Zakaj Smart TV medpomnilnik? (5 razlogov)

Zakaj Smart Tv Medpomnilnik 5 Razlogov

Zavrnitev odgovornosti: Ta objava lahko vsebuje pridružene povezave, kar pomeni, da prejmemo majhno provizijo, če opravite nakup prek naših povezav, in to za vas brezplačno. Za več informacij obiščite našo Stran z omejitvijo odgovornosti .

Medpomnjenje je že dolgo eden izmed najpogostejših prijemov pretakanja. To je še posebej frustrirajoče pri pametnih televizorjih, ker ne veste vedno, kaj ga povzroča ali kako dolgo bo trajalo.Vaš pametni televizor še naprej medpomni zaradi svojih starejših komponent WiFi. Lahko tudi zaradi njegove lokacije, počasne internetne hitrosti, prenatrpanega omrežja in nepodprte definicije.

V tem članku bomo razložili, kaj je medpomnilnik, kaj naredi vaš pametni TV medpomnilnik in kako ga lahko odpravite.

  AdobeStock_263202159 Širokopasovni usmerjevalnik z medpomnjenjem televizije v ozadju, ki poudarja slabo internetno povezljivost

Kaj je medpomnjenje?

Da bi razumeli, zakaj vaš pametni televizor izvaja medpomnjenje, moramo najprej pojasniti, kaj je medpomnjenje.

Ko pretakate vsebino, vaš ponudnik pošlje podatke v vaš usmerjevalnik, ki jih usmeri v vašo napravo. Odvisno od hitrosti interneta in zmogljivosti usmerjevalnika se lahko to zgodi v trenutku ali vsaj nekaj minut.

la barre des tâches youtube en plein écran ne se cache pas

Pri pretakanju medpomnilnikov vsebine naprava uporablja malo pomnilnika za zaustavitev toka na mestu, medtem ko prejema in obdeluje preostale podatke. Pogosto naenkrat pride preveč podatkov, da bi jih lahko obvladala razpoložljiva hitrost.

Z drugimi besedami, ko vidite sliko medpomnilnika, podatki še vedno prihajajo s hitrostjo, ki je usmerjevalnik ne zmore, zato vam ne more dati celotnega videa.

Zakaj pametni televizorji medpomnilnik (5 vzrokov)

1. Uporabljeni starejši standardi WiFi

Tako kot pretočne naprave in računalniki imajo tudi pametni televizorji WiFi sprejemnike, ki zajamejo signal in ga pretvorijo v tisto, kar vidite in slišite. Vendar te notranje komponente niso pripravljene na prihodnost.

Tehnologija WiFi je od svojega začetka skočila naprej in z boljšo opremo omogočala večje datoteke pri večjih hitrostih. Starejše (»podedovane«) naprave uporabljajo starejše standarde, ki jih nekateri sodobni WiFi usmerjevalniki ne podpirajo.

Če vaš pametni televizor uporablja starejši standard WiFi, kot je WiFi 4, bo težko obdelal nalaganje podatkov. Če televizor ne more dovolj hitro dohiteti, bo povezavo medpomnil ali popolnoma prekinil.

2. Lokacija Smart TV

Kadarkoli imate stalno težavo s sprejemom WiFi, morate najprej preveriti razdaljo med vašo napravo in usmerjevalnikom.

Na primer, lastniki stanovanj, ki imajo svoj internetni modem in usmerjevalnik nameščen v pisarni, običajno ugotovijo, da se njihove naprave trudijo na nasprotni strani hiše.

Usmerjevalnik, ki uporablja pas 2,4 GHz in ni predaleč od televizorja, ne bi smel imeti težav, razen če je omrežje zataknjeno, a ko razdalja vključuje več sten, moč signala oslabi.

Pas 5 GHz je močnejši, vendar le na manjših razdaljah (kar pomeni, da ne more oddajati zelo daleč), zato pametni televizorji, ki uporabljajo ta pas, imajo težave na daljavo.

3. Motnje WiFi

Brezžični usmerjevalniki, ki pošiljajo signale na stenske pametne televizorje, imajo kovinski montažni nosilec in steno, s katero se lahko kosajo.

Stene z vodovodnimi cevmi v notranjosti predstavljajo številne ovire v zgoščenem območju. Cevi, obložene z vodo, delujejo kot dvojna motnja za valove WiFi .

Če imate doma več naprav, ki delujejo na isti vrsti radijskih signalov kot vaš WiFi (2,4 GHz), lahko pride tudi do motenj v signalu WiFi za vaš pametni televizor. Na primer, brezžični prostorski zvočniki morajo uporabljati te valove, da ostanejo sinhronizirani.

4. Počasne internetne hitrosti

Ko usmerjevalnik s premalo razpoložljivimi pasovi (ali prekrivajočimi se pasovi) postane prenatrpan, internetna hitrost trpi, ker poskuša preiti preveč podatkov, kar pomeni tudi več zahtev za obdelavo.

Opazili boste tudi zmanjšanje internetne hitrosti, če je vaš usmerjevalnik zastarel. Starejši usmerjevalniki in usmerjevalniki, ki niso zasnovani za podporo večjih zahtev glede pasovne širine, ne morejo obdelati količine podatkov v zvoku in videu višje ločljivosti.

Nazadnje, vaš paket internetnih storitev morda ne bo mogel slediti vaši ravni uporabe. Tudi boljši, bližji usmerjevalnik ne more povečati vaše osnovne internetne hitrosti.

5. Definicija ni podprta z omejitvijo podatkov

Če ste kdaj spremenili nastavitve ločljivosti na YouTubu, da bi se izognili medpomnjenju, ste s to situacijo že seznanjeni. Televizorji z visoko ločljivostjo prikazujejo podatke, prejete iz omrežja WiFi, in vse te slikovne pike in barve zahtevajo več podatkov pri višjih hitrostih, da zadostijo zahtevam glede hitrosti sličic televizorja.

V tej situaciji, ločljivost je previsoka za signal, zato usmerjevalnik ne more prenašati podatkov dovolj hitro, da bi TV ohranil stabilno sliko . Tako ni nobene slike, pripravljene za prikaz, in televizor mora počakati, da pridejo preostali podatki.

Zato se šibki signali pogosto prevedejo v pikselizirane video slike z večbarvnimi skupinami kvadratov, ki razbijejo sicer nepoškodovano sliko, kot je pršenje vode iz delno zoženega ustja cevi.

To je podobno težavi s počasnim internetom. V tem primeru vaš ISP in hitrost usmerjevalnika morda nista težava.

Nizka podatkovna omejitev (ali tista, ki ste jo preprosto omejili), ki je nekaj časa dobro delovala, bo morda težko izpolnila zahteve po višji ločljivosti novejših naprav.

  AdobeStock_566070623 Smart TV na krem ​​barvni steni v dnevni sobi s TV stojalom, rastlinami in umetniškimi okraski, minimalističen dizajn

Kako popraviti medpomnjenje Smart TV

Spodaj je nekaj preizkušenih rešitev, ki jih lahko uporabite za odpravo težav z medpomnilnikom in povezavo. Mnogi od njih v bistvu vključujejo izboljšanje hitrosti prenosa podatkov.

Če pa na internetu ne boste uspešni, smo napisali članek o predvajanju filmov s trdega diska priključen na vaš pametni televizor da se izognete uporabi interneta.

Znova zaženite svoje naprave

Včasih je rešitev tako preprosta kot izklop in ponovni vklop naprave. Ker naprava opravlja vse resnično delo, je preprosto zakomplicirati preproste težave s predpostavko, da mora biti nekaj več.

Ko naprave delujejo dlje časa brez ponovnega zagona, kopičijo ostanke podatkov zaradi izvajanja programov in brskanja po spletu. To kopičenje lahko povzroči, da se sistem zamaši in deluje počasi.

Ponovni zagon naprav jim omogoča, da počistijo datoteke in ponovno uredijo svoja okolja, da sprejmejo nove ukaze in podatke .

Najprej znova zaženite internet tako, da ponastavite usmerjevalnik WiFi in/ali modem. Nato znova zaženite pametni televizor tako, da se pomaknete v meni z nastavitvami in izberete možnost ponovnega zagona.

Morate narediti ta dva koraka, ker samo izklop televizorja ne bo rešil težave. Pametni televizorji ohranjajo neprekinjeno povezavo WiFi in lahko prenašajo nove podatke ter izvajajo procese, tudi ko je zaslon/monitor izklopljen.

Sprostite pasovno širino

Sprostitev pasovne širine daje vašemu usmerjevalniku nekaj prostora za zagotavljanje enakomernega signala vašemu pametnemu televizorju, namesto da bi vas omejevale sočasne zahteve drugih omrežnih naprav.

Odklopite ali izklopite druge naprave, za katere sumite, da črpajo podatke, da ustvarite več uporabnega prostora za prehod prednostnih podatkov.

Preverite očitne naprave, povezane z WiFi, kot so:

  • Pametni telefoni
  • Tablete
  • Računalniki

Če želite sprostiti čim več prostora, razmislite o manj očitnih virih, kot so:

  • Aparati
  • Konzole za video igre
  • Pametne ure
  • Pametni zvočniki

Včasih uporabnik v vašem omrežju morda ne uporablja svoje naprave neposredno, vendar naprava morda prenaša veliko posodobitev ali datoteko z vsebino, ki dolgo časa zajema veliko podatkov .

Če imate po prejšnjih korakih še vedno to težavo, si vzemite čas in zaženite diagnostični test v omrežju, da poiščete naprave, ki ste jih morda spregledali.

Preveri za posodobitve

Pametni televizorji zahtevajo redne posodobitve vdelane programske opreme, ki izboljšajo delovanje, in posodobitve programske opreme za nameščene aplikacije . (Preberite o razliki med programsko opremo in vdelano programsko opremo tukaj .)

Odprite nastavitve pametnega televizorja in se pomaknite do razdelka za posodobitev. (Za podrobnosti si morate ogledati navodila za uporabo izdelovalca televizorja.) Če obstaja gumb za prisilno preverjanje posodobitev, ga kliknite in posodobite, če je na voljo.

Ko ste tam, preverite možnost za samodejno namestitev posodobitev, ko se zaženejo. Tako vam v prihodnje ne bo treba preverjati.

Zaženite diagnostični test WiFi

Izvajanje diagnostičnega testa vam pokaže, koliko naprav je v vašem omrežju in koliko podatkov se uporablja.

Ta preizkus vam bo povedal, kako vaše omrežje na splošno deluje, kar bo pokazalo hitrosti, ki jih dosega vaša konfiguracija v resnici v nasprotju s hitrostjo, ki jo navaja vaš ponudnik storitev.

V idealnem primeru bi se moralo to dvoje ujemati, čeprav boste ugotovili, da se to pogosto ne zgodi.

V sistemu Windows z desno miškino tipko kliknite ikono WiFi v spodnji menijski vrstici.

Za Mac pridržite tipko Option (⌥) in kliknite ikono WiFi v zgornji menijski vrstici.

To dejanje odpre meni z različnimi omrežnimi nastavitvami in možnostmi. Izberite možnost brezžične diagnostike in zaženite test.

Če želite preveriti stanje WiFi tam, kjer je vaš pametni televizor, odprite meni z nastavitvami in se pomaknite do možnosti omrežja. Tukaj bi morali videti možnost za preverjanje moči sprejema signala vašega televizorja.

  AdobeStock_568753639 Nov bel usmerjevalnik Wi-Fi na sivi teksturirani mizi na svetlo modrem ozadju. Prostor za besedilo

Preklopite na pas 5 GHz

Večina naprav v vašem domu uporablja pas 2,4 GHz. Premaknite televizor na pas 5 GHz in se prepričajte, da je blizu. Večja pasovna širina bo veliko bolje obravnavala zahteve po pretočnih podatkih visoke ločljivosti.

Če te možnosti nimate, morate svoj usmerjevalnik nadgraditi na dvo- ali tripasovno različico za oddajanje obeh signalov hkrati. Če ne nameravate nadgraditi na mrežni sistem, boste potrebovali nov usmerjevalnik za prenos dveh ali treh pasov.

comment voir les plus gros fichiers sur votre ordinateur

The Pametni WiFi usmerjevalnik TP-Link AX3000 (na voljo na Amazonu) oddaja tri pasove za največjo prilagoditev naprav v vašem omrežju. Je nazaj združljiv s starejšimi standardi WiFi in obljublja izkušnjo 'brez medpomnilnika'.

Če želite preklopiti na pas 5 GHz, preprosto odprite nastavitve pametnega televizorja in ga povežite s 5 GHz različico svojega omrežja.

Uporabite drug kanal

5 GHz pasovi imajo več in širše kanale kot 2,4. Prav tako nima prekrivajočih se kanalov, ki bi lahko motili drug drugega. Preklop na 5 GHz bo na splošno izboljšal vaše hitrosti, vendar imate tudi možnost uporabe različnih kanalov znotraj pasovne širine 5 GHz.

Premik na širši kanal z ničelno konkurenco drugih naprav učinkovito določi kos WiFi za vaš pametni TV . Tako kot prehod na pas 5 GHz določa, katero omrežje lahko uporablja vaš TV, spreminjanje omrežnega kanala izbere optimalen kanal za prenos teh podatkov.

Povežite se prek Etherneta

Če vam odpravljanje težav z omrežjem WiFi ne pripelje do izkušnje brez medpomnilnika, razmislite o uporabi žične povezave za zahtevnejše pretakanje.

Povezava vašega pametnega televizorja z internetom neposredno z ethernetnim kablom odpravi večino težav s pretakanjem, saj razdalja ni niti približno tako pomembna in motnje postanejo nepomembne.

Edina ovira, na katero lahko naletite, je, da zaradi napredka tehnologije WiFi vsi pametni televizorji nimajo ethernetnih vrat.

K sreči je tudi tehnologija adapterjev dohitela. Uporabite lahko super priročno Hiearcool 8-v-1 večvratni adapter (na voljo na Amazonu), da spremenite vrata HDMI ali USB vašega televizorja v vrata ethernet.

Všeč vam bo možnost, da uporabljate več vrat hkrati in v celoti izkoristite njegovo prehodno moč za pretakanje, igranje iger in drugo.

Povezovanje prek etherneta deluje, vendar je omejeno s hitrostjo, ki jo omogoča vaš načrt, in količino prometa v vašem omrežju.

Nadgradite WiFi na Mesh

Številne nastavitve gledanja ne dovoljujejo premikanja usmerjevalnikov in televizorjev, da bi zmanjšali razdaljo. Običajno obstaja ena namestitvena točka za modem in usmerjevalnik. Niso narejeni, da bi bili prenosni, in ravnih, stenskih televizorjev ni enostavno prenašati sob.

Poleg tega si vsi ne želijo kupiti drugega adapterja, s katerim bi lahko sledili za ustvarjanje ethernetne povezave. Poleg tega napeljava 40′ (12,2 m) ethernetnega kabla skozi hišo predstavlja grdo stensko dekoracijo/nevarnost spotikanja – da ne omenjamo trajne linije na podstrešju in skozi steno.

Nadgradnja vašega WiFi na zapleteno omrežje izboljša zanesljivost in moč povezave, tako da se razširi po vsej hiši. Ločena vozlišča WiFi (satelitski usmerjevalniki/repetitorji, kodirani za uporabo ločenega vala za medsebojno sinhronizacijo) oddajajo signal s svoje lokacije.

The Amazon eero mesh WiFi sistem (na voljo na Amazonu) pokriva 1500 kvadratnih čevljev (139,4 kvadratnih metrov) s samo enim vozliščem. Velikosti do paketa 3 za večje domove v obsegu 4500 kvadratnih čevljev (418,1 kvadratnih metrov).

Z zanesljivo pokritostjo in doslednimi povezavami Amazonov eero mesh odpravlja težave, povezane z razdaljo in močjo signala, vključno z medpomnjenjem.

Poleg tega lahko hkrati oddaja pasove 2,4 GHz in 5 GHz, da se prilagodi večjemu številu naprav.

Končne misli

Čeprav je lahko prisotnih več manjših težav, pametni televizorji medpomnilnik predvsem zato, ker podatki ne morejo priti do vašega televizorja dovolj hitro, da bi vam zagotovili zvok in sliko. Morda boste morali razmisliti o nadgradnjah strojne opreme ali internetnega načrta, da boste dosegli najboljše hitrosti in hitrosti prenosa podatkov.