Zakaj imajo grafične kartice še vedno vrata DVI? (Odgovorjeno!)

Zakaj Imajo Graficne Kartice Se Vedno Vrata Dvi Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Kljub hitremu napredku tehnologije imajo najnovejši računalniki še vedno starejše vmesnike, kot so vrata DVI. Čeprav monitorjev DVI ne izdelujejo ali prodajajo več, so nekateri sodobni računalniki združljivi s temi podedovanimi vrati – toda zakaj?  AdobeStock_74410814 stran profesionalne igralne grafične kartice, pogled plošče s priključki

DVI na grafičnih karticah se postopoma opušča

DVI na grafičnih karticah se postopoma opušča, vendar ne pričakujte, da bo kmalu nenadoma izginil s trga. DVI bo verjetno opuščen v tem desetletju, tako kot je bil VGA, in zdi se, da bo najti GPE z vrati DVI počasi postaja težje.

Resnica je, da monitorji DVI še vedno krožijo po tehnološkem trgu. Velik delež uporabnikov nima sredstev (ali motivacije), da bi porabili več denarja za nadgradnjo svoje strojne opreme na najnovejše monitorje in grafične procesorje. Kot taka lahko traja do desetletja, da je 'postopno opuščanje' končano.

Pravzaprav, če bi pogledali najboljše grafične kartice na današnjem trgu, verjetno ne boste našli vrat DVI.

Torej, kdaj točno bo DVI popolnoma opuščen? Težko je podati natančno napoved, vendar se bo to verjetno zgodilo, saj bodo monitorji z ločljivostjo nad 1080p postali norma. To se počasi dogaja, vendar je 1080p še vedno najpogostejša ločljivost.

ajouter des polices à word mac

Zakaj DVI postaja zastarel

Če ste igralec z monitorjem z visoko FPS (nad 60) ali če vaša igralna nastavitev vključuje monitor 1080p, je DVI še vedno dobra izbira. To je zato, ker DVI dobro deluje z monitorji 144 Hz.

Verjetno ste že slišali, da je HDMI boljši od DVI. Kakšne so temeljne razlike med tema dvema, zaradi katerih je vredno opustiti DVI?

DVI ne podpira 4K

Če vaša igralna nastavitev vključuje monitor 4K, je povezava prek vrat DVI nesmiselna, saj ne podpira te ločljivosti. Lahko se povežete prek DisplayPort ali HDMI, ki sta na voljo na najnovejših grafičnih karticah.

Strokovnjaki napovedujejo, da bodo sčasoma monitorji 4K postali norma. Ko se to zgodi, ne morete pričakovati več starih vrat DVI na grafičnih karticah.

Čeprav je video Blu-Ray v ločljivosti 1080p, DVI ne podpira metod šifriranja, ki se uporabljajo v Blu-Ray.

DVI ne prenaša zvoka

Kot sem že omenil, lahko HDMI skupaj prenaša zvok in video. Na žalost DVI ne more prenašati zvoka, tudi če uporabljate kabel z dvojno povezavo. Če še ne poznate razlike med kablom z dvojno povezavo in kablom z eno povezavo, je osnovna razlika hitrost. Dvojne povezave so skoraj dvakrat hitrejše.

Dvojni kabli omogočajo, da vrata DVI prenašajo višjo ločljivost (2560 x 1600), vendar ne prenašajo zvoka. To pomeni, da boste pri igranju iger ali gledanju filmov v domači nastavitvi potrebovali dodatne kable.

DVI ne podpira G-Sync ali FreeSync

G-Sync in FreeSync sta razvili Nvidia oziroma AMD za zmanjšanje trganja zaslona, ​​zatikanja in zakasnitve vnosa v video igrah.

Te tehnologije sinhronizirajte najmanjšo in največjo hitrost osveževanja monitorja s stopnjo osveževanja grafične kartice . To lahko povzroči veliko bolj gladko izkušnjo za igralce, delujejo pa samo s kabli HDMI in DisplayPort.

Ni vsak monitor s povezavami HDMI ali DisplayPort samodejno združljiv z G-Sync ali FreeSync. Če želite monitor s to funkcijo, jo poiščite v opisu izdelka.

  AdobeStock_30073046 Prikazana je razlika med priključnimi kabli DVI in VGA

Kakšna je razlika med VGA in DVI?

Ker je VGA že zastarela funkcija, ste morda mislili, da je zelo podoben DVI. Vendar obstaja velika razlika med obema, zato lahko grafični procesorji še vedno vključujejo ta podedovana vrata.

VGA je analogni vmesnik, DVI pa digitalni. Večina VGA podpira do 640×480 in 60 Hz, nekateri novejši VGA kabli pa lahko podpirajo do 1080p. DVI podpira do 1080p in 144 Hz.

Kot bi pričakovali, so bila analogna vrata VGA opuščena, ker je v današnjih digitalnih računalnikih zelo malo prostora za analogne sisteme.

Prilagajanje DVI na VGA

V vrata DVI lahko priključite kabel VGA, če imate ustrezen adapter. To je veliko enostavnejši postopek, kot bi pričakovali. Adapterji se običajno prodajajo v spletnih trgovinah in trgovinah s tehniko.

Treba je omeniti, da je z uporabo adapterja mogoče pretvoriti samo VGA v DVI in ne obratno.

Kdaj uporabiti kabel DVI

Razpravljal sem že o tem, kako ta pristanišče postaja zastarelo. Zato so vrata DVI potrebna le v nekaj primerih. Na primer gledanje starega videa iz naprave, ki podpira samo VGA.

excel comment référencer une autre feuille

Tukaj je nekaj razlogov, zaradi katerih bi lahko ugotovili, da potrebujete vrata DVI, kar je tudi razlog, zakaj lahko proizvajalci grafičnih kartic še vedno namerno dodajajo ta podedovana vrata v GPE.

Popravilo starih monitorjev

Stari monitorji in zasloni so še vedno v uporabi po vsem svetu. Za popravljanje teh zaslonov bodo morda potrebna vrata DVI, ker niso združljivi z grafičnimi karticami HDMI. Monitorji, ki delujejo pri 1080p, se lahko povežejo tudi z vrati DVI za pritrditev. Težavo bi lahko rešil adapter, vendar vsi adapterji ne delujejo dobro.

Igranje na starih monitorjih

Glavni razlog, da je DVI še vedno na grafičnih karticah, je združljivost s starejšo strojno opremo. Če imate star monitor visoke ločljivosti, ki še vedno dobro deluje in podpira samo DVI, ni razloga, da bi ga zavrgli.

Nekateri stari monitorji podpirajo visoke stopnje osveževanja, DVI pa podpira do 144 Hz. Vse, kar je nad 60 Hz, se šteje za visoko hitrost osveževanja in igralci zelo cenijo to funkcijo.

Seveda je HDMI prav tako dober pri oddajanju 144 Hz in lahko doseže veliko višje številke. 240 Hz monitorji so vse pogostejši in podpirajo samo HDMI in DisplayPort.

Končne misli

Čeprav je HDMI boljša možnost za večino uporabnikov, so monitorji DVI na voljo še danes. Dokler so še v uporabi, bo obstajalo povpraševanje po združljivosti in proizvajalci bodo vključili ta podedovana vrata. DVI bo sčasoma opuščen, vendar bo trajalo nekaj časa, preden bodo vrata DVI popolnoma zastarela.