Zakaj moja vrata Display ne delujejo, HDMI pa deluje?

Zakaj Moja Vrata Display Ne Delujejo Hdmi Pa Deluje

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Ena najbolj frustrirajočih stvari pri tehnologiji je, ko preneha delovati pravilno in je treba najti rešitev. Ena pogosta težava, s katero se lahko srečajo uporabniki računalnikov, je, da izhod DisplayPort morda ne deluje, čeprav izhod HDMI deluje brezhibno.To bo veljalo samo za uporabnike osebnih računalnikov, ker računalniki Apple za povezavo z zasloni uporabljajo samo priključke HDMI, Mini-DisplayPort ali Thunderbolt. Oglejmo si nekaj pogostih težav, ki lahko preprečijo delovanje DisplayPorta in morda ne vplivajo na vrata HDMI.

 AdobeStock_521480841 Pogled na zadnji del osebnega računalnika, priključeni kabli. Uporaba DisplayPort za računalniški monitor

Ali lahko uporabljate svoj telefon, če odklopite ... 6 načinov za odpravljanje težav z DisplayPort, ki morda ne vplivajo na vrata HDMI

eno. Ponovni zagon sistema

Med strokovnjaki za IT je pogosta šala, da 90 % tehnične podpore sprašuje, 'ali ste ga poskusili izklopiti in znova vklopiti?' Del humorja izvira iz tega, kako pogosto se besedna zveza uporablja, kot ponovni zagon pogosto reši večino težav, povezanih z računalnikom .

pourquoi mon disque dur ne s'affiche pas sous windows 10
 1. Izklopite računalnik in ga izključite iz napajanja.
 2. Izklopite monitor in ga izključite iz napajanja.
 3. Počakajte 30 sekund.
 4. Znova priključite monitor.
 5. Znova priključite računalnik.
 6. Ponovno vklopite računalnik.
 7. Ponovno vklopite monitor.

Čeprav ta rešitev pogosto povzroči delujoč monitor, uspeh ni zagotovljen. Če vam ne uspe, je naslednja možna rešitev, da preverite gonilnike.

2. Ali so nameščeni pravilni gonilniki?

Eden najpogostejših vzrokov za težave z zaslonom so nepravilno nameščeni ali manjkajoči gonilniki, zaradi česar operacijski sistem ne more pravilno registrirati izpisa.

 1. Spodaj Meni Start , kliknite Nastavitve.
 2. Išči 'Upravitelj naprav' in kliknite nanj.
 3. Kliknite na “Monitorji” in preverite, ali je vaš naveden.
 4. Od tu lahko poiščete novejši gonilnik ali se vrnete na starejšega, če je zaradi nedavne posodobitve monitor prenehal delovati.

Upoštevajte, da ne bi smelo biti težav z gonilnikom za vašo video kartico, ker vrata HDMI delujejo.

3. Preverite nastavitve projektorja

Če prvi dve tehniki odpravljanja težav nista delovali, je naslednja možna rešitev priključitev kablov HDMI in DisplayPort na različne monitorje, če so na voljo. potem, pritisnite tipko Windows in P dokler se ne prikaže zaslon na desni strani.

Od tu še naprej pritiskajte gumb navzdol in počakajte nekaj sekund. Zaslon bi moral utripati ali postati črn, ko pa najdete pravo nastavitev, bi moral zasvetiti in delovati normalno.

Meni Windows + P je meni »Način prikaza predstavitve«, ki ima možnosti, kot so »razširjeni zaslon«, »samo računalnik« in »samo projektor«. Če je vaš računalnik nastavljen na »samo glavni zaslon«, monitor, povezan s kablom DisplayPort, ne bo deloval.

štiri. Namestite najnovejše posodobitve

Če nobena od zgornjih rešitev ne deluje, je naslednji korak zagotovitev, da je vaš operacijski sistem Windows posodobljen. To je še posebej pomembno, če že nekaj časa niste posodobili.

Prvi korak je uporaba začetnega menija za dostop do plošče z nastavitvami. Če uporabljate Windows 10, bo pod “Varnost in posodobitve” . Za uporabnike sistema Windows 11 bo na voljo glavna stran z nastavitvami .

ne trouve pas de chrome à désinstaller

Čeprav se morda zdi, da posodobitve nimajo nobene zveze z nastavitvami DisplayPort v vašem računalniku, so računalniki zapleteni kosi opreme in nepovezana posodobitev lahko prekine video izhod in preneha delovati.

5. Preverite vhod monitorja

Druga stvar, ki je pogosto spregledana, je vhodna nastavitev na vašem monitorju. Če je nastavljen na HDMI, DVI ali kaj drugega, kar ni DisplayPort, boste prejeli sporočilo »ni signala« ali črn zaslon.

Dejanski gumbi bodo odvisni od monitorja, ki ga uporabljate, vendar bi moral biti pri večini gumb za vnos na dnu zaslona. Če ga enkrat pritisnete, se prikaže seznam vhodov in lahko preverite, ali piše »DP« ali »Display Port«.

Razen seveda, če uporabljate DisplayPort v HDMI, DisplayPort v DVI ali drug podoben adapter. Nastavljen mora biti na kateri koli konec, ki je priključen na zadnji strani monitorja. V tem primeru mora biti nastavljen na HDMI ali DVI.

 AdobeStock_81779584 Kabel zaslona, ​​zvit na belem ozadju

6. Preverite sam kabel

Ta rešitev je na samem dnu seznama stvari, ki jih je treba preveriti, ker, če nobena od zgornjih tehnik za odpravljanje težav ni rešila težave, je zelo verjetno, da je sam kabel zlomljen ali poškodovan.

Če imate dostop do drugega kabla Display Port, na primer kabla prijatelja ali sodelavca, bo morda lažje poskusiti uporabiti njega pred drugimi rešitvami. Vendar, če imate samo eno in ta korak zahteva, da kupite še eno, je bolje, da jo uporabite kot zadnjo možnost.

pourquoi je ne peux pas désinstaller chrome

Spodnja črta

To je nekaj najboljših načinov za popravilo povezave Display Port, ki ne deluje, čeprav izhod HDMI deluje povsem v redu. Te bi morale rešiti težavo v 99 % primerov in, če ne, je verjetno težava v samem monitorju.

Rešitve, ki vključujejo gonilnike grafične kartice, niso vključene na ta seznam, ker se domneva, da izhod HDMI deluje. Ker bi okvarjen, nepravilno nameščen ali manjkajoči gonilnik za grafično kartico verjetno vplival na izhod HDMI, lahko domnevamo, da sama kartica verjetno ni težava.

Vso srečo s povezavo Display Port in upajmo, da bodo te rešitve rešile težavo!