Zakaj AirTag ne posodobi lokacije? (9 vzrokov)

Zakaj Airtag Ne Posodobi Lokacije 9 Vzrokov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

AirTag je naprava, ki ima dobesedno eno nalogo – prikazati lokacijo predmeta, na katerega ste jo pritrdili. Če AirTag preneha posodabljati lokacijo predmeta, se v bistvu spremeni v kovanec iz plastike in aluminija.Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj vaš AirTag morda neha delovati pravilno, a na srečo je večina od njih enostavnih rešitev.

 AdobeStock_458658671_Editorial_Use_Only Videti je, da je AirTag povezan z iPhonom. AirTag je sledilna naprava, ki jo je razvil Apple

Tada slike – stock.adobe.com

Ali lahko uporabljate svoj telefon, če odklopite ... Zakaj Airtag ne posodobi lokacije? (9 razlogov)

Ne pozabite, da je vaša AirTag morda padla s predmeta, na katerega ste jo pritrdili. V takem primeru ne bo posodabljal svoje lokacije preprosto zato, ker ostaja na mestu.

Tukaj je nekaj drugih ne tako očitnih razlogov, zakaj vaš AirTag morda ni več opravljal svoje funkcije.

1. Geografske omejitve

AirTag vključuje čip U1, čip podjetja Apple, ki uporablja tehnologijo Ultra-Wideband.

Ta tehnologija lahko izračuna, kje se nahaja naprava, z natančnostjo pol palca z merjenjem, koliko časa traja, da oddani valovi potujejo med napravami.

Zapomni si to obstaja nekaj držav, kjer tehnologija Ultra Wideband ni podprta . Med njimi so Indonezija, Rusija, Nepal, Armenija in nekaj drugih .

Torej, če potujete v eno od teh držav ali tam živite, vaš Airtag ne bo mogel posodobiti svoje lokacije.

2. Napačen Apple ID

Obstajata dve vrsti ID-jev – osebni in upravljani. Slednjega lahko uporabljate skupaj z vašim osebnim ID-jem na napravah zaposlenih ali pa je to edini Apple ID naprave, ki se uporablja predvsem v poslovne namene.

paramètres de stratégie de groupe de bureau à distance

Če imate samo Managed Apple ID, ne boste mogli nastaviti svoje AirTag . Če imate oboje, preprosto registrirajte AirTag na svoj osebni ID.

3. Onemogočena dvofaktorska avtentikacija

AirTag ni mogoče uporabiti brez dvostopenjske avtentikacije . Deluje kot dodatna raven varnosti za vaš Apple ID.

Odprite nastavitev v iPhonu, odprite svoj profil in se prepričajte, da je stikalo 2FA nastavljeno na »vklopljeno«.

4. Nepravilno nastavljena aplikacija Find My

Preden začnete uporabljati AirTag, se morate prepričati, da aplikacijo Find My je postavljeno.

Če želite to narediti, se prijavite v svoj iPhone z osebnim Apple ID-jem, vklopite skupno rabo lokacije in vklopite Find My AirTag.

5. Izklopljene lokacijske storitve

Seveda bi moralo biti vašemu telefonu omogočeno, da najde vašo točno lokacijo, da bo deloval skupaj z oznako AirTag. Pojdi do Nastavitve> Zasebnost> Lokacijske storitve in zagotovite, da je funkcija vklopljena.

Morda boste morali ponastaviti svoj iPhone, da bo funkcija začela pravilno delovati.

6. Prazna baterija AirTag

Vaš AirTag je naprava, ki deluje na baterije in po mnenju Apple baterijo bi morali zamenjati čez približno eno leto .

Običajno prejmete obvestilo na vaš iPhone, ko se baterija AirTag začne izprazniti. Napolnjenost baterije lahko preverite tudi v aplikaciji Find My.

Če ne prejmete obvestila in aplikacija prikazuje, da je baterija popolnoma napolnjena, vendar imate AirTag že več kot eno leto, boste morda vseeno želeli vstaviti novo baterijo.

 1. Potisnite pokrov baterije navzdol in ga zavrtite v nasprotni smeri urnega kazalca.
 2. Ko se pokrov neha vrteti, ga odstranite skupaj z baterijo.
 3. Vstavite novo baterijo (litijeva CR2032 3V v obliki kovanca). Prepričajte se, da je pozitivna stran obrnjena navzgor.
 4. Ko znova nameščate pokrov, se prepričajte, da so tri reže na AirTagu poravnane z jezički na pokrovu.
 5. Zavrtite pokrov v smeri urinega kazalca.

7. Slaba povezava

Dejanski AirTag za delovanje ne potrebuje povezave Wi-Fi, saj deli svojo lokacijo prek povezave Bluetooth. Vendar pa morate za pridobitev informacij iz AirTag vstopiti v aplikacijo Find My ali iCloud. Te zahtevajo internetno povezavo.

Torej, če je povezava Wi-Fi na vašem območju slaba, AirTag morda ne bo deloval tako, kot bi moral. Če veste, da s povezavo ni nič narobe, lahko poskusite znova zagnati iPhone ali ga za minuto prestavite v letalski način.

Mimogrede, Bluetooth na vašem iPhonu naj bo vedno vklopljen da AirTag deluje.

 AdobeStock_431688928_Editorial_Use_Only Close up Posodobitev programske opreme za upravljanje zaslona iPhone iOS na novo različico

Konstantin Savusia - stock.adobe.com

8. Čakajoča posodobitev za iOS

Če so bile v prejšnjih različicah sistema iOS kakršne koli napake, bi morale biti (teoretično) že odpravljene, ko bo posodobljena različica uvedena. Čeprav obstaja veliko uporabnikov Appla, ki raje ne bi posodobili svojega iOS-a, lahko vaš AirTag preneha delovati pravilno, če še vedno uporabljate starejšo različico.

Če želite posodobiti dejansko AirTag, morate imeti iOS 14.5 ali novejši . Če je to vaš primer, bo najnovejša posodobitev vdelane programske opreme dostavljena AirTagu, ko pride v doseg Bluetooth vašega telefona.

9. Telesna poškodba

AirTag preneha delovati, če se kakor koli poškoduje.

Mimogrede, naprave ni treba dobesedno zdrobiti, da ne more več delovati. Prah in umazanija lahko preprečita, da bi AirTag posodobil svojo lokacijo.

Če imate napravo poleg sebe, jo lahko poskusite previdno očistiti. AirTag ni vodoodporen, zato lahko storite le to uporabite dezinfekcijske robčke ali krpo, ki ne pušča vlaken . Vatirana palčka, namočena v čistilni alkohol, vam lahko pride prav, če morate očistiti težko dostopna mesta.

Poskusite se izogniti razstavljanju AirTaga, če ne nameravate zamenjati stare baterije.

Kako popraviti zračno oznako, ki ne posodablja lokacije

Predstavljajmo si, da:

 1. Nahajate se v državi, kjer je podprta tehnologija Ultra-Wideband.
 2. Registrirali ste AirTag na svoj osebni ID.
 3. Vaša »Poišči mojo aplikacijo« je nastavljena in vklopljeni so dvofaktorska avtentikacija in lokacijske storitve.
 4. Nahajate se na mestu z odlično povezavo Wi-Fi in imate nameščeno najnovejšo različico sistema iOS.

Toda vaš AirTag še vedno ne posodablja svoje lokacije!

To je vsekakor nadležna situacija, vendar obstaja kar nekaj stvari, ki jih lahko preizkusite, preden se obrnete na podporo strankam.

1. Počakaj

Eden od razlogov, zakaj vaš AirTag morda ne posodablja svoje lokacije, je ta, da se ni premaknil. Torej lahko poskusite poiskati napravo na že navedeni lokaciji ali preprosto počakate, da se AirTag premakne.

Drug primer, ko bi bil vaš edini izhod čakanje, je, če se vaša AirTag izgubi na relativno izoliranem območju. Svojo lokacijo bo posodobil šele, ko bo naprava Find My v dosegu .

2. Izklopite in znova vklopite nastavitve

Pojdite na »Find My app« in onemogočite napravo in »Find My network«. Čez nekaj sekund ponovno vklopite nastavitve.

Enak postopek ponovite z lokacijskimi storitvami.

Preden naredite vse to, boste morda želeli preklopite letalski način na »vklop« in nato nazaj na »izklop« . To lahko pomaga odpraviti vse manjše napake.

3. Ponastavite svojo AirTag

 1. Pojdite v aplikacijo Find My.
 2. Poiščite AirTag na seznamu elementov in se ga dotaknite.
 3. Povlecite navzgor, da vstopite v način nastavitev.
 4. Izberite 'odstrani element' in 'potrdi'.
 5. Vaša AirTag je bila uspešno odstranjena in zdaj lahko dodajte AirTag na vaš iPhone še enkrat po ponovnem zagonu telefona . V veliko primerih bo ta hitra ponastavitev rešila težavo.

Koliko časa traja, da Airtag posodobi lokacijo?

Dokler je naprava Find My prisotna v dosegu AirTag, bo posodabljala svojo lokacijo vsake 1-2 minuti .

Kako narediti, da Airtag pogosteje posodablja svojo lokacijo?

AirTag bo lahko posodobil svojo lokacijo, kadar koli bo nekje v njegovi bližini naprava Apple z aplikacijo Find My.

Stranke morajo to upoštevati AirTag ni sledilnik v realnem času . Pogostost posodobitve bo odvisna od prisotnosti drugih naprav Apple v bližini AirTaga (ne od časa, ki je pretekel od zadnje posodobitve).

Glede na to lahko AirTags zagotovijo podatke v realnem času, če so ves čas poleg vašega iPhone-a (natančneje v razponu približno 30 čevljev). Če želite, da AirTag pogosteje posodablja svojo lokacijo, zagotovite, da ima okoli sebe veliko naprav Apple.

Zaključek

AirTag lahko preneha posodabljati lokacijo, če je ena od funkcij, ki mu omogočajo pravilno delovanje, izklopljena (aplikacija Find My, lokacijske storitve, Bluetooth, dvofaktorska avtentikacija), če pride do napake v sistemu ali če je povezava Wi-Fi je slabo.

V mnogih primerih bi morala preprosta ponastavitev AirTag pomagati, ko se prepričate da so vse primarne nastavitve pravilne . Ne pozabite, da je AirTag naprava, ki deluje na baterije, zato je morda čas, da vstavite novo gumbasto baterijo, če jo imate več kot 12 mesecev.