , preverite, ali računalnik izpolnjuje minimalne sistemske zahteve.

Za Windows Server 2012 R2 so to:  • Procesor: 1,4 GHz 64-bitni procesor (priporočamo: 2 GHz ali hitrejši)
  • RAM: najmanj 512 MB (priporočamo: 2 GB ali več)
  • Prosti prostor na disku: vsaj 32 GB (priporočamo: 40 GB ali več)

Po potrditvi ste pripravljeni na namestitev sistema Windows Server 2012 R2. Samo sledite spodnjim korakom:

1. korak: Če imate namestitveni paket na DVD-ju ali zagonskem USB-ju, morate najprej zamenjati računalnik zagonski vrstni red tako da zažene namestitveni paket, ko ga zaženete.

Vrstni red zagona lahko spremenite v pripomočku za nastavitev BIOS-a v računalniku. Če želite izvedeti, kako to storiti, sledite naš vodnik tukaj.

2. korak: S spremenjenim zagonskim vrstnim redom lahko zdaj vstavite DVD s sistemom Windows Server 2012 R2 ali zagonski USB in nato zaženete računalnik.

  • Opomba: Morda boste pozvani, da zaženete z DVD-ja ali USB-ja, sledite navodilom na zaslonu

3. korak: Ko se namestitveni program naloži, boste videli spodnji zaslon. Kliknite Namesti zdaj, da začnete postopek namestitve.

Windows strežnik 2012 r2

4. korak: Windows bo začel kopirati začasne datoteke. Nato se prikaže zaslon z vprašanjem, ali želite namestite posodobitve za namestitev sistema Windows. Če ste povezani v internet, je dobro, da to storite zdaj, sicer lahko posodobitve zaženete po namestitvi.

disque dur branché ne s'affiche pas

Vodič za namestitev sistema Windows

5. korak: Po namestitvi posodobitev (ali če ste jih za zdaj preskočili) na naslednjem zaslonu kliknite Namesti zdaj.

Zdaj boste morali izbrati izdajo, ki jo želite namestiti. Če nameščate izdajo Standard ali Datacenter, boste morali izbrati tudi, ali želite namestiti kot Server Core ali Desktop Experience (z GUI).

  • Opomba: Server Core vam ponuja odstranjeno različico strežnika Windows z manjšim odtisom, ki zavzame manj CPU in RAM-a, vendar je zasnovan za daljinsko upravljanje in ga je težje lokalno upravljati. GUI pa nudi uporabniku prijazno izkušnjo, ki jo je lažje upravljati z udobno armaturno ploščo

CPU strežnika

6. korak: Ko izberete možnost namestitve, kliknite Naprej in prikazali se bodo licenčni pogoji. Ko jih preberete, obkljukajte, da sprejemam licenčne pogoje in znova kliknite Naprej

7. korak: Zdaj lahko izberete vrsto namestitve. Izberete lahko Nadgraditev, ki bo omogočila ohranjanje trenutnih datotek, nastavitev in aplikacij, ali pa izvesti novo čisto namestitev, izberite Po meri.

  • Opomba: Možnost nadgradnje je na voljo samo, če ste namestitev začeli iz prejšnje različice sistema Windows Server (na primer Windows Server 2008, 2008 R2 ali Windows Server 2012)

nadgradnja namestitvenega strežnika Windows -

Korak 8: Nato boste pozvani, kje želite namestiti Windows Server. Lahko ga namestite na enega od pogonov ali particij, prikazanih na seznamu, ali pa ustvarite novo particijo, tako da kliknete Možnosti pogona in nato izberete Novo.

  • Opomba: če tega še niste storili, pred nadaljevanjem varnostno kopirajte vsebino trdega diska, sicer lahko izgubite podatke, ki so trenutno shranjeni na izbranem pogonu ali particiji

Ko izberete, kam želite namestiti Windows Server, kliknite Next. Ta korak lahko traja nekaj časa in med namestitvijo se bo računalnik morda znova zagnal, kar je normalno

kako namestiti Windows Server 2012

9. korak: Ko je namestitev končana, se bo računalnik ponovno zagnal in prvič zagnal v sistemu Windows Server 2012. Zdaj boste pozvani, da nastavite uporabniško ime in geslo. Ne pozabite izbrati močnega gesla in kliknite V redu.

10. korak: Če ste izbrali namestitev strežnika Core, se namizje prikaže zraven z ukaznim oknom, ne pa začetnega zaslona ali ikon na namizju. To je standardni vmesnik Windows Server Core.

namestitev jedra strežnika

11. korak: Jedro strežnika privzeto nastavi časovni pas običajno na pacifiški čas. Če želite to spremeniti, vnesite control timedate.cpl , nato nastavite pravilen datum in uro in kliknite V redu.

12. korak: Windows bo namestil tudi Server Core z naključnim imenom računalnika. Če želite to spremeniti v ime po svoji izbiri, vnesite preimenovati računalnik% computername% / newname: ime računalnika

  • Opomba: v tej ukazni vrstici ime računalnika nadomestite z imenom, ki ga želite uporabiti

Korak 13: Prejeli boste opozorilo, da lahko preimenovanje negativno vpliva na nekatere storitve. Za nadaljevanje vnesite Y. Nato boste pozvani, da znova zaženete računalnik, da dokončate postopek preimenovanja. Vnesite shutdown / r / t 0, da znova zaženete strežnik.

14. korak: Ko se strežnik znova zažene, kliknite Ctrl + Alt + Delete in se prijavite z uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga ustvarili zgoraj.

To je to! Zdaj ste namestili Windows Server 2012 R2 in že smo pripravljeni!

Če iščete podjetje s programsko opremo, ki mu lahko zaupate zaradi njegove integritete in poštenih poslovnih praks, ne iščite dlje od SoftwareKeep. Smo Microsoftov certificirani partner in pooblaščeno podjetje BBB, ki skrbi za to, da našim strankam zagotovimo zanesljivo in zadovoljivo izkušnjo s programskimi izdelki, ki jih potrebujejo. Z vami bomo pred, med in po prodaji. To je naše 360-stopinjsko jamstvo za programsko opremo. Torej, kaj še čakaš? Pokličite nas danes na +1 877 315 ​​1713 ali pošljite e-pošto sales@softwarekeep.com. Do nas lahko pridete tudi prek klepeta v živo.