Zakaj je kamera Ring Doorbell zamegljena? (Odgovorjeno!)

Zakaj Je Kamera Ring Doorbell Zamegljena Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Lahko je frustrirajoče, če imate na svoji nepremičnini nameščen varnostni sistem, vendar začne ustvarjati zamegljene posnetke. Obstaja več razlogov, zakaj se to lahko zgodi, in na srečo jih je večina enostavno rešiti.Prvič, tehnologija Ring za optimalno delovanje zahteva hitrost prenosa vsaj 2 Mb/s in mora biti nameščena v položaju, kjer je njena povezava odblokirana. Poleg tega lahko težave z zameglitvijo povzročijo tudi umazane leče, infrardeče pronicanje in odvečna vlaga. Tukaj je opisano, kako popraviti kamero zvonca za jasno in podrobno sliko.

  AdobeStock_568506332 Videli soseda, kako pritiska na priljubljen, brezžični pametni zvonec na vratih pred hišo, zunaj verande

application bloquée d'utiliser le matériel graphique

Zakaj je moja kamera zvonca zamegljena?

1. Slaba internetna povezava

Ko opazite, da kakovost vaše kamere Ring doorbell slabša, se prva stvar, ki jo morate preveriti, je, da imate zadostno internetno povezavo .

Hitra rešitev: preverite položaj usmerjevalnika

Zvonec postavite čim bližje internetnemu viru (usmerjevalniku). . Če kamere ne morete konfigurirati blizu usmerjevalnika, poskusite začasno postaviti zvonec zraven njega, da vidite, ali ustvarja jasno sliko.

Če kamera ustvari jasno sliko, ko je postavljena poleg usmerjevalnika, je lahko vaša težava oddaljenost. Recimo, da je približevanje kamere internetnemu viru težava; v tem primeru, lahko kupite ojačevalnik, ki ga postavite poleg zvonca . To bo povečalo vašo kakovost interneta in hkrati ohranilo trenutno postavitev vaših naprav.

Hitra rešitev: Preverite hitrost interneta

Če postavitev ne zmanjša zamegljenosti vaše slike, preveri hitrost interneta . To lahko storite prek aplikacije Ring ali vzamete spletni test v vašem spletnem brskalniku . Naprave z zvonjenjem potrebujejo internetno hitrost vsaj 2 Mb/s za optimalno delovanje . Če je vaš internet prepočasen za ustrezno delovanje, poskusite naslednje:

  • Ponovno zaženite usmerjevalnik.
  • Usmerjevalnika ne postavljajte na mesto, kjer lahko debeli zidovi ali kovinski predmeti blokirajo njegov signal.
  • Poskusite posodobiti usmerjevalnik na trenutni model.
  • Če se težave nadaljujejo, se obrnite na svojega internetnega ponudnika.

2. Umazana leča kamere

Umazana leča fotoaparata lahko povzroči vašo Posnetek zvonca na vratih bo videti zamegljen zaradi prstnih odtisov, madežev ali umazanije zbrani na objektivu.

Če je to težava čez dan, se bo zvečer verjetno poslabšala, saj mora kamera še bolj delovati in infrardeča svetloba se odbija od umazanije in ostankov , zaradi česar je vaša slika videti bolj zamegljena.

Hitra rešitev: naj bo leča čista

Redno čistite objektiv fotoaparata, da preprečite nabiranje prahu in smeti ki bi lahko povzročile zamegljenost vaših slik. Oblačila iz mikrovlaken – tako kot čistila za očala – so popolna ker očistijo umazanijo in olje z vaše leče brez prask.

3. Uporabite HDR za izboljšanje videoposnetkov

HDR – ali High Dynamic Range – je lahko odličen način za izboljšanje kakovosti posnetkov vaše kamere Ring doorbell podnevi. Ta tehnika omogoča, da vaša kamera zajame več videoposnetkov pri različnih osvetlitvah hkrati . Ti posnetki se nato združijo, da dobite jasnejšo celotno sliko.

To je odličen način za zagotavljanje dodatne jasnosti in podrobnosti dnevnih posnetkov, vendar se bo funkcija samodejno izklopila zvečer, ker ni dovolj svetlobe.

Zakaj je moja kamera zvonca ponoči zamegljena?

Ring ponuja odličen varnostni sistem, ki zagotavlja brezskrbnost in vam pomaga, da se počutite varne. Toda tudi ko so vaši dnevni posnetki jasni, boste včasih ugotovili, da lahko nočni postanejo nekoliko zamegljeni. Evo zakaj –

Obstajajo težave z infrardečimi LED

Podnevi kamera vašega zvonca uporablja vidno svetlobo, ki jo zajame skozi objektiv, da ustvari digitalno kopijo slik, ki jih zajame. vendar zvečer, ko ni dovolj sončne svetlobe, se kamera vašega zvonca zanaša na infrardečo svetlobo zagotoviti jasno sliko. Če obstaja

premalo infrardeče svetlobe, lahko povzroči zamegljenost slike.

Poleg tega lahko zaradi infrardečega pronicanja vaše slike nočnega zvonca postanejo meglene. Gumijasto tesnilo, ki obdaja objektiv fotoaparata, pomaga zaščititi objektiv pred pronicanjem IR . Če pa tesnilo poči ali se obrabi, lahko to puščanje povzroči, da se vaš posnetek zamegli.

Odvečna vlaga lahko zamegli vašo sliko

Ko sonce zaide, boste neizogibno opazili padec temperature. Ko te temperature približajo rosišču, povzročijo kondenzacijo na vseh razpoložljivih površinah (to je zato, ker hladen zrak ne more zadržati enake količine vodne pare kot topel zrak)

Kako popravim zamegljeno nočno zvonjenje kamere?

Ko namestite varnostni sistem, boste želeli pokritost čez noč, da se boste med spanjem počutili varne. Dobra novica je, da je veliko teh težav enostavno popraviti z nizom preprostih popravkov.

exception de service système windows 8.1

1. Preverite, ali je dovolj infrardeče svetlobe

Vemo vaša kamera zvonca je odvisna od infrardeče svetlobe za napajanje njegovega nočnega slikanja, zato vam zagotovitev pripravljene zaloge lahko pomaga zagotoviti jasno sliko.

Prvič, preverite baterijo, da zagotovite dovolj energije za napajanje infrardečih LED . Če imate že dovolj napolnjeno baterijo, lahko tudi poskusite dopolniti IR osvetlitev za vaš fotoaparat . Dodate lahko infrardeči reflektor, da boste lažje očistili posnetke, ustvarjene ponoči.

Ne pozabite, da lahko dobite tudi preveč infrardeče svetlobe, kar ustvari svetlo belo, preosvetljeno sliko. Vse je o vzpostavitev pravega ravnotežja :

  • Preizkusite različne kote, da vidite, kateri zagotavlja najboljšo osvetlitev.
  • Izogibajte se usmerjanju luči ali kamere proti odsevnim površinam (to vključuje gosto listje, saj so listi lahko zelo odsevni.)

2. Preverite infrardeče pronicanje

Če vaš zvonec Ring ponoči ustvarja zamegljene posnetke, lahko kaže na težava s tesnilom leče , ki omogoča prodiranje IR svetlobe. Obstajata dva glavna načina, da preverite, ali je to težava z vašim zvoncem ali ne.

Najprej zamenjajte zamegljeno kamero za rezervno; postavite ga na isto mesto in si oglejte, kakšne slike ustvarja. Če so tudi slike na drugi kameri zamegljene, je morda težava pri pozicioniranju vašega zvonca. Če pa druga kamera ustvari jasno sliko, težava je lahko v infrardečem pronicanju .

Če nimate rezervne kamere za preizkus, lahko originalno kamero premaknete na drugo lokacijo. Če se slika počisti, je težava najverjetneje vaša lokacija. Če pa se slika zbistri, je težava morda v razpoki ali raztrganini gumijastega tesnila.

Preglejte tesnilo za morebitne znake poškodb . Če sumite, da je to težava, lahko se obrnite na Ring za popravilo izdelka ali izdajo zamenjave .

format usb pour l'installation de windows

3. Odstranite vire vlage

Naprave, ki ustvarjajo presežek toplega zraka – kot so klimatske naprave ali zračniki za sušilnike – lahko ustvarijo dodatna vlaga, zaradi katere se vaš fotoaparat zvečer zamegli . Mnogi od teh so veliki, fiksni aparati, ki jih ne boste mogli prestaviti.

Kljub temu lahko kamero zvonca premaknete stran od teh virov, da zmanjšate rosenje. Tudi če vašemu fotoaparatu čez dan uspe absorbirati dodatno vodno paro, se lahko ponoči zaradi padca temperature spopade.

Seveda, odvečna vlaga lahko izvira tudi iz podnebja . Če živite v vlažnem okolju, investirajte v vodoodbojno sredstvo, ki ga boste nanesli na pokrov leče . To deluje kot tanka oljna plast, ki preprečuje, da bi se voda prilepila na površino leče.

Končne misli

Številni dejavniki lahko povzročijo zamegljenost kamere zvonca. Če imate čez dan težave, je težava najverjetneje v vaši internetni povezavi ali namestitvi zvonca. Če pa se zamegljenost pojavi v nočnih urah, je verjetnejša težava z infrardečo funkcijo.

Preverite hitrost interneta, poskrbite, da bo fotoaparat čist in redno preverjajte, ali je objektiv umazan ali poškodovan. Če težave ne odpravite, poskusite stopiti v stik s tehnično podporo Ring za nadaljnjo pomoč in nasvet.