Zakaj imajo kabli DVI vijake? (Pojasnjeno)

Zakaj Imajo Kabli Dvi Vijake Pojasnjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Dandanes, ko povezujete vhodno in izhodno napravo, se boste verjetno morali ukvarjati s kabli HDMI za avdio in video signale. Vendar imajo nekatere starejše naprave drugačna vrata, ki niso združljiva s temi kabli. Kabli DVI se na primer uporabljajo za prenos video signalov tako kot kabli HDMI, vendar imajo edinstveno obliko in dodatne vijake.  AdobeStock_332965534 DVI kabelski zaslon z zgornjim in sprednjim priključkom, risan koncept

Namen vijakov na kablih DVI

Digital Visual Interface (DVI) je digitalni vmesnik, ki vam omogoča prenos video signalov med napravami s pomočjo kabla. DVI lahko prenaša oboje digitalni in analogni signali , za razliko od starejšega VGA, ki prenaša samo analogne signale.

Kabli DVI so bili pred leti precej pogosti, vendar so se v zadnjem času umaknili kablom HDMI. Vendar pa lahko vrata DVI še vedno najdete v več različnih različicah namizni monitorji, projektorji, in več. Za razliko od HDMI imajo kabli DVI dva vijaka na obeh straneh glave kabla, ki ustrezata dvema luknjama v vratih.

Namen teh vijakov je zagotoviti, da povezava je popolnoma varna . Glava kabla DVI ima velik konektor v primerjavi s kabli HDMI, ki ga je mogoče priključiti tako, kot je, vendar je težak in ni varen brez uporabe vijakov.

Vijaki na strani konektorja so izdelani tako, da se popolnoma prilegajo luknjam na strani vrat DVI. Da bi jih zavarovali, morate kabel najprej priključiti v pravilna vrata in se prepričati, da je dobro pritrjen, nato pa ga pritrditi z vijaki. Zasukajte vsak vijak v smeri urinega kazalca da ga zategnete.

Zakaj je pomembno, da je povezava trdno zavarovana?

Razlog, zakaj je tako pomembno, da dobro priključite kable DVI, je, da lahko prenašajo digitalne in analogne signale. Digitalni signali so ne vpliva po načinu priključitve kabla; signal ali obstaja ali pa ga ni.

vendar analogni signali so lahko močnejši ali šibkejši, odvisno od tega, kako je kabel priključen. Bolj kot je kabel privit, boljši bo analogni signal. Zato proizvajalci kablov DVI poskrbijo, da je te priključke mogoče dobro priključiti.

Kaj se zgodi, če ne uporabim vijakov?

Kot sem pojasnil zgoraj, so vijaki pomembni sestavni deli kablov DVI in jih je treba priviti vsakič, ko enega priključite, da bo povezava varna. Lahko pa se vam zdi, da je to izguba časa in priključite priključek, ne da bi naredili karkoli drugega; je to varno?

Na splošno, morda ne boste imeli težav z uporabo kabla DVI, če ga priključite brez privijanja vijakov, če ne premaknete kabla. Glava se lahko sama prilepi na vrata, tudi brez pomoči vijakov. Vendar pa lahko vsak majhen premik povzroči izklop kabla.

Marsikdo se odloči ne uporabljajte vijakov kadar nimajo časa in na splošno ne naletijo na težave. Če pa nenehno delate blizu zadnjega dela naprave, bi verjetno premaknili kabel DVI in po nesreči odklopite , zato se prepričajte, da uporabljate vijake.

  AdobeStock_85798101 dvi kabel na belem ozadju

créer une clé USB amorçable avec rufus

Kako izgleda kabel DVI?

Če želite bolje razumeti, kaj dosežejo vijaki in kako jih lahko uporabite, morate vedeti, kako izgleda kabel DVI. Verjetno ste že kdaj videli enega ali vrata DVI, vendar tega morda še niste opazili.

DVI kabel ima dve oblikovani glavi na vsakem koncu, ki ustreza vratom DVI na vhodnih in izhodnih napravah. Vsaka glava kabla DVI ima a kovinsko prevlečen moški konektor v obliki črke D ki vsebuje več žebljičkov. Oblika D pomeni, da obstaja samo en pravilen način priključitve kabla.

Na obeh straneh konektorjev lahko vidite dva vijaka, ki ju lahko krmilite z okroglimi gumbi za glavo. Glave so nekoliko drugačne na vsakem koncu, saj so vrata drugačna; čeprav so podobni, imajo lahko priključki različno število zatičev in različne oblike.

Za kaj se uporabljajo kabli DVI?

Kot je navedeno zgoraj, kabli DVI prenašajo analogne in digitalne video signale iz vhodne naprave v izhodno napravo. S kabli DVI lahko na primer povežete vhodno napravo, kot je fotoaparat ali računalnik, z izhodno napravo, kot je monitor ali projektor.

DVI-ji so bili razviti v konec devetdesetih in so bili precej priljubljeni v 2000-ih, ker so ponujali več prednosti kot druge možnosti. Dandanes lahko še vedno najdete veliko naprav, ki vam nudijo možnost uporabe kablov DVI.

Vendar pa je glede na uspeh in napredek kablov HDMI varno reči, da DVI ne bo več tako priljubljen in bo morda kmalu izginil iz večine naprav.

DVI kabli se še vedno uporabljajo, saj so v marsičem podobni svojim predhodnikom VGA in naslednikom HDMI ter ponujajo določene prednosti v primerjavi z obema.

Kateri drugi kabli imajo vijake?

Kabli DVI niso edini, ki imajo vijake, ki jih bolje pritrdijo. Njihovi predhodniki, kabli Video Graphics Array (VGA), imajo podobno zgradbo in komponente, vključno z vijaki. Pogosto lahko na prvi pogled zamenjate eno vrsto z drugo.

vga kabli so bili razviti v 80. letih in so bili nekaj desetletij precej priljubljeni. Tako kot kabli DVI so se uporabljali predvsem za povezavo računalnikov z monitorji ali projektorji, ki so prenašali video signale. Dandanes lahko še vedno najdete nekaj vrat VGA na določenih računalnikih ali monitorjih, vendar na tej točki postajajo zastarela.

Kabli VGA in DVI so podobni, ker so narejeni za isti namen in lahko prenašajo analogni video signali . Vendar lahko kabli DVI prenašajo digitalne signale, kar je za VGA nemogoče.

Dejstvo, da kabli VGA delujejo samo z analognimi signali, pojasnjuje tudi, zakaj potrebujejo tudi vijake za zategovanje povezave; analogne signale lahko močnejši če je povezava varnejša.

  AdobeStock_105198757 Primerjava KABLA DVI v HDMI na sivo belem ozadju

DVI v primerjavi s kabli HDMI

Če primerjate kable DVI z njihovimi predhodniki, lahko razumete njihove prednosti in razlog, zakaj imajo določene komponente, kot so vijaki. Vendar pa boste morda morali primerjati tudi kable DVI z njihovimi nasledniki, kabli HDMI, da boste bolje razumeli njihove pomanjkljivosti.

mon indicateur de batterie a disparu windows 10

HDMI kabli so bili razviti kmalu po DVI v zgodnjih 2000-ih. Hitro so začeli pridobivati ​​na priljubljenosti in zdaj so postali primarni način povezovanja naprav in oddajanje avdio in video signali. Obstajajo različne generacije kablov HDMI, zato se tisti, ki jih trenutno uporabljate, nekoliko razlikujejo od prvotnih, razvitih leta 2000.

Tukaj je nekaj ključnih razlik med priključkoma DVI in HDMI:

  • Priključke HDMI lahko priključite brez potrebe po vijakih.
  • Kabli HDMI prenašajo tako avdio kot video signale , medtem ko lahko DVI prenaša samo video signale.
  • HDMI podpira Full HD kakovost slike , medtem ko DVI morda ne bo mogel.
  • DVI je še vedno privzeta v večini računalniških monitorjev , vendar ga bo morda kmalu prehitel HDMI, ki je privzet na televizorjih in napravah za pretakanje.
  • DVI podpira digitalni in analogni signali , HDMI pa lahko deluje samo z digitalnimi.
  • Priključki HDMI so dražje kot pri DVI.

Zaključek

Kabli DVI so bili v zadnjih nekaj desetletjih stalnica za povezovanje naprav in prenos video signalov. Za pravilno povezavo potrebujejo vijake, ker narava kabla zahteva več podpore, pa tudi zato, ker prenašajo analogne signale, katerih moč je odvisna od tega, kako tesna je povezava.