Zakaj slušalke Bluetooth pri klicih zvenijo slabo? (odgovorjeno)

Zakaj Slusalke Bluetooth Pri Klicih Zvenijo Slabo Odgovorjeno

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Uporaba slušalk Bluetooth za več kot en namen je eden od glavnih razlogov, zakaj med klici zvenijo slabo. Ker povezave Bluetooth zavzamejo veliko pasovne širine, slušalke morda ne bodo mogle slediti, če hkrati poslušate glasbo. AdobeStock_487257870 Upravljanje poizvedb po dnevih. Posnetek od zadaj mlade ženske, ki dela v klicnem centru

comment masquer la barre des tâches windows 10 lors de la lecture de jeux

Zakaj kakovost klica Bluetooth ni odlična

Obstaja več razlogov, zakaj se vaše slušalke Bluetooth med klici slabo slišijo. Oglejmo si najpogostejše.

Naprave Bluetooth imajo omejeno pasovno širino

V večini primerov je slaba kakovost zvoka med telefonskimi klici ali celo med preprostim poslušanjem glasbe posledica same povezave Bluetooth.

Bluetooth je posebej zasnovan kot brezžična povezava z nizko porabo energije Pasovna širina 2,4 GHz . To mu omogoča, da doseže ravnovesje med dosegom in hitrostjo prenosa.

Zaradi tega ne morete pričakovati, da vam bodo nekatere slušalke Bluetooth zagotavljale visokokakovosten zvok. Omejena pasovna širina lahko povzroči težave, kot so zakasnitve zvoka in slaba kakovost zvoka.

Toda zakaj se omejena pasovna širina pojavi le, ko kličete? Ali ne bi to moralo vplivati ​​tudi na vašo glasbo?

Odgovor se morda skriva v dejstvu, da imajo vaše slušalke mikrofon. Ko kličete, ne poslušate, ampak tudi oddajate zvok.

Povezava Bluetooth med vašim telefonom in slušalkami mora skrbeti za obe stvari in mikrofon zavzame dobršen del pasovne širine . To pusti še manjšo pasovno širino za zvok, ki ga poslušate.

To ne bi smelo biti dejavnik, če uporabljate slušalke samo za poslušanje klica in je mikrofon vašega telefona aktiven. To očitno velja za slušalke, ki nimajo mikrofona, vendar lahko med klicem preklopite tudi na mikrofon telefona.

Slušalke uporabljate za več kot en namen

Napredek tehnologije Bluetooth je uporabnikom omogočil uporabo svojih naprav Bluetooth za več dejavnosti hkrati, kot je predvajanje glasbe med klicem. Ko pa to storite, je večja verjetnost, da boste naleteli na težave.

Če menite, da vaše slušalke Bluetooth med klici slabo zvenijo, poskusite preverite, ali se to zgodi vedno, ko se uporabljajo za več kot en namen. Če je temu tako, potem je najbolje, da se držite samo ene dejavnosti.

Tukaj pridejo tudi zvočni profili. Slušalke Bluetooth so opremljene s posebnimi zvočnimi profili, ki določajo njihove funkcije med uporabo

Če slušalke, ki jih uporabljate, niso združljive z Profil slušalk oz Prostoročni profil (zvočni profili, ki omogočajo brezžične telefonske klice), potem je to morda razlog, zakaj se zvok med klici sliši slabo.

Vaša trenutna naprava ni združljiva z vašimi slušalkami

Če vaš telefon, prenosni računalnik ali tablični računalnik ni združljiv z vašimi slušalkami, bo to vplivalo na kakovost zvoka. Najnovejši modeli slušalk so združljivi z večino naprav, zaradi česar je to zelo redek razlog, vendar vseeno ne smete prečrtati te možnosti.

Upoštevajte, da težave z nezdružljivostjo niso omejene na specifikacije vaše naprave. Govorimo tudi o tem, ali vaša naprava podpira različico Bluetooth, ki se uporablja v slušalkah.

Obstaja pet glavnih različic: Bluetooth 1, 2, 3, 4 in 5. Če vaša naprava ne podpira najnovejše različice Bluetooth in ste kupili nov par slušalk, boste morda imeli zvok nizke kakovosti in druge težave.

Nekaj ​​moti povezavo Bluetooth slušalk

Do motenj Bluetooth pride, ko druga naprava moti signal, ki bi ga morala prejemati vaša brezžična naprava. Stvari, kot so WiFi usmerjevalniki, oprema za razsvetljavo in mikrovalovne pečice so najpogostejši viri motenj Bluetooth.

Če želite vedeti, ali imate opravka z motnjami signala, preverite, ali imate katero od spodnjih težav:

 • Med uporabo slušalk Bluetooth slišite statične zvoke.
 • Zvok vaših slušalk se naključno prekine.
 • Običajno traja več poskusov, preden lahko slušalke Bluetooth uspešno povežete z napravo.
 • Zvok pogosto zamuja.
 • Zvok vašega klica je moten.

Če menite, da motnje povzročajo težavo, si oglejte naše Članek na temo.

Uporabljate slušalke Bluetooth nizke kakovosti

Če ste odkljukali vse druge razloge, o katerih smo govorili v prejšnjih razdelkih, potem je ostal en verjeten vzrok: uporabljate slušalke Bluetooth nizke kakovosti .

Verjetno je tako, če ste slušalke kupili izključno zato, ker so poceni ali izdelka preprosto niste raziskali pred nakupom.

Ker imajo slušalke Bluetooth nizke kakovosti pogosto bolj omejene zmogljivosti in specifikacije v primerjavi s povprečnimi in vrhunskimi modeli, je jasno, da ne boste dobili najboljše kakovosti zvoka, ne glede na to, ali kličete ali poslušate glasbo.

Ob tem ne pozabite, da veliko telefonov nima visokokakovostnih mikrofonov. Zvok klica ne bi smel biti enak standardu kot glasba, ki jo poslušaš.

 AdobeStock_129566570 Črn moderen pametni telefon in rumeno črne bluetooth slušalke

Odpravljanje težav s slabo kakovostjo klica v slušalkah Bluetooth

Naj vas popeljem skozi nekaj nasvetov za odpravljanje težav, ki vam bodo pomagali izslediti določeno težavo, s katero se soočate.

 • Preverite nezdružljivost naprave. Preberite priročnik za slušalke in poiščite različico Bluetooth, ki jo uporabljajo. Nato preverite, ali je ta različica združljiva z vašo napravo.
 • Izključite motnje Bluetooth. Preverite, ali so slušalke v bližini drugih naprav, ki uporabljajo WiFi in drugo brezžično tehnologijo, kot sta usmerjevalnik in radio. Pozorni morate biti tudi na predmete iz kovine, kot so mikrovalovne pečice in kovinska vrata.
 • Ugotovite, ali uporabljate slušalke slabe kakovosti. Poskusite poiskati ocene o svojih slušalkah. Če se zdi, da niste edini, ki ima slabo kakovost zvoka, potem najverjetneje uporabljate slušalke nizke kakovosti.

Najbolje je, da ugotovite natančen razlog za slabo kakovost zvoka vaših slušalk, preden kar koli spremenite ali naredite kakršno koli hitro rešitev. To vam bo prihranilo veliko več časa in vas tudi zaščitilo pred morebitno poškodbo vaše naprave.

Kako izboljšati kakovost klica vaših slušalk Bluetooth

Tukaj je nekaj stvari, s katerimi lahko poskusite izboljšati zvok svojih klicev:

Qu'est-ce que le robinet Windows 9.21.1
 • Uporabljajte slušalke samo za en namen naenkrat. Če nameravate sprejeti klic, najprej ustavite predvajanje katerega koli medija v ozadju.
 • Ročno zamenjajte slušalke Bluetooth kodek . To storite tako, da v telefonu odprete nastavitve, sistem, možnosti razvijalca in kodek Bluetooth. Za najboljšo kakovost zvoka izberite aptX ali SBC.
 • Investirajte v boljše slušalke . Ni vam treba dati vse od sebe in kupiti avdiofilske slušalke. Že samo skromno povečanje vašega proračuna za 20 USD bo pomembno, še posebej, če ste slušalke kupili za manj kot ta znesek.
 • Odstranite vse naprave, ki bi lahko povzročale motnje Bluetooth . Ponovno povežite slušalke Bluetooth in preverite, ali se kakovost zvoka izboljša.
 • Poskusite združiti slušalke Bluetooth z drugo napravo. Tako boste ugotovili, ali je težava v nezdružljivosti naprave.

Če nobena od teh možnosti ne deluje, priporočam, da se obrnete na službo za pomoč uporabnikom vaše znamke slušalk. Če imate enoto z napako in ste še vedno v garanciji, jo boste morda lahko zamenjali z novo.

Končne misli

Vaše slušalke Bluetooth se lahko ob klicih slabo slišijo iz več razlogov, vključno z omejeno pasovno širino povezave Bluetooth, pomanjkanjem podpore za več kot en zvočni profil, nezdružljivostjo naprave, uporabo slušalk slabe kakovosti in motnjami Bluetooth.

Obstaja več načinov, s katerimi lahko izboljšate kakovost zvoka klicev v slušalkah Bluetooth, vendar je najbolje, da veste, kaj je vzrok, preden kar koli storite.