Zakaj se moj AirTag naključno izklopi? (5 vzrokov)

Zakaj Se Moj Airtag Nakljucno Izklopi 5 Vzrokov

comment se débarrasser de la barre inférieure sur windows 10 en plein écran

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Apple AirTags so edinstvene majhne naprave, ki vam pomagajo najti svoje stvari, ne da bi zapravili roko in nogo za novodobno napravo, ki nikoli ne naredi tega, kar bi morala. Na žalost so AirTags fantastične naprave, poleg tega pa so tudi nove, kar pomeni, da se bo občasna domislica zagotovo pojavila.Številne stvari lahko povzročijo, da se oznaka AirTag sproži in morda se celo zdi, kot da to počne naključno. Vendar je to običajno zaradi nečesa, kar naprava aktivno počne, nečesa, kar počnete vi, ali nečesa vmes, kot je tista 'muhastost', ki smo jo omenili.

 AdobeStock_458658671_Editorial_Use_Only Videti je, da je AirTag povezan z iPhonom. AirTag je sledilna naprava, ki jo je razvil Apple.

Tada slike – stock.adobe.com

AirTag se naključno izklopi: 5 vzrokov in rešitev

Kot pri vsakem izdelku 1. generacije bi morali tudi tu in tam pričakovati kamen spotike. Toda dobra novica je, da so AirTags dokaj preproste naprave. Veliko preprostejši kot vaš iPhone. Obstaja več načinov za odpravo teh majhnih zapletov in zagotovitev, da vaš AirTag deluje, kot bi moral.

1. Po pomoti vklopljen izgubljeni način

Vsi smo bili tam. Sedite v restavraciji in uživate v obroku, ko se vaša zadnjica začne pogovarjati z vami. Ne, vaš zadnji glas ni nenadoma zrasel. Pravkar ste pomotoma poklicali nekoga. Ker je vaš iPhone potreben za delovanje AirTag , je povsem možno, da ste aktivirali 'izgubljeni način' s svojimi stegni.

 1. Odprite aplikacijo »Find My«.
 2. Izberite svojo AirTag
 3. Povlecite navzgor (če je potrebno) in poiščite Izgubljeni način
 4. Izklopite izgubljeni način

Na enak način, če ste pomotoma vklopili izgubljeni način, lahko vklopite tudi »Predvajaj zvok«, ki aktivira zvok na napravi, ki ste jo izbrali. To je še ena funkcija v aplikaciji Find My, zaradi katere se lahko vaš AirTag sproži. Izklopite ga na istem zaslonu, kot ga uporabljate za onemogočanje izgubljenega načina.

2. Težave s povezavo

To je ena od tistih težav z napravami '1. generacije', ki smo jih omenili zgoraj. Težava z napravami prve generacije je, da imajo običajno kolcanje in moč povezave je pogosto ena izmed njih. Potreben je le kratek trenutek prekinitve povezave in vaši AirTag možgani se nenadoma pomešajo.

Večino časa preprosto ni dovolj sofisticiran, da bi se popravil sam. Popraviti boste morali tako, da odstranite oznako AirTag in jo dodate nazaj kot novo napravo. Vse to lahko storite iz Najdi mojo aplikacijo prav tako.

Vrnite se v aplikacijo Find My in izberite svojo AirTag. Izberite Prekini povezavo in nadaljujte ter znova dodajte napravo. Delovalo bo, kot da ste pravkar prvič dodali novo Apple AirTag. To bo rešilo težavo v 99,9 % primerov.

3. Samo ponastavite svojo AirTag

Včasih nam preprosto ni namenjeno vedeti, zakaj naše naprave ne delujejo pravilno. Navsezadnje vsi ne moremo biti računalniški inženirji. Poleg tega večina ljudi ne hodi naokoli z antistatičnimi rokavicami, mikroprocesorji in kompleti za spajkanje v žepih.

Dobra novica je, da če ne veste, zakaj vam AirTag piska in ga ne morete zaustaviti, bo preprosta ponastavitev pomagala. Magisterij ni potreben.

 1. Pritisnite pokrov AirTag Cover in ga zavrtite (v nasprotni smeri urinega kazalca – kot bi odstranili pokrov sode)
 2. Pokrov postavite na stran
 3. Odstranite baterijo
 4. Ponovno vstavite baterijo
 5. Odstranite ga še trikrat in vsakič previdno vstavite baterijo nazaj
 6. Ko bo ponastavitev končana, bo AirTag še zadnjič zapiskal
 7. Zamenjajte pokrov
 8. Znova povežite svojo napravo AirTag, kot da bi jo pravkar prvič odstranili iz embalaže

Sliši se kot bolečina, a je, kar je. Tukaj je upanje prihodnje Apple AirTags so veliko bolj priročni, ko gre za ponastavitve in podobno.

 AdobeStock_433271864_Editorial_Use_Samo naprava Apple AirTag, ki se drži v roki nad iPhoneom, medtem ko je povezana prek bluetootha

steheap – stock.adobe.com

4. Posodabljajte svojo AirTag

Zdi se, da to ni nič neumnega, vendar smo vsi v življenju zaposleni in mnogi od nas samo domnevamo, da so naše naprave povsem sposobne posodabljanja. Običajno so, vendar ne vedno.

Apple AirTag se večinoma ne posodobi, ker ni dovolj blizu vašemu iPhonu. Ker AirTag deluje samo prek brezžične povezave Bluetooth z vašim telefonom, se ne bo posodobil sam od sebe samo zato, ker se nahaja v sferi vašega domačega WiFi-ja.

Tukaj morate preveriti dve stvari. No, pravzaprav so trije, če vključite dejstvo, da je treba vaš iPhone polniti in ne na zadnji nogi baterije. Prepričajte se, da je Apple AirTag dovolj blizu vašemu iPhoneu, da lahko prejme posodobitev iz telefona.

Prepričajte se, da je povezan prek Bluetootha, kljub dejstvu, da ste odšli izven dosega, tudi če je bilo to le za sekundo ali dve. Včasih se naprava ne poveže samodejno znova, ko ste spet v dosegu, in jo morate povezati ročno v nastavitvah.

Ne pozabite, da imata Bluetooth in WiFi enake slabosti. S težavo prehajajo skozi veliko kovine, opeke, betona, injekcijske mase in debelega lesa. Od AirTaga ste lahko največ pet metrov in če je med vama zunanja stena, se lahko odklopi.

5. Izklopite varnostna opozorila

Morda ni vzroka. Vsaj nobenega vzroka, ki bi ga lahko ugotovili, ne da bi napravo odnesli v trgovino Apple ali servis tretje osebe.

Čeprav izklop opozoril običajno ni priporočljiv, lahko še vedno sledite in poiščete svoj AirTag prek aplikacije Find My. Zvok potrebujete le, da vas opozori, ko se približate napravi in ​​morate vedeti njeno natančno lokacijo.

 1. Skočite nazaj na aplikacijo Find My
 2. Poglejte v spodnji desni kot in poiščite zavihek »Jaz«.
 3. Poiščite preklopni gumb za »Opozorila o varnosti artiklov«
 4. Izklopite ga
 5. Ko se prikaže potrditveni oblaček, izberite »Onemogoči«.

To je to. Zdaj, če znova potrebujete hrup, lahko vedno izsledite AirTag s funkcijo Find My GPS. Ko se mu približate, preprosto obrnite celoten postopek in znova vklopite »Varnostna opozorila za artikle«.

Spodnja črta

Tipični vzroki so preprosti in se nanašajo na težave s povezavo, posodobitve vdelane programske opreme, ponastavitve ali obtičanje naprave v izgubljenem načinu. Po drugi strani pa so popravki običajno precej preprosti. Včasih vzroka morda ni mogoče opaziti in lahko opozorila izklopite, dokler ne pridete v popravilo ali ga pošljete podjetju Apple.