Zakaj na monitorju Acer piše, da kabel ni priključen? (7 popravkov)

Zakaj Na Monitorju Acer Pise Da Kabel Ni Prikljucen 7 Popravkov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Če dobite znak za napako pri kabelski povezavi, vam to lahko prepreči, da bi opravljali delo ali uživali v svojem monitorju Acer. Do te napake običajno pride zaradi težave z vrati, okvarjenega kabla, nastavitev monitorja ali težave s strojno opremo.Zbrali smo sedem najboljših popravkov, s katerimi boste svojo povezavo spet vzpostavili.

telecharger visio 2016 64 bits

  Čist delovni prostor z mehansko tipkovnico, slušalkami bluetooth, brezžično miško z nastavitvijo dvojnega monitorja

4 Morebitne težave s povezavo monitorja Acer

Če vaš monitor Acer utripa sporočilo o napaki »Kabel ni priključen«, morate preveriti nekaj stvari. Najprej bomo pregledali kabel in se prepričali, da je varno priključen. Nato bomo preverili monitor in njegove nastavitve. Na koncu bomo preučili morebitne težave s strojno opremo.

1. Napačen kabel

Samo zato, ker se prilega v vrata, še ne pomeni, da je pravi kabel za to delo. Morda uporabljate napačen kabel ali pa ste za kabel na monitorju izbrali napačen vhod. Kabel je lahko tudi zvit, poškodovan, obrabljen ali zlomljen.

2. Napačna vrata

Vhodna in izhodna vrata povezujejo vaš monitor z video in zvočnim virom. Morali boste pregledati, da zagotovite, da nobena težava z vrati ne vpliva na zaslon vašega monitorja. Pokvarjena vrata je treba popraviti strokovno, preden to sporočilo o napaki izgine.

3. Monitor Issue

Če je težava s strojno opremo, je lahko težava s povezavo sam monitor.

4. Težava z nastavitvami

Nastavitve v monitorju je mogoče prilagoditi, da poskusite pravilno povezati svoj zaslon. Če ste v računalnik dodali ločeno kartico, boste morali konfigurirati tudi nastavitve, tako da bo vaš monitor prikazoval sliko iz tega vira.

7 možnih popravkov za težave s kabelsko povezavo Acer

Tukaj so najboljši popravki za prepoznavanje kabelske povezave na monitorju Acer.

1. Preverite kabel

Najprej preverite, ali je kabel, ki ga uporabljate, prepognjen, obrabljen, urezen ali druge poškodbe. Če je kabel v dobrem stanju, ugotovite, za kakšen kabel gre po njegovih koncih.

Monitorji se običajno povežejo s svojim virom prek povezav VGA, DisplayPort, DVI, HDMI ali USB Type-C. Kabel, ki ga uporabljate, je odvisen od vaše naprave in za kaj jo želite uporabiti.

HDMI je običajno izbira med televizorji in računalniki, saj ponuja jasno sliko in povezavo ter je široko podprt. DisplayPort je še ena priljubljena možnost samo za osebne računalnike, ki lahko poganjajo več monitorjev iz ene povezave.

Če je mogoče, je VGA starejši kabel, ki se mu je treba izogibati, DVI pa je samo za video. Kabli USB Type-C so najnovejša možnost, ki odlično deluje za prenosnike in telefone.

Na spletu lahko najdete slike koncev teh kablov, da ugotovite, kateri kabel uporabljate. Prepričajte se, da vaš monitor to podpira, in kabel tesno priključite na obeh koncih .

windows 10 sans économiseur d'écran

2. Ponastavite monitor

Vaš monitor morda ne registrira kabelske povezave, ker se ni pravilno zagnal ali ima težave s signalom. Ko so kabli potrjeni, ponastavimo monitor.

Odklopite vse kable, ki so priključeni na vaš monitor, razen vira napajanja. Držite gumb za vklop na monitorju polnih 30 sekund. Počakajte vsaj pet minut – morda medtem privoščite prigrizek – in nato vse znova priključite in vklopite monitor. Lahko traja nekaj minut, da se zaslon naloži.

3. Prilagodite nastavitve

Vsi osebni računalniki imajo eno od dveh vrst grafičnih kartic. Lahko so integrirani ali diskretni. Ena integrirana kartica je privzeto priložena vsakemu sistemu. Ločene kartice se dodajo pozneje. Če ste dodali ločeno kartico, morda niste prilagodili svojih nastavitev, da bi jo prikazali.

Če ste svoj video kabel priključili v režo za ločeno grafično kartico, boste prejeli to sporočilo o napaki. To lahko prilagodite tako, da konfigurirate svoj zaslon prek nastavitev osnovnega vhodno-izhodnega sistema (BIOS).

Odvisno od vaše različice sistema Windows boste v BIOS vstopili z različnimi tipkami ali nastavitvami. Na spletu lahko poiščete »[Vaša različica sistema Windows], kako vstopiti v BIOS« in poiščete smernice za svoj računalnik.

Ko ste v BIOS-u, lahko namesto »Auto IGFX« izberete »Discrete«. Grafika na monitorju bi se morala nato registrirati z vaše diskretne kartice.

clé windows 7 ne fonctionne pas

4. Namestite grafično kartico

'Namestitev' vaše grafične kartice samo pomeni, da jo pravilno namestite v svoj računalnik. To se običajno zgodi nepravilno, ko nekdo sam nastavi ali montira računalnik. Prepričajte se, da je grafična kartica potisnjena do konca.

5. Preklapljajte med kabelskimi viri

Če ste uporabljali kabelsko povezavo, ste izbrali povezavo na monitorju in se ne morete povezati z zaslonom, poskusite uporabiti drug kabelski vir smo omenili v popravku #1. Če imate kabel DisplayPort, HDMI ali kabel DVI, ga priključite v ustrezna vrata, odklopite originalni kabel in preverite, ali vaš monitor registrira sliko.

  AdobeStock_140071156 Od blizu priključki za vhodni signal sodobnega računalniškega zaslona

6. Preverite vrata

Obstajajo izhodna vrata, ki prihajajo iz vaše primarne naprave (običajno računalniškega stolpa ali prenosnika) in vhodna vrata na vašem monitorju. Če je eden od teh pokvarjen, povezava ne bo delovala.

Preglejte vrata s svetilko, da poiščete morebitne očitne poškodbe. To se lahko zgodi, če so vašo napravo prevažali, padla ali nepričakovano udarila ob nekaj.

Če opazite poškodbe v vratih, se boste morali odpraviti na popravek #7.

7. Razmislite o strokovni pomoči

Če menite, da ima vaš monitor ali naprava vidne poškodbe ali težavo s strojno opremo, ki je ne morete najti, je morda čas, da jo odnesete v servisno delavnico. Če nimate izkušenj s tehničnimi popravili, je najbolje, da ne zbadate in ne prebadate notranjosti monitorja ali naprave, da se izognete nadaljnjim poškodbam.

Poiščite lokacijo v vaši bližini za tehnično popravilo prek Google zemljevidov, uporabite vse garancije, ki ste jih dobili z monitorjem ali napravo, in vedno izberite profesionalne storitve s pozitivnimi ocenami strank.

Končne misli

Vaš monitor Acer morda ne bo prepoznal kabelske povezave zaradi kabla, vrat, monitorja, nastavitve ali težave s strojno opremo. Nekateri izmed najboljših popravkov se začnejo s pregledom kabla, zagotovitvijo, da je podprt in izbran na monitorju, prilagoditvijo nastavitev monitorja ter pregledom vrat in naprav glede poškodb.

Če še vedno ne morete rešiti težave in menite, da je lahko interna, pojdite v lokalno servisno delavnico, da dobite ponudbo in jo popravite.