Zakaj Apple TV za nekaj sekund postane črn? (8 popravkov)

Zakaj Apple Tv Za Nekaj Sekund Postane Crn 8 Popravkov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Apple TV vam omogoča popolno izkušnjo vašega pametnega televizorja z večuporabniško izkušnjo, uporabnim daljinskim upravljalnikom Siri in številnimi aplikacijami. Če med uporabo za nekaj sekund zatemni zaslon, imamo razloge za to in kako to odpraviti. Depositphotos_83420692_L Predal Apple TV z daljinskim upravljalnikom siri na belem ozadju

leonardo255/Depositphotos.com

3 razlogi, zakaj Apple TV postane črn

Nekaj ​​stvari lahko povzroči, da vaš Apple TV za nekaj sekund postane črn, in večina jih ima preproste rešitve.

1. Ujemaj dinamični razpon ali ujemaj hitrost sličic

Apple TV ima dva načina, ki lahko povzročita občasne zatemnitve zaslona: Match Dynamic Range in Match Frame Rate. Ti omogočajo, da vaš Apple TV 4K bolje deluje z vsebino, ki jo gledate.

Ujemanje dinamičnega obsega ujema izhod z dinamičnim obsegom vsebine, medtem ko se ujemanje hitrosti sličic ujema z izvirno hitrostjo sličic.

Vaš Apple TV bo samodejno določil, kateri razpon/hitrost naj uporabi, in v teh nekaj sekundah se lahko pojavi utripajoč črn zaslon.

2. Opozorilni simbol/utripajoča lučka stanja

Če ste med posodobitvijo programske opreme prejeli opozorilni simbol, sporočilo o napaki in/ali utripajočo lučko stanja, se vam lahko prikaže črn zaslon.

3. Težava s strojno opremo ali povezavo

Drugi vzroki za začasen črn zaslon vključujejo težave s kabli, Wi-Fi, povezavo Apple TV in okvarjeno strojno opremo.

8 možnih popravkov

Tukaj je osem rešitev, ki jih lahko poskusite danes.

1.    Preverite kable in povezavo

Kot v večini primerov, ko imate težave z zaslonom, je prvi korak, da se prepričate, da so vsi vaši kabli in žice pravilno priključeni in nepoškodovani.

Osredotočite se na kabel HDMI in se prepričajte, da je pravilno priključen. Če uporabljate HDMI 2.1, morate uporabiti kabel HDMI ultra visoke hitrosti. Za HDMI 2.0 uporabite kabel Premium High-Speed.

Če želite še enkrat preveriti, ali sta kabel in vrata nedotaknjena, lahko poskusite celo z alternativnim HDMI , če je možno. Ko je vse priključeno, se prepričajte, da se vhod HDMI na televizorju ujema z vrati, ki jih uporabljate v meniju z nastavitvami televizorja.

Če preklapljate med vrati, izklopite in odklopite TV in Apple TV iz njunih virov napajanja.

Kot dodaten korak pojdite na splošne nastavitve Apple TV, izberite Video and Audio in izberite Check HDMI Connection.

2.    Upoštevajte nedavne spremembe

Če ste nedavno spremenili nastavitev Apple TV in se je kmalu zatem začel pojavljati črn zaslon, vas to lahko usmeri na težavo in rešitev. Poskusite vrniti na staro nastavitev, da vidite, ali to odpravlja težavo.

3.    Izklopite ujemanje dinamičnega razpona ali ujemanje hitrosti sličic

Če želite izklopiti Ujemaj dinamični razpon ali Ujemaj hitrost sličic, pojdite na:

 1. nastavitve
 2. Video in avdio
 3. Ujemanje vsebine
 4. Izberite ustrezen obseg/stopnjo
 5. Izklopite oboje

4.    Naslovite opozorilni simbol

Če ste med posodobitvijo programske opreme na Apple TV 4K videli opozorilni simbol, se morate obrniti na Apple podporo.

Če ste prejeli opozorilo na prejšnjem Apple TV HD z utripajočo indikatorsko lučko, lahko obnovite vaš Apple TV in ga popravite.

 1. Odklopite kabel HDMI in napajalni kabel
 2. Priključite kabel USB-C ali Micro-USB na zadnjo stran televizorja in ga povežite z računalnikom. Če gre za HD ali 3. generacijo televizorja, ga priključite na napajanje
 3. V Macu odprite Window Finder. V računalniku odprite iTunes
 4. Izberite svojo napravo
 5. Kliknite Obnovi Apple TV. Preden odklopite kable, počakajte, da se obnovitev konča.

5.    Posodobite programsko opremo Apple TV

Posodobitve programske opreme so pomembne za odpravljanje hroščev, napak in na splošno za ohranjanje delovanja vašega Apple TV kot novega. Apple TV je lahko nastavljen na samodejno posodabljanje ali pa boste morda morali posodobitve dovoliti ročno.

comment faire un retrait suspendu sur mac word

Če na televizorju vidite sporočilo, da je na voljo posodobitev, sledite navodilom in nadaljujte s posodobitvijo. Posodobitve lahko tudi ročno preverite z naslednjimi pozivi:

 1. Odprite nastavitve Apple TV
 2. Izberite Sistem, Posodobitve programske opreme in Posodobi programsko opremo
 3. Če je posodobitev na voljo, izberite Prenos in namestitev

Počakajte, da se posodobitev dokonča. Ne odklopite vašega Apple TV. Če vidite utripajočo lučko, je to normalno.

Če želite nastaviti samodejne posodobitve, naredite naslednje:

 • Izberite Sistem, Posodobitev programske opreme in Samodejno posodobi

 AdobeStock_73310278 Stikalo HDMI na belem ozadju

6.    Prenehajte uporabljati stikalo za sprejemnik/HDMI

Če uporabljate sprejemnik ali stikalo HDMI, je to lahko vzrok za črn zaslon. Namesto tega priključite Apple TV neposredno na televizor prvi .

Ko je Apple TV prikazan na vašem televizorju, enega za drugim dodajte stikalo ali sprejemnik HDMI. Po vsakem času preverite, ali je začetni zaslon še vedno prikazan, da ugotovite, ali je težava v katerem koli elementu.

7.    Izklopite HDR

Visok dinamični razpon (HDR) na televizorju 4K zagotavlja bolj realistično sliko s povečanim kontrastom, svetlostjo in barvami. Nekateri ljudje so ugotovili, da njihov Apple TV ni več utripal črno, če so izklopili svoj HDR in se vrnili na standardni format HDMI.

Če želite to narediti, sledite tem pozivom:

 1. Pojdite v nastavitve televizorja
 2. Izberite Slika
 3. Izberite Napredne nastavitve slike
 4. Izberite funkcijo HDMI in izberite Izklop

Nekateri televizorji bodo imeli različne izbire nastavitev, na primer »HDMI Ultra Deep Color« ali druge. Za izklop HDR preverite priročnik za televizor ali poiščite drugo različico funkcijskega gumba HDMI. Nato se vrnite na Apple TV in ga uporabite nekaj minut, da vidite, ali je težava odpravljena.

8.    Ko logotipu Apple sledi črn zaslon

Če po pojavu logotipa Apple vidite le občasno črn zaslon, sledite tem korakom:

 1. Istočasno pritisnite in držite gumb za nazaj in gumb za zmanjšanje glasnosti na daljinskem upravljalniku.
 2. Zadržite šest sekund.
 3. Vaš Apple TV bo nato zamenjal ločljivosti vsakih 20 sekund. Ko pristane na ločljivosti, ki vam je všeč, izberite V redu. Za izhod lahko izberete tudi Prekliči.

Končne misli

Če na vašem Apple TV občasno utripa črn zaslon, je to morda posledica spremembe v sličicah/hitrosti, težave s posodobitvijo programske opreme ali druge težave s strojno opremo ali povezavo. Na srečo bo osem zgornjih popravkov odpravilo večino teh težav. Če nič drugega ne pomaga, se za nadaljnjo pomoč obrnite na podporo Apple TV.