Zakaj se moj telefon ne poveže s 4G? (Popravki za iPhone in Android)

Zakaj Se Moj Telefon Ne Poveze S 4g Popravki Za Iphone In Android

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Operaterji mobilne telefonije uporabljajo omrežja 4G in 5G. Morda se spomnite, kako počasi so delovali telefoni v starem omrežju 3G in kako zelo vam je bilo všeč, ko je vaš operater zamenjal. Če imate telefon s sistemom Android ali iPhone, ki se ne more povezati s 4G, lahko ugotovite, kaj se ne more povezati in kako ga znova vzpostaviti. AdobeStock_215665703 ženska, ki uporablja pametni telefon na stopnišču v javnih prostorih, v prostem času.

Zakaj se moj telefon ne poveže s 4G?

The Najpogostejši razlog, zakaj se vaš telefon ne poveže s 4G, je, da ste izklopili mobilne podatke. Če želite uporabljati omrežje 4G doma ali ko ste na poti, morate imeti vklopljene mobilne podatke. Nekateri drugi razlogi, zakaj se telefon morda ne poveže, vključujejo:

 • Imate telefon, ki ni združljiv s 4G.
 • Prišlo je do težave z vašo kartico SIM.
 • Izklopili ste mobilne podatke.
 • Telefon ste preklopili v letalski način.
 • Telefon meni, da ste preblizu podatkovni omejitvi.
 • Nastavljen je na drugo omrežje.
 • Prišlo je do težave z vašimi imeni dostopnih točk.
 • Presegli ste omejitev podatkov.
 • Telefon potrebuje dragoceno posodobitev.
 • Vaš operater nima pokritosti s 4G na tem območju.

Posvetujte se s svojim operaterjem

Če imate Android ali iPhone, ki se ne more povezati s 4G, se posvetujte s svojim operaterjem, preden poskusite katero od teh rešitev. Prevozniki imajo različna omrežja na območjih po vsem svetu. Morda imate dostop do 4G na javnih mestih, kot je vaša najljubša restavracija ali javni park.

Ko ste doma ali na podeželju, vaš operater morda ponuja samo 3G. Večina operaterjev ima zemljevid omrežja, s katerim lahko preverite njihova območja pokritosti.

6 Potencial Rešitve za Android telefon

Čeprav so telefoni Android precej priljubljeni, se morda ne bodo vedno povezali z omrežjem 4G in vam omogočili želene hitrosti. Vedno preverite svoje mobilno omrežje, da vidite, ali ste vklopili mobilne podatke.

V telefonu Android, pojdite na Nastavitve ter Kartice SIM in mobilna omrežja. Za vklop uporabite drsnik. Tudi če telefon pravi, da so podatki vklopljeni, potisnite vrstico v položaj za izklop in nato nazaj v položaj za vklop, da ponastavite telefon. Poskusite lahko tudi vklopiti in izklopiti telefon, preden poskusite nekatere druge rešitve.

1. Poiščite svojo mobilno podatkovno omejitev

Večina mobilnih operaterjev ima zgornjo mejo ali omejitev prenosa mobilnih podatkov. Ko porabite vse svoje podatke za mesec, bo to zadušilo vaš telefon. Čeprav lahko še vedno vzpostavite povezavo, boste imeli hitrosti, podobne hitrostim klicne povezave.

Android telefoni spremljajte svojo porabo podatkov in vam olajša ugotovitev, kdaj ste dosegli omejitev ali ste blizu nje. Odprite razdelek Kartice SIM in mobilna omrežja in izberite Nastavi podatkovni načrt ali Poraba podatkov. Dobro je, da nastavite opozorilo, ki vas obvesti, ko ste blizu svoje meje.

dva. Preverite kartico SIM

Nekateri telefoni se ne bodo povezali s 4G, ker imajo ohlapno kartico SIM ali niso v pravem položaju. Tudi če je kartica SIM nekoliko nagnjena na stran, vam lahko prepreči uporabo omrežja.

Večina telefonov vam olajša dostop do kartice SIM. Izklopite telefon in odstranite zadnjo ploščo. Čeprav nekateri telefoni zahtevajo, da kartico izvlečete, drugi zahtevajo, da kartico potisnete navznoter, da jo sprostite. Vzemite kartico SIM iz telefona, jo znova vstavite in znova vklopite telefon.

3. Ponastavite imena dostopnih točk

Vsak telefon Android uporablja imena dostopnih točk ali APN. Ko vzpostavite povezavo, APN ustvari naslov IP za vaš telefon. Ta imena tudi zagotavljajo, da imate močno povezavo.

Vrnite se v razdelek Kartice SIM in mobilna omrežja in odprite APN. Na dnu tega razdelka boste videli dva gumba: enega, ki omogoča nastavitev novega APN, in drugega, ki ponastavi vaša trenutna imena. Kliknite na drugi gumb, da počistite svoje stare APN-je in vzpostavite nove.

štiri. Izklopite letalski način

Letalski način je običajna funkcija na telefonih, ki vam pomaga omejiti motnje, ki jih povzročate drugim ljudem. Čeprav ta način običajno uporabljate na letalu, ga lahko uporabite tudi, ko ste doma in se ne želite ukvarjati z desetinami besedilnih sporočil ali telefonom, ki neprestano zvoni.

Običajno morate odpreti Nastavitve in izbrati Več ali Napredne nastavitve. Premaknite vrstico pod letalskim načinom v položaj za izklop ali jo premaknite v položaj za vklop in nato nazaj. Nekateri telefoni imajo na vrhu zaslona gumb, ki omogoča hitrejši izklop tega načina.

5. Prilagodite protokol APN

Prilagodite lahko tudi protokol APN, vendar ta možnost ni na voljo na vseh telefonih. Odprite nastavitve in pojdite na WiFi in omrežja, da izberete SIM in omrežja. Nato morate odpreti Nastavitve SIM in Imena dostopnih točk. Kliknite na APN in nato na Protokol APN.

Pojdite navzdol, dokler ne vidite možnosti Ipv4/IPv6, in jo kliknite. Nato se lahko vrnete v svoje mobilne nastavitve in vklopite mobilno omrežje. Uporabil bo drugačen protokol, kar bi moralo pomagati.

6. Spremenite omrežje

Obstaja možnost, da je vaš telefon nastavljen na drugo omrežje, kot je 3G ali 5G. Odprite nastavitve in izberite Kartice SIM in mobilna omrežja. V razdelku Mobilno omrežje je želena vrsta omrežja.

Kliknite to vrstico, da izberete svoje omrežje. Morda boste ugotovili, da telefon uporablja drugo omrežje kot način varčevanja z energijo baterije. Kliknite Prefer LTE. To telefonu pove, da mora vedno poiskati omrežje 4G, ko se poveže s spletom.

 AdobeStock_244679402 mobilni telefon in sim kartica

7 Potencial Popravki za iPhone

Čeprav imate radi svoj iPhone, vam ne bo všeč, ko ga ne boste mogli uporabljati v omrežju 4G. Lahko deluje tako počasi, da ne morete igrati iger ali uporabljati nobene od svojih aplikacij. Na srečo obstaja nekaj priročnih rešitev za odpravo težave.

1. Izklopite letalski način

Ne domnevajte, da so telefoni Android edini, ki uporabljajo letalski način. Vaš iPhone bo ta način uporabil tudi kot način za omejitev, koliko motite druge ljudi. Če se morate osredotočiti na šolsko delo, ga lahko vklopite in se izognete dohodnim SMS-om ali klicem.

To nastavitev morate vedno preveriti, še posebej, če ste jo uporabljali pred kratkim. Odprite nastavitve in poiščite letalski način. Če je vaš telefon nastavljen na ta način, ga izklopite in nato znova vklopite. Počakajte pet do deset sekund in ga znova izklopite, da vidite, ali vaš iPhone deluje.

dva. Ponovno zaženite iPhone

Če imate iPhone, ki se ne poveže s 4G in ga že nekaj časa niste izklopili, je zdaj pravi čas, da ga znova zaženete. To iPhoneu pomaga odpraviti morebitne programske napake ali napake, ki vplivajo na vašo povezavo.

Če imate na svojem iPhoneu Face ID, pridržite enega od gumbov za glasnost in stranski gumb, dokler se telefon ne izklopi, nato pa ga znova vklopite.

Pri telefonih, ki nimajo te funkcije, pritiskajte na gumb za vklop, dokler iPhone ne prikaže novega zaslona. Potisnite gumb na zaslonu, da izklopite iPhone in ga nato znova zaženite.

windows 10 2e moniteur non détecté

3. Preverite svoje mobilne podatke

IPhone uporablja mobilne podatke za opravljanje nekaterih osnovnih opravil, ko nimate vzpostavljene internetne povezave. Na primer, lahko preverite svojo e-pošto in objavite posodobitev na Facebooku brez uporabe WiFi-ja v vašem domu. Ko so vaši mobilni podatki izklopljeni, vaš iPhone ne bo iskal omrežja 4G ali se povezal z njim.

V nastavitvah pojdite na Cellular in nato Cellular Data. Ko ta funkcija deluje, boste videli zeleno luč. Pojdite naprej in izklopite mobilne podatke za nekaj sekund in jih nato znova vklopite.

štiri. Odstranite kartico SIM

Na enak način, kot lahko kartica SIM vpliva na telefon Android, lahko vpliva tudi na iPhone. Ta kartica zaklene vaš telefon na omrežje operaterja in na njej je shranjenih nekaj osnovnih informacij o vašem telefonu. Običajno se te kartice zrahljajo ali izstopijo, ko vam telefon pade na tla.

Ko odstranite zadnji del iPhona, odstranite kartico SIM. Za ta korak potrebujete posebno orodje, vendar ga lahko kupite na spletu ali dobite pri svojem operaterju. Počakajte nekaj sekund, preden potisnete kartico nazaj v pladenj. Prepričajte se, da ste iPhone izklopili, preden odstranite kartico.

5. Izberite LTE

Obstaja dobra možnost vaš iPhone se ne more povezati s 4G, ker nimate vklopljenega LTE. Ko imate odprt razdelek Cellular Data, kliknite Glas in podatki.

To vam omogoča, da vidite omrežja svojega telefona in katero ima prednost. Uporabite drsnik poleg LTE, da ga izberete kot primarno omrežje. S tem sporočite svojemu iPhonu, naj uporablja omrežje 4G, kadar koli je to mogoče.

6. Ponastavite omrežje

Ko ponastavite omrežje v iPhonu, se znebite vseh omrežij in povezav, ki ste jih uporabljali v preteklosti. To lahko obnovi vaš iPhone in ga omogoči, da ponovno deluje v 4G. Pojdite v Nastavitve in Splošno, da izberete Prenos ali Ponastavitev iPhone-a in nato Ponastavi in ​​Ponastavi omrežne nastavitve.

Imeti morate geslo Apple, ki ga morate vnesti, preden potrdite ponastavitev iPhona. Ko vaš iPhone odstrani podatke, se bo zaustavil in znova zagnal. Ne pozabite, da boste morali pri tem koraku znova vnesti internetna gesla.

7. Posodobite svoj iPhone

Tako Apple kot operaterji, ki prodajajo svoje telefone, objavljajo posodobitve. Običajno boste prejeli opozorila, ki vam sporočajo, da morate posodobiti svoj telefon. V večini primerov jih bo Apple samodejno prenesel in namestil namesto vas.

Prevozniki pogosto pričakujejo, da boste preverili posodobitve. Pojdite v Nastavitve, nato Splošno in Vizitka. Počakajte nekaj sekund, do 15 sekund, dokler se ne prikaže pojavno okno. V polju kliknite Posodobi, da posodobite svoj telefon.

Zaključek

Ne glede na to, katero vrsto telefona imate, ga potrebujete za povezavo s 4G, ker nimate vedno dostopa do internetne povezave. Vaša težava je morda povezana z nastavitvami vašega telefona ali kartice SIM ter z vašim operaterjem in njegovimi posodobitvami. Preizkusite vse te rešitve, da vzpostavite povezavo telefona s 4G.