Zakaj moja dostopna točka AT&T ne deluje? 7 Vzroki in rešitve

Zakaj Moja Dostopna Tocka At T Ne Deluje 7 Vzroki In Resitve

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Številni podatkovni paketi AT&T imajo vključeno mobilno dostopno točko. Dostopna točka ima določeno količino podatkov, ki se lahko uporabijo za zagotavljanje dostopa do interneta prek brezžičnega lokalnega omrežja.V bistvu dostopna točka omogoča povezovanje telefonov, tablic in drugih naprav z internetom.

Čeprav je ta storitev priročna, je lahko zahtevna in povzroči, da dostopna točka ne deluje pravilno. Na srečo vzroki za to običajno niso zapleteni in popravki so enostavni. Spodaj je nekaj najpogostejših razlogov, zakaj vaša dostopna točka AT&T morda ne deluje, in kako to odpraviti.

  AdobeStock_92500795 telefon brez omrežnega signala pri uporabniku. Zamegljeno ozadje

Dostopna točka AT&T ne deluje: 7 razlogov zakaj in kako odpraviti težavo

1. Obstaja težava z vašo mobilno podatkovno povezavo

Najpogostejši vzrok za okvaro dostopne točke je pomanjkanje mobilnih podatkov. Brez ustrezne povezave z mobilnimi podatki vaša dostopna točka preprosto ne bo mogla delovati. Tudi če se lahko povežete z dostopno točko, ne bo mogla delovati tako, kot bi z močnejšo internetno povezavo.

Vaša mobilna naprava mora imeti dovolj mobilnih podatkov, da ima delujočo dostopno točko. Glede na vaš podatkovni paket lahko obstaja dnevna ali mesečna omejitev podatkov. Te omejitve lahko zavirajo vašo internetno povezavo in s tem delovanje dostopne točke.

prtscn ne fonctionne pas windows 10

2. Geslo dostopne točke ni pravilno

Drugi najpogostejši razlog, da vaša dostopna točka ne deluje, je, da ne uporabljate ustreznega gesla, ko se poskušate povezati z vašo dostopno točko. Ko se poskušate povezati z internetom prek prenosnika ali tablice, vas bo pozval, da vnesete geslo. Nepravilen vnos gesla vam ne bo omogočil uporabe dostopne točke.

3. Samodejno preklapljanje med vročimi točkami je onemogočeno

Pred kratkim so se začele pojavljati naprave s funkcijo, ki samodejno izklopi preklapljanje med dostopnimi točkami. Malo uporabnikov ve za to in to je povzročilo veliko težav z dostopnimi točkami AT&T.

Ta funkcija bo samodejno preklopila v način mirovanja ali celo popolnoma izklopila, če naprava že nekaj časa ni bila povezana z dostopno točko.

Ko je samodejni preklop dostopne točke izklopljen, vaša dostopna točka ne bo delovala pravilno. Ker je to dokaj nov vzrok za nedelovanje dostopnih točk, večina uporabnikov sploh ne ve, da to obstaja. Na srečo lahko enostavno preverite, ali ima vaša naprava to funkcijo in ali je ta funkcija onemogočena, tako da odprete nastavitve naprave.

4. Način varčevanja z baterijo je vklopljen

Veliko naprav ima možnost načina varčevanja z baterijo, ki jo je mogoče vklopiti. Ko je omogočeno, onemogoči določene stvari na napravah, ki porabljajo veliko baterije. To vključuje nameščene aplikacije in funkcije naprave. Včasih to vključuje vroče točke.

Ta težava se najbolj pojavlja pri dostopni točki za vozila AT&T, zlasti pri Hondah, ki imajo že vgrajeno funkcijo dostopne točke AT&T. Naprave, kot so telefoni, morda ne bodo imele težav z dostopno točko, če je njihov način varčevanja z baterijo vklopljen.

5. Vaša naprava potrebuje posodobitev programske opreme

Dokaj običajno je, da imajo mobilni telefoni, tablični računalniki in prenosni računalniki posodobitve programske opreme. Če vaša naprava iz kakršnega koli razloga ni samodejno namestila posodobitve programske opreme, lahko napravi prepreči povezavo in pravilno uporabo dostopne točke.

Notranje težave s programsko opremo lahko preprečijo učinkovito delovanje naprav in se lahko razširijo na uporabo dostopne točke. Čeprav se morda sliši strašljivo, da imate v napravi nedelujočo programsko opremo, na srečo to običajno samo pomeni, da je treba vašo napravo posodobiti.

6. Vaša naprava ne podpira pasu 5 GHz

Danes lahko večina naprav podpira pas 5 GHz. Še vedno pa je možno, da je vaša naprava bolj primerna za pas 2,4 GHz. V tem primeru lahko naprava prepreči povezavo z vašo dostopno točko.

Ni veliko uporabnikov, ki poznajo različne frekvenčne pasove, zato je lahko presenečenje, da ima njihova naprava težave preprosto zato, ker je združljiva z 2,4 GHz namesto s 5 GHz. V nastavitvah lahko preverite, katero frekvenco podpira vaša naprava.

7. Vaš telefon ima notranjo težavo

Možno je, da je vaša naprava sama vzrok za težave s povezavo. Včasih se notranji modemi v telefonih ne morejo neposredno povezati z brezžičnimi omrežji. Če se to zgodi, bo prikazano, da je vroča točka vklopljena, vendar dejansko ne bo delovala pravilno.

Ta težava se lahko pojavi, tudi če ste se že kdaj povezali z dostopno točko in jo uporabljali. Če vaš telefon ne more vzpostaviti povezave z brezžičnim omrežjem, bo še vedno prikazal dostopno točko kot možnost za vaše druge naprave, vendar tudi če se lahko povežete z njo, ne bo interneta.

  AdobeStock_554827416 poslovna oseba s telefonom, ki's shows personal hotspot infront of a desk with a laptop opened up on it

Kako popraviti dostopno točko AT&T

Prvi korak pri odpravljanju težav z dostopno točko AT&T je preverjanje vaše mobilne podatkovne povezave. Brez mobilne podatkovne povezave vaša vroča točka ne bo delovala. Še vedno so lahko krive druge morebitne težave, vendar bo težko ugotoviti, če nimate internetne povezave.

Če je edina težava pomanjkanje mobilnih podatkov, preverite, ali imate na voljo dovolj mobilnih podatkov za dejansko delovanje dostopne točke. Oglejte si svoj podatkovni načrt, da vidite, kakšne so vaše omejitve podatkov. Vedno lahko izberete drug podatkovni načrt, da omogočite dostopno točko.

Naslednji korak je dvakratno preverjanje gesla. Možno je, da ste se pomotoma napačno vtipkali in da vam to preprečuje povezavo z dostopno točko. Če ste prepričani, da je geslo pravilno, lahko težavo rešite tako, da odprete nastavitve Wi-Fi in pritisnete gumb »Pozabi«. Tako se boste lahko znova povezali z omrežjem z ustreznim geslom.

Ne pozabite preveriti, ali so v vaši napravi omogočeni kateri koli načini. Samodejno preklapljanje med dostopnimi točkami lahko omogočite tako, da odprete »Omrežje in internet«, »Dostopna točka in privezovanje« in »Dostopna točka Wi-Fi«.

Od tam izklopite funkcijo, ki onemogoča samodejno preklapljanje dostopne točke. Način varčevanja z baterijo lahko onemogočite tako, da odprete »Battery«, »Battery Saver« in pritisnete gumb za izklop.

Od tam naprej je najboljši korak preverjanje posodobitev programske opreme. Posodobitve programske opreme lahko preverite ročno v nastavitvah naprave ali preprosto znova zaženete napravo. Običajno bo to rešilo težave s programsko opremo. Poskusite lahko tudi izklopiti in vklopiti Wi-Fi, da ponastavite povezavo naprave.

Ko so izčrpane vse druge težave, lahko preverite, ali je težava povezana s frekvenco. Če je vaša naprava primerljiva s frekvenco 2,4 GHz, pojdite v svoje nastavitve, kliknite »Omrežje in internet«, »Dostopna točka in privezovanje« in »Dostopna točka Wi-Fi«.

Pojdite v Napredne nastavitve, pritisnite »AP Band« in izberite možnost 2,4 GHz.

Če vse te rešitve še vedno ne delujejo, se lahko vedno obrnete na podporo AT&T. Ko vse drugo odpove, bodo imeli na voljo ekipe za tehnično podporo, ki bodo pomagale odpraviti težavo.

Zaključek

Če vaša dostopna točka AT&T ne deluje, je najverjetnejši vzrok slaba internetna povezava ali napačno geslo.

Druge vzroke, kot so omogočeni ali onemogočeni določeni načini naprave, je mogoče enostavno odpraviti s preklopom načinov. V najslabšem primeru bo vašo napravo morda treba znova zagnati, da bo dostopna točka ponovno pravilno delovala.

Viri

Meta opis

Ali vaša vroča točka AT&T ne deluje? Naučite se, kaj ga povzroča in kako ga odpraviti.

Referenčni viri

https://www.itechask.com/att-hotspot-not-working/ https://forums.att.com/conversations/data-messaging-features-internet-tethering/wifi-hotspot-not-working/63fe10ae2ae0007efb0ec66e https://forums.att.com/conversations/data-messaging-features-internet-tethering/why-is-hotspot-not-working/62c714bce929921253c7b457