Storitev Windows Update se ne izvaja

Windows Update Service Not Running

Povlečete svojo storitev Windows Update, samo da ugotovite, da posodobitve, ki jih potrebujete, preprosto ne delujejo tako kot nekoč. To je vprašanje, ki lahko hitro postane frustrirajuće, če ne veste, kaj storiti. Dobra novica je, da lahko preizkusite več načinov, ki vam lahko rešijo težavo. O njih bomo razpravljali tukaj, da vas bodo lažje rešili glavobola.

Sorodno branje: Odkrita potencialna napaka v zbirki podatkov Windows Update - odpravljanje težav z možnostjo »Naredi si sam«Kazalo

Kaj počne storitev Windows Update?

Skratka, posodobitvena storitev sistema Windows bo poskrbela, da bodo vaši programi, povezani z operacijskim sistemom Windows, posodobljeni in delujejo pravilno. To je uporabno orodje, ki vam omogoča, da na enem preprostem mestu preverite vse za osebne računalnike s sistemom Windows. Vključuje celo priročno orodje za odpravljanje težav, če naletite na težave. Za tiste, ki šele uporabljajo Windows, je dober program, s katerim se lahko seznanijo, tako da ga lahko po potrebi uporabijo.

Zlonamerna programska oprema je lahko težava

V nekaterih primerih težavo za posodobitev sistema Windows povzroča neželena, nevarna programska oprema. Zaradi varnosti in ponovnega zagona programa za posodobitev je vredno preveriti.

Prvi korak

Če ga še nimate, se vam splača v roke Microsoftovo orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme . To je lahko ključni dejavnik pri odstranjevanju programske opreme, ki vam lahko povzroča težave.

1 14

Drugi korak

Ko je orodje nameščeno, ga lahko uporabite za skeniranje računalnika na nevarno programsko opremo.

2 14

Tretji korak

Če orodje za odstranjevanje odkrije neželeno programsko opremo, vas bo vodilo pri reševanju teh težav. Sledite navodilom, ki jih vsebuje.

ma souris est en retard sur windows 10

3 14

Četrti korak

Ko je orodje končano, lahko znova zaženete računalnik in poskusite znova uporabiti program za posodobitev.

Upravljajte svojo mapo za distribucijo programske opreme

V vaši mapi za distribucijo programske opreme je običajno mapa, v kateri je mogoče uporabiti Windows Update. Te mape so pogosto začasne in v nekaterih primerih se lahko poškodujejo. Zaradi tega lahko njihovo preverjanje in brisanje pripomore k ponovnemu zagonu programa Windows Updater.

Prvi korak

Začnite tako, da hkrati pritisnete tipko Windows in gumb »R«.

4 14

Drugi korak

V okno, ki se odpre, vnesite »services.msc« in nato izberite gumb »V redu«.

5 14

Tretji korak

Na seznamu poiščite »Windows Update« in pritisnite gumb »Stop«.

6. 12.

Četrti korak

Nato boste morali odpreti raziskovalec datotek. Od tu se boste morali odpraviti na lokalni disk (ali mapo C :). Nato kliknite »Windows«, ki mu sledi »Distribucija programske opreme«. Zbrišite vse v tej mapi.

7. 11.

5. korak

Zdaj se boste želeli vrniti v polje »Storitve«. V »Windows Update« boste zdaj želeli pritisniti »Start«, da bo spet deloval. Od tu boste morali le znova zagnati računalnik in znova poskusiti uporabiti program Windows Updater.

Preizkusite orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows Update

Za tiste, ki iščejo preprostejšo rešitev za preizkus, Orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows lahko tudi odpravi težave s programom za posodabljanje. Posledično lahko v sebi išče in odpravlja težave.

Prvi korak

Pritisnite »Start«. V iskalno vrstico vnesite »orodje za odpravljanje težav« in odprite možnost »Odpravljanje težav«.

8 10

Drugi korak

Ko odprete orodje za odpravljanje težav, izberite možnost »Odpravljanje težav s posodobitvijo sistema Windows«.

9 10

Tretji korak

Od tam sledite navodilom za odpravljanje težav. Ko ste prebrali vsa navodila, poskusite znova uporabiti program Windows Updater.

Poskusite znova zagnati storitve Windows

Na posodobitve je povezanih več storitev, in če so te storitve naključno onemogočene, lahko posodobitev sistema Windows ne deluje pravilno.

Prvi korak

Hkrati držite tipko Windows in “R”. Vnesite »services.msc« in izberite »V redu«.

10 9

Drugi korak

Poiščite »Intelligent Transfer Service« in dvokliknite nanjo.

11. 9

Tretji korak

Preverite »vrsto zagona«, navedeno za to storitev. Če ni nastavljen na »Samodejno«, ga spremenite tako, da je. Nato izberite »start«, če lahko. Če je ta gumb zatemnjen in ga ne morete klikniti, izberite »stop« in nato »start« znova. Na koncu kliknite »V redu«.

12 8

Četrti korak

Zdaj poiščite storitev, navedeno kot »Kriptografske storitve«, in ponovite četrti korak s to storitvijo.

13 5

5. korak

Poiščite »Windows Update« in še enkrat ponovite četrti korak. Ko končate s temi postopki, znova zaženite računalnik in poskusite znova posodobiti program, ko se znova zažene.

Poskusite posodobiti gonilnik naprave

Morda boste ugotovili, da preprosto morate posodobite gonilnike. Dobra novica je, da tega ni težko doseči. Samo sledite tem korakom in že boste na poti.

Prvi korak

V iskalno vrstico »Start« vnesite »Device Manager«. Kliknite ustrezen rezultat.

14 4

Drugi korak

Odprite vrste gonilnikov, ki jih želite posodobiti. To običajno zahteva dvojni klik na razdelek. Od tam boste lahko našli napravo, za katero želite posodobiti gonilnike. Z desno miškino tipko kliknite to napravo in izberite »posodobi gonilnik«.

15 3

Tretji korak

Dovolite računalniku, da samodejno išče nove gonilnike. Če obstajajo posodobitve gonilnikov, jih boste lahko namestili tukaj. V nasprotnem primeru posodobitve verjetno niso potrebne.

16 3

Četrti korak

Če vas računalnik pozove, znova zaženite računalnik in znova poskusite s programom Windows Updater.

Kaj če imam še vedno težave?

Če preizkusite vse zgoraj naštete rešitve in kljub temu ugotovite, da program Windows Updater ne dela tistega, kar potrebujete, je verjetno čas, da se obrnete na službo za pomoč strankam. Služba za stranke sistema Windows bi morala biti sposobna pomagati pri diagnosticiranju težave in zagotoviti nekaj rešitev, ki jih lahko poskusite.

V redkih primerih bo morda treba računalnik popraviti, da bo spet pravilno deloval. Zaradi tega je dobro, da spremljate vse informacije o garanciji, ki jih imate, samo v primeru, da boste lahko zmanjšali stroške, povezane s popravili.

Viri